Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip dizaineriai įsivaizdavo madą prieš 75 metus?

Kas gi nemėgsta kartais pasvajoti apie ateitį? Štai, pavyzdžiui, mes, būdami vaikai, įsivaizdavome, kad užaugus iš butų dangoraižiuose į darbą skraidysime elektriniais automobiliais ir ant žemės nė nereikės nusileisti. Pažiūrėkime į praėjusio amžiaus mados prognozes. Šiandien dauguma jų kelia šypsenas.
Kaip dizaineriai įsivaizdavo madą prieš 75 metus?
Kaip dizaineriai įsivaizdavo madą prieš 75 metus? / „Youtube“ stopkadras
Temos: 1 Mada

1939-aisiais keli žymiausi to meto Amerikos dizaineriai buvo paprašyti pasidalyti savo vizijomis, kaip žmonija pasitiks nežinomybės pilną naująjį tūkstantmetį? Mados meistrų vizijos liko užfiksuotos vaizdo filmuke, kurį saugo British Pathe – istorinis žiniasklaidos archyvas.

Galbūt to meto visuomenė ir nelabai tiksliai įsivaizdavo ateitį, bet keletą dalykų dizaineriai vis dėlto numatė teisingai. Pavyzdžiui, perregimus, tinklinio audinio drabužius arba telefonus, telpančius į kišenę.

Kita vertus, viena puiki idėja taip ir liko neįgyvendinta – tai drabužiai, padedantys prisitaikyti kūnui prie klimato kaitos. Juk būtų visai smagu, pasipuošus mėgstamiausia suknele, traukti ir per lietų, ir per kaitrą, nesukant galvos dėl orų kaitos, ar ne?

Kokios idėjos sukosi praėjusio amžiaus dizainerių galvose? Pažiūrėkite pačios! :)

VIDEO: Kaip dizaineriai įsivaizdavo madą prieš 75 metus?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius