Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Injekcijos“ dalyvis J.Vonžodas: „Riba tarp moterų ir vyrų mados – išnykusi“

Gruodžio 7 d. Vilniaus lokomotyvų remonto depo 2-ajame ceche vyks jaunųjų dizainerių konkursas „Injekcija“, kuris dalyviams gali atverti duris į jubiliejinę – 20-ąją – „Mados infekciją“. Joje išvysime 14 kūrėjų kolekcijų. Portalas 15min pristato visus finalininkus ir šį kartą kviečia susipažinti su jaunuoju dizaineriu Justu Vonžodu.
Justas Vonžodas ir jo kolekcijos eskizas
Justas Vonžodas ir jo kolekcijos eskizas / Asmeninio archyvo nuotr.

Mada Justo gyvenime atsirado dar mokykloje – susidomėjimą ja kėlė didelė kaina, kurią sumoka tiek dizaineriai, tiek modeliai dėl idėjos ir vizijų išpildymo. Šiuo metu Justas mokosi vyrų mados specialybės Londono mados koledže. Štai, ką apie save ir dalyvavimą „Injekcijoje“ pasakoja vaikinas.

Vis daugiau vyrų nebesijaučia suvaržyti, išdrįsta apsiauti aukštakulnius, į savo spintą įsileisti nemažai moteriškų detalių.

Patirtis: Šį sąrašą sudaro kolekcija, praktikos pas dizainerius, fotosesijų stiliaus kūrimas ir nuolatinis buvimas mados pasaulyje.

Kūryba: Fenomenas, be kurio neįsivaizduoju savo kasdienybės. Tai lyg savito pasaulio kūrimas. Labai dažnai tenka susidurti su skaudžia ir neteisinga realybe, tačiau kurdamas savąją lyg iškeli vidurinį pirštą ir pasakai, kad pagal kitų taisykles negyvensi.

Įkvėpimas: Naktinis gyvenimas ir jo dalyviai, istorija, netobulas grožis, kuris supa mus kasdienybėje. Dizaineris lyg kempinė viską traukia, o vėliau pateikia savo viziją.

Asmeninio archyvo nuotr./Kolekcijos „Modernus Dendis“ modeliai
Asmeninio archyvo nuotr./Kolekcijos „Modernus Dendis“ modeliai

Laikas: Kartais stebėdamas mados praeitį jaučiu, kad ankstyvieji 2000-ieji buvo geriausi laikai, tačiau šiuo metu esu labiau linkęs romantizuoti ateitį.

Šūkis: „Jeigu nori – bus“ arba „Labai norėk širdy ir apie tai galvok“, taip pat „Būk tas pokytis, kurį nori matyti pasaulyje“.

Myliu: Artimus žmones, sentimentus, kuriuos jaučiu visur ir visada, gerus kvepalus, ilgus pokalbius, keliones ir visa kita, kas pripildo mūsų kasdienybę kitokios energijos.

Asmeninio archyvo nuotr./Kolekcijos „Modernus Dendis“ modelis
Asmeninio archyvo nuotr./Kolekcijos „Modernus Dendis“ modelis

Nekenčiu: Nespėti visko laiku, tačiau teko su tuo susitaikyti arba spėti. Labiausiai nekenčiu kvailų ir negalvojančių žmonių, kurie dažnai slepiasi, bet anksčiau ar vėliau parodo savo veidą.

Mokytojas: Eidamas ir sutikdamas daug žmonių, aplankydamas mokslo įstaigų, parodų, galerijų kartais pasimeti ir prarandi save, bet artimiausių žmonių, dėstytojų ar tiesiog žmonių, kuriuos gerbi, patarimai tokiais momentais padeda.

Asmeninio archyvo nuotr./Kolekcijos „Modernus Dendis“ modelis
Asmeninio archyvo nuotr./Kolekcijos „Modernus Dendis“ modelis

Tikslas: Sėkmingai baigti bakalauro laipsnį, pradėti magistrą, atlikti praktiką mėgstamuose mados namuose, o galbūt vėliau sukurti ir savuosius.

„Injekcija“: Pristatyti savo kolekciją „Mados infekcijoje“ yra didelė svajonė, kurią sapnuodavau po kiekvieno apsilankymo joje. Po tam tikro laiko supratau, kad savo kūryba noriu dalytis ne tik akademinėje aplinkoje Londone, bet ir pristatyti ją Lietuvoje, nepaisant emigracijos ir nemažo atstumo. Labai džiaugiuosi suteiktu šansu dalyvauti konkurse ir tikiuosi nenuvilti, tačiau žinant Lietuvos publiką – galima tikėtis visko!

Asmeninio archyvo nuotr./Kolekcijos „Modernus Dendis“ eskizas
Asmeninio archyvo nuotr./Kolekcijos „Modernus Dendis“ eskizas

Kolekcija: Prieš keletą metų sėdint viename madų šou išgirdau tuomet sudominusią frazę: „Ribos tarp moterų ir vyrų mados nyksta žaibo greičiu.“ Šiandien, žvelgiant į praėjusias mados savaites, nesunku pastebėti, kad šios ribos jau yra galutinai išnykusios – savotišką trintuko funkciją atliko androgeniški modeliai ir universalioji unisex mada.

Bėgant laikui, besikeičiant gyvenimo būdui ir nykstant stereotipams, moterys tampa vis stipresnės, užima aukštas pozicijas, jų balsas tampa svarbesnis. O vis daugiau vyrų nebesijaučia suvaržyti, išdrįsta apsiauti aukštakulnius, į savo spintą įsileisti nemažai moteriškų detalių ir spalvinti ne tik kasdienybę, bet ir savo veidą.

TAIP PAT SKAITYKITE: „Injekcijos“ dalyvė R.Paula: „Kurdama kolekciją gyvenau „Titaniko“ istorija“

Kolekcija „Modernus Dendis“ noriu pristatyti ne tik savo individualų požiūrį į vyrų madą, bet ir kviesti žiūrovą komunikuoti, vystytis kartu su ja, užduoti klausimus. Vienas jų – kaip atrodytų šiuolaikinis dendis, paveiktas tendencijų, bet išlaikęs savo vyrišką subtilumą?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius