-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

K.Krysko-Skambinė – apie save, džiaugsmą gyventi, sveiką gyvenseną ir stilių

Ypatingos rutinos ar grožio paslapčių dainininkė ir teatro aktorė Karina Krysko-Skambinė sako neturinti – tik sportas, vanduo ir drėkinamasis kremas. Rinkdamasi drabužį vadovaujasi keliomis stiliaus taisyklėmis – kad jis tiktų pagal figūros tipą, laiką ir vietą. O gyvendama stengiasi išnaudoti kiekvieną minutę.
Karina Krysko-Skambinė
Karina Krysko-Skambinė / „Rent Boutique“ nuotr.

Pokalbį su popmuzikos atlikėja ir teatro aktore K.Krysko pristato mados prekių nuomos paslauga „Rent Boutique“, inicijavusi socialiai atsakingos mados kampaniją „I'm THAT girl“ (liet. „Aš esu TA mergina“).

Kampaniją sudaro įkvepiantys pokalbiai su Lietuvoje žinomomis ir savo gyvenimo būdu įdomiomis moterimis – apie mados vartojimą, jų stilių, laisvalaikį ir kitus mergaitiškus dalykus.

„I’m THAT girl“ – tai moteris, kuri pasitiki savimi, yra unikali savo požiūriu ir apsirengimo stiliumi, ji nesivaiko greitos mados tendencijų, o veikiau formuoja savitą gyvenimo būdo filosofiją.

Pokalbis su K.Krysko vyko jai itin artimoje aplinkoje – Kauno muzikinio teatro salėse, vilkint vasariškas „Rent Boutique“ drabužinės sukneles.

„Rent Boutique“ nuotr./Karina Krysko-Skambinė
„Rent Boutique“ nuotr./Karina Krysko-Skambinė

– „I'm THAT girl“ yra oficialus „Rent Boutique“ kampanijos šūkis. Kokia mergina esi tu?

– Mylinti gyvenimą, gerianti jį saujomis – norisi išnaudoti kiekvieną minutę, kiekvieną sekundę. Džiaugiuosi gyvenimu, nes suprantu, kiek galima nuveikti, išbandyti, patirti, kaip stipriai galima mylėti.

– Vaikystėje buvai labiau princesės ar Pepės Ilgakojinės tipažo mergina?

– Vaikystėje nebuvau princesė, neturėjau net lėlės Barbės. Mano sesuo buvo tikra Pepė Ilgakojinė su visomis išdaigomis. O aš buvau ramus, atsakingas ir tvarkingas vaikas, su kuriuo mama neturėjo jokių problemų. Dabar stebėdama savo sūnų Majų, kuris rengdamasis išmėto aplink save visus įmanomus drabužius, prisimenu, kad aš prieš miegą gražiai susidėdavau drabužėlius, sulankstydavau net pėdkelnes.

Buvau ramus, atsakingas ir tvarkingas vaikas, su kuriuo mama neturėjo jokių problemų.

– Kokia yra šiuolaikinė mergina? Kuo ji domisi, ką ji veikia, kur eina?

– Šiuolaikinės merginos koja kojon žengia su laiku, bando tiek visko suspėti – derina šeimą, darbus, domisi skirtingomis veiklomis, sportuoja ir gyvena labai aktyvų gyvenimą.

– Suknelė, lyg jau įprasta, yra neatsiejamai gretinama su moteriškumu. Kaip atrodytų suknelė, kuri reprezentuotų tave – tavo charakterį, stilių?

– Mano suknelė būtų minimalistinio stiliaus, juoda, prigludusi, paslepianti trūkumus ir išryškinanti privalumus. Iš pirmo žvilgsnio ji atrodytų gana paprasta, tačiau turėtų akcentą – pavyzdžiui, iškirptą nugarą.

– O kaip tave pamatytume apsirengusią kasdien?

– Kasdienės aprangos stilių padiktuoja dienos darbų ritmas. Kasdienė išvaizda gerokai skiriasi nuo sceninio įvaizdžio – čia svarbu patogumas. Dažniausiai tai yra džinsai. Kai atrandu patikusį drabužių derinį, rodos, kurį laiką iš jo nebeišlendu. Tačiau visos mes – moterys, esame valdomos hormonų ir nuotaikų, tad ir drabužiai tai atspindi.

Kartais norisi užsidaryti nuo pasaulio, išlikti nepastebėtai. O kartais sužydėti visomis vaivorykštės spalvomis. Man visuomet šalta, tad žiemą nėra tiek progų pažaisti deriniais. Tačiau vasarą mėgstu improvizuoti pasitelkusi sukneles, sijonus.

– Kaip atrodo tavo diena?

Man visuomet šalta, tad žiemą nėra tiek progų pažaisti deriniais. Tačiau vasarą mėgstu improvizuoti pasitelkusi sukneles, sijonus.

– Mano dienos gana skirtingos. Stengiuosi rytą pradėti nuo sporto – jis man labai patinka, suteikia energijos ir praskaidrina nuotaiką. Po sporto, jei turiu laiko, grįžtu į namus, lėtai pusryčiauju. Kai vakare laukia spektaklis, jam pradedu ruoštis jau namuose, prisimenu tekstą, eiliškumą, prasidainuoju ar mintyse sušoku savo partijas.

Skiriu laiko atsakyti į laiškus, susitvarkyti kitus reikalus prie kompiuterio. Prieš vykdama į teatrą ar koncertą dažniausiai grimuojuosi pati namuose. O po pasirodymų dar kurį laiką negaliu nusiraminti, reikia pabūti vienai. Tad užsuku į parduotuvę ar viena važiuoju automobiliu – vairuodama galiu apmąstyti darbus ar išmokti naujas dainas. Prieš miegą lendu po šiltu dušu, po tekančiu vandeniu galiu stovėti valandą – toks jausmas, kad jis nuplauna visą dienos nuovargį.

– Kokia pagrindinė tavo stiliaus taisyklė?

– Vadovaujuosi keliomis stiliaus taisyklėmis – kad drabužis tiktų pagal figūros tipą, laiką ir vietą. Kai kurie drabužiai mano spintoje užsibūna gana ilgai, o mados sugrįžta. Tad drabužį po kurio laiko vėl galima išsitraukti, atnaujinti ir prikelti naujam gyvenimui. Nemėgstu apsikrauti detalėmis – pasipuošus minimalistinio stiliaus drabužiais galima akcentuoti, pavyzdžiui, veidą.

– Kokia tavo grožio rutina?

– Ypatingos rutinos ar grožio paslapčių neturiu – sportas, vanduo ir drėkinamasis kremas. Labai gerai jaučiuosi, kai rytą pradedu sportu, tada būnu žvali ir aktyvi visą dieną. Kasdien kruopščiai nuvalau veidą nuo grimo. Naudoju drėkinamąsias priemones. Kartą per mėnesį lankausi pas kosmetologę, kirpėją. Stebiu organizmą, jeigu matau, kad trūksta vitaminų – pasirūpinu ir jais. Rytais prausiu veidą šaltu vandeniu.

– Ar turi ritualų? Kokie jie?

– Atsibudusi išgeriu vandens – tai tikriausiai jau tapo ritualu. Turiu specialią gertuvę su akmenimis, į kurią iš vakaro įsipilu vandens, o iš ryto jį geriu.

Stengiuosi rytą pradėti nuo sporto – jis man labai patinka, suteikia energijos ir praskaidrina nuotaiką.

– Progos, kurioms būtinai rinktumeisi suknelę?

– Yra įvairių oficialių priėmimų, į kuriuos einant pagal protokolą reikia dėvėti suknelę. Pavyzdžiui, Vienos pokylis ar panašūs renginiai. Tačiau nesu prieš kelnių komplektus – yra tiek daug skirtingų stilingų modelių, faktūrų – manau, įvairioms progoms galima rasti ir tinkamą kelnių derinį.

– Ką rastume tavo vakarinėje delninėje?

– Dažniausiai vakarinės delninės yra labai mažutės, tad priklausomai nuo jos dydžio įsimetu veidrodėlį, lūpų blizgį. Jeigu dar telpa, įsidedu kompaktinę pudrą ir telefoną.

– Į ką atsižvelgi rinkdamasi suknelę? Kokios jos savybės svarbiausios?

– Svarbu, kad tiktų pagal figūros tipą, nebūtų perkrauta detalėmis, bet turėtų kokį nors akcentą.

„Rent Boutique“ nuotr./Karina Krysko-Skambinė
„Rent Boutique“ nuotr./Karina Krysko-Skambinė

– Kaip manai, kuo naudingas Rent Boutique projektas?

– Šis projektas turi daug pliusų. Nebereikia sukti galvos, ką apsirengti ir visada gali atrodyti kitaip, išleisdama mažiau pinigų. Galvodama apie atsakingą vartojimą gali išlikti stilinga ir neapsikrauti daiktais.

– Mėgstamiausias prekių ženklas projekto drabužinėje?

– Man svarbiau suknelės siluetas, spalva, o ne kokiuose mados namuose ji sukurta. Tad vieno ženklo išskirti negaliu, yra daug suknelių, kurias esu nusižiūrėjusi.

– Kodėl tau svarbus atsakingas mados vartojimas?

– Dalijantis drabužiais skatinama mažiau vartoti, mažiau pagaminti, o tai prisideda prie žemės puoselėjimo. Reikia skatinti atsakingiau žiūrėti į savo spintą, o kai šalia yra tokia didelė ir moderni projekto spinta – atsakingas požiūris tampa dar ir stilingu.

„Rent Boutique“ nuotr./Karina Krysko-Skambinė
„Rent Boutique“ nuotr./Karina Krysko-Skambinė

– Tavo rekomenduojamas sveikuoliškas receptas?

– Daugiau daržovių, mažiau cukraus. Išties šiuo metu kovoju mažindama cukraus kiekį racione. Ryte darausi kokteilį – obuolys, bananas, uogos, špinatų lapai, užpilu rūgpieniu ir vandeniu, įberiu ciberžolės, kardamono, cinamono, muskato, kanapių sėklų, įdedu medaus. Toks kokteilis stiprina imunitetą.

– Su kokiu miestu eitum į pasimatymą?

– Jaučiu, kad jau laikas būtų atgaivinti santykius su Paryžiumi.

– Trys mėgstamiausios Lietuvos vietos?

– Vilnius – mano meilės, mano širdies miestas. Neringa ir Trakai – nuostabios vaizdingos vietos, į jas visada malonu sugrįžti, kurti naujus prisiminimus.

– Joga ar bėgimas?

– Esu bandžiusi jogą, tačiau kol kas savęs nepavadinčiau eksperte, reikia daugiau laiko skirti praktikai ir turėti trenerį. Tad šiuo metu bėgioju – bėgu, kai tik turiu laiko ir leidžia oras. Juokauju, kad mano bėgimas yra bėgiais – netoliese namų yra geležinkelio bėgiai, palei kuriuos ir tenka bėgioti.

– „Instagram“ profiliai, kuriuos seki?

– Gražūs vaizdai sudomina, tad nejučia gali nuklysti nuo vieno profilio prie kito. Dažnai akis užkliūva už maisto nuotraukų. Įdomu stebėti ne tik garsių žmonių gyvenimo akimirkas, bet ir draugus. Žinoma, kartais patikrinu ir užsienio garsenybių, pavyzdžiui, Jennifer Lopez profilį. Kai tokia galimybė yra, kodėl gi ne.

– Knyga, blogas ar podcastas?

– Jeigu tik turiu laiko – visada renkuosi knygą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius