Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ką dėvi gatvės stiliaus mėgėjai: dievina laisvumą ir vengia prisitaikėliškumo

Terminas „gatvės stilius“, matyt, nėra nei naujas, nei iki šiol negirdėtas, tačiau vis dar tebekeliantis klausimų ir mįslingas. Vien žodis „gatvės“ asocijuojasi su gaivališkumu, taisyklių laužymų, netgi savotiška priešingybe madai būdingam sterilumui.
Gatvės stilius
Gatvės stilius / Vida Press nuotr.

Kita vertus, nederėtų primityvinti šio įvaizdžio vien dėl iškylančių asociacijų. Šiandien gatvės stilius yra įgijęs įvairiausių pavidalų, o tokio įvaizdžio dinamika leidžia jam skolintis idėjų ir sotintis įkvėpimu iš didžiųjų pasaulio miestų – Berlyno, Londono, Niujorko ir kitų.

Būtent didmiesčiuose ir jaunimo kupinuose miestuose šios tendencijos yra bene ryškiausios, nes jas formuoja aktualijomis besidomintys ir permainų trokštantys žmonės.

Vida Press nuotr./Kopenhagos mados savaitė: gatvės stilius
Vida Press nuotr./Kopenhagos mados savaitė: gatvės stilius

Šio koncepto estetika spinduliuoja subtiliu brutalumu, bet dėl to nereikėtų jos vadinti nemandagia ar įžeidžiančia. Priešingai, gatvės stilius sujungia ambicingas asmenybes į vieną tų pačių idealų vedamą bendruomenę.

Nėra lengva šią stilistiką sutalpinti į konkrečių tendencijų rėmus, nes būdama lanksti ir dinamiška, ji kinta kartu su dėvinčiųjų užgaidomis ar įnoriais. Visgi, gimdamas iš mados, gatvės stiliaus konceptas yra priverstas reflektuoti ir žaisti jos naratyvais bei taisyklėmis, taigi tam tikrus apibendrinimus, kalbant apie garderobą, vis dėlto galime daryti.

Esminis gatvės stiliaus elementas – subalansuota netvarka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius