Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išleistuvių suknelių tendencijos: kokią – trumpą ar ilgą – rinktis?

Visai netrukus abiturientų laukia viena gražiausių metų švenčių – išleistuvės. Tačiau su ja, kiekvienos moksleivės galvoje, sukirba mintis „kaip pasipuošti“. Kokia spalva ir koks modelis pasitarnaus ne tik šiai progai ir kokios šių metų tendencijos – pataria ekspertė.
Išleistuvių suknelė
Išleistuvių suknelė / Salono „BeLady.lt“ nuotr.
Temos: 3 Stilius Mada Suknelė

Išleistuvių stilius, pasak salono „BeLady.lt“ vadovės Ilonos Jaržemskienės, turi atspindėti jaunystę. O tam labiausiai tiks suknelė.

„Išleistuvės – tai ta šventė, kuri kiekvienai mokyklą baigiančiai merginai yra įsimintina. Visos siekia susikurti išskirtinį įvaizdį, pasipuošti taip, kaip galbūt iki šiol neteko. Todėl suknelė šiuo atveju labai svarbi. Jų šį sezoną dizainerių kolekcijose itin gausu. O išsirinkti ją padės keli paprasti patarimai“, – sako I.Jaržemskienė.

Salono „BeLady.lt“ nuotr. /Išleistuvių suknelė
Salono „BeLady.lt“ nuotr. /Išleistuvių suknelė

2017-ųjų išleistuvių tendencija – dviejų dalių apdarai

„Garsiausi mados namai 2017 m. abiturientėms siūlo puoštis dviejų dalių suknelėmis, šiek tiek apnuogintu pilvu. Taip pat madingos pailgintos širdutės iškirptės ir kiek drąsus dekoltė. Audiniai šiais metais – irgi kitokie. Grįžta stambių gėlių raštai, lygius audinius keičia faktūriniai. Ieškančioms mergaitiško stiliaus patartina rinktis trumpas, pūstas sukneles atvirais pečiais ar sukneles su krinolino sijonais.

Svarbiausias reikalavimas ir taisyklė – jog drabužis atitiktų merginos amžių. Ji turi būti jaunatviška. Todėl išleistuvių proga siūlytina puoštis pasteline arba ryškia spalva. Audiniai turi būti lengvi, krintantys, nestandūs, patogūs dėvėti. Kirpimas priklauso nuo figūros tipo: nuo tiesaus iki A formos“, – pasakojo salono vadovė.

Salono „BeLady.lt“ nuotr. /Išleistuvių suknelė
Salono „BeLady.lt“ nuotr. /Išleistuvių suknelė

Pasak I.Jaržemskienės, išleistuvių dieną reikia vengti eksperimentų ir perdėto seksualumo.

„Jau ne vienus metus sukuosi šiame versle, tad pastebiu, kad išleistuvių proga merginos mėgsta eksperimentuoti. Neretai ir persistengia. Todėl esminis patarimas – savęs nepasendinti. Jei apsivilkusi suknelę mergina atrodo lyg vyresnio amžiaus moteris, vadinasi, šis stilius – ne jai. Be to, reiktų vengti ilgų rankovių, tamsių, niūrių spalvų. Visuomet patariu, kad geriau laisva, valiūkiška suknelė nei „įrėmintas“ seksualus drabužis. Ir pati jausitės patogiau ir, patikėkite, kitiems labiau patiks.

Ilga ar trumpa – dažna dilema. Kuria geriau pasipuošti?

„Išleistuvių suknelė gali būti ir ilga, ir trumpa. Norinčioms pirmą kartą pasipuošti ilga suknele – tai puiki proga pademonstruoti savo grožį. Aktyvesnės merginos patogiau jausis su trumpesne suknele. Ši netrukdys šokti ir aktyviai leisti laiką.

Prie abiejų tipų suknelių tiks lengvi papuošalai. Jie, beje, turi derėti prie bendro stiliaus. Blankią suknelę galite paįvairinti ryškiais aksesuarais, batais ar delninuke. Prie ryškių apdarų derinkite smulkius papuošalus: auskariukus, plonas apyrankes.

Kaip teigė I.Jaržemskienė lengviausias sprendimas – suknelę ar kostiumėlį išsinuomoti. Taip sutaupysite ne tik laiko, pinigų, bet ir galėsite susikurti savitą stilių.

„Pačios prabangiausios garsių mados namų suknelės yra tik salonuose. Paprastose parduotuvėse, deja, tokių drabužių nepavyks rasti. Dažnai pastebimos kopijos, kurios neatitinka realybės. Tad abiturientėms drabužius siūlyčiau išsinuomoti. Taip galėsite nustebinti naujausio modelio apdarais, nepermokėsite ir neteks nusivilti, kaip užsisakius internete. Visus drabužius galėsite paliesti, pasimatuoti, įvertinti „gyvai“. Be to, salone juos galės pakoreguoti pagal jūsų figūrą.

Taip pat atkreipkite dėmesį į kainą – pirkimo atveju suknelė kainuotų 3 ar 4 kartus brangiau nei nuoma. Kitaip tariant, už tą pačią pinigų sumą galima arba išsinuomoti prabangią suknelę, kurią salone pritaikys pagal ūgį, figūros ypatumus ir pageidavimus, arba nusipirkti paprastą drabužį, kuri pačiai tektų koreguoti, palenkti ar siaurinti. Rekomenduoju nedaryti ir itin dažnos klaidos – nesisiųsti drabužių iš nepatikimų internetinių parduotuvių. Tačiau nedelskite ir suknelės išsinuomoti – jos greitai išgraibstomos, tad pavėlavus reikės rinktis tik iš to, kas liko.

Tačiau, kad ir kokį būdą apsispręsite rinktis, atminkite, kad išleistuvės yra jaunystės, naujos pradžios šventė. Tad būkite savimi. Tai jus papuoš labiausiai“, – pokalbį baigė salono vadovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius