-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip išrinkti drabužius vyrui

Dažną vyrą į drabužių parduotuvę nuginsi nebent lazda, o apsipirkimo rezultatas – septyniolikti balti marškiniai… Tad, ko gero, verta pasiaukoti ir drabužių pirkimą bent retkarčiais perimti į savo rankas.
Dizainerio Giorgio Armani kolekcija Milano mados savaitėje
Dizainerio Giorgio Armani kolekcija Milano mados savaitėje / „Scanpix“ nuotr.

Tiesa, viską derėtų daryti taip subtiliai, kad vyras nepamanytų, jog stengiatės jam primesti savo nuomonę ir norimą stilių. Pirmiausia išsiaiškinkite, kokie drabužiai jam iš tikrųjų patinka, taip pat peržiūrėkite, kas kabo spintoje, ko jūsų mylimajam labiausiai trūksta. Kaip sužinoti, kokius drabužius vyras mielai dėvės? Pateikiame keletą gudrybių.

♦ Paprašykite jo padėti išrinkti dovaną tėčiui, broliui ar draugui. Kai dėmesys bus nukreiptas ne į jį, vyras spontaniškai prasitars, koks stilius jam labiausiai patinka, kokią spalvą rinktųsi.

♦ Ištirkite spintos turinį. Išsitraukite visus sutuoktinio drabužius ir nustatykite, kokius jis dėvi dažniausiai, o kurie tik dulkes renka.

♦ Užsirašykite mėgstamiausių jo marškinėlių ir kelnių dydžius, pravers ir siuvėjos metras, kad tiksliai išmatuotumėte drabužių ilgį ir plotį.

♦ Pirkite tų firmų drabužius, kuriuos jūsų gyvenimo draugas labiausiai mėgsta. Taip, ko gero, neprašausite pro šalį.

Kokį stilių rinktis?

Prieš žingsniuodama į parduotuves, išsiaiškinkite, koks drabužių stilius jam priimtiniausias.

► Hipsteris

Šiam tipui priklausantys vyrukai, kur nors ruošdamiesi, užtrunka ilgiau nei jūs. Kone pusvalandį bando įsisprausti į aptemptus siaurėjančius džinsus, ilgokai užtrunka derindami prie jų marškinėlius ir aksesuarus. Jei atpažinote mylimąjį, būkite tikra – drabužiai jam labai svarbūs. Norėdama ką nors nupirkti, išsiaiškinkite naujausias vyrų mados tendencijas.

► Studentas

Nors diplomo teikimas buvo seniai, vyras vis dar bet kokiu oru ar proga rengiasi kaip studentas (džinsai, marškinėliai, bluzonai ir „inkariukai“)? Metas pakeisti mylimojo garderobą. Pradėkite nuo stilingų klasikinių marškinių. Žinoma, prie jų reikės priderinti batelius, į džinsus įverti dailų diržą ir pan.

► Netvarkingasis

Skamba kiek grubokai, bet tikrai esama vaikinų ir vyrų, kurie septintus metus iš eilės vilki tuos pačius marškinėlius ar džinsus, nors jie gerokai nublukę, atspurusiais kraštais. Tikina, kad šie drabužiai jam patogiausi. Jeigu vyrukas taip rengiasi namuose, nereikėtų pernelyg nervintis. Jei tokia apranga trukdo susirasti padorų darbą ar verčia jus raudonuoti kitų žmonių kompanijose, iš pagrindų keiskite mylimojo garderobą.

► Apdairusis

Šiam tipui priklausantys vyrukai visada ir visur atrodo deramai. Jie šį tą žino apie mados namus, prekės ženklus, kokybę, nesibodi ir jūsų paklausti vieno kito patarimo. Su apdairiaisiais, ko gero, paprasčiausia. Nupirkusi bet kokį madingą, stilingą ar tiesiog mielą drabužį ir pasakiusi, kad jis labai tiks prie turimų mėlynų kelnių ar geltonų batų, neliksite nesuprasta.

► Moksliukas

Su šio tipu vyru, švelniai tariant, turite šiokią tokią bėdelę. Prieš dvidešimtmetį mamos megztas raštuotas megztinis, kadaise madingi kedai ar kojinės basutėse – visa, ką stiliaus žinovai įvardija didžiausiomis mados klaidomis, šio tipo vyrukui pati puikiausia apranga. Būkite gudri. Užuot bėrusi pastabas dėl netinkamos aprangos, palikite vyrą rūpintis jam svarbiais mokslo, žmonijos ateities, naujausių technologijų ir kitais reikalais, o jo spintą vis papildykite nauju ir stilingu drabužiu. Juk ir baisųjį megztuką kartkartėmis reikia išskalbti. Kaip pamainą pakiškite jums patinkantį drabužį – taip po truputį pakeisite jo stilių. Be to, atminkite, kad megztukai po skalbimo kartais susitraukia, o avalynę suniokoja naminiai gyvūnai...

► Oficialusis

Nepamenate, kada savo išrinktąjį matėte be kostiumo ar tobulai išlygintų marškinių? Jis užima atsakingas pareigas ir visada nori atrodyti solidžiai? Bent savaitgaliais ar draugų vakarėliuose, ko gero, norėtumėte pamatyti jį šiek tiek kitokį, labiau atsipalaidavusį. Nupirkite kelis laisvalaikiui tinkamus, bet ne itin kasdieniškus drabužius. Tai gali būti lininės kelnės ir tokie pat marškiniai, šviesios lengvo audinio kelnės ir vadinamieji polo marškinėliai. Svarbu, kad jie būtų tinkamo dydžio ir pabrėžtų figūros pranašumus.

Maskuojame figūros trūkumus

Ne tik moterys turi mažų ar didesnių figūros trūkumų, vyriškiai taip pat nori šį tą paslėpti. Sumaniai parinkus drabužius bet kokį stipriosios lyties atstovą galima paversti aukštu plačiapečiu gražuoliu.

♦ Jei jūsiškis labai lieknas, net alinančios treniruotės sporto klubuose nepripūs rankų raumenų. Jos, žinia, dailiosios lyties atstovėms asocijuojasi su šiluma ir saugumu mylimojo glėbyje, o konkurentus atbaido nuo noro kivirčytis. Jei gamta tokiomis rankomis neapdovanojo, viską galima ištaisyti tinkama apranga. Tiesiog visą dėmesį reikia nukreipti į kaklą ir krūtinę. Idealus variantas – marškiniai ir ant jų vilkimas megztukas V formos iškirpte. Karštymečiu tinka marškinėliai su įvairiais užrašais ant krūtinės. Tik rinkitės su rankovytėmis.

♦ Ne tik moterų krūtinės raumenys glemba, vyrų kūnas irgi vysta. Norite paslėpti šią problemą? Rinkitės daugiasluoksnius drabužių ansamblius. Pavyzdžiui, ant marškinėlių vilkitės ploną megztuką. Jei jūsų gyvenimo draugas nemėgsta prisirengti kaip kopūstas, parinkite vieną tankesnio audinio drabužį ar megztuką su kokiais nors akcentais ant krūtinės.

♦ Vadinamieji alaus pilvukai – didžiausia vyrų problema. Kaip jiems padėti? Venkite storo audinio ir apdribusių, pernelyg laisvų ar itin aptemptų drabužių. Tokia apranga pabrėš trūkumą. Išsikišusį pilvuką geriausiai paslepia įvairiausi švarkai. Neleiskite vyrui dėvėti kelnių žemu liemeniu, rinkitės vos aukščiau bambos.

♦ Ilgas liemuo ir trumpos kojos? Viršutinė ir apatinė kūno dalys turi kontrastuoti. Baltas viršus ir juoda apačia – puikus derinys. Viršutinę kūno dalį pabrėžkite ryškiais rūbais, aksesuarais, marškinėliais su įvairiais piešiniais. Kelnės su kantu, vertikalios juostos ir šortai iki kelių vizualiai ilgina kojas.

♦ Trumpas juosmuo ir ilgos kojos? Reikia ilgesnių švarkų (kone iki pusės šlaunų), paraitotų kelnių. Taip pat tinka vienodų spalvų drabužiai – tokie neišryškins, kur baigiasi liemuo, o kur prasideda kojos. Vertikalios linijos, piešiniai, antsiuvai ant marškinių, megztinių ir marškinėlių pailgins liemenį.

Kviečiame pasižvalgyti po vyriškos mados kolekcijas ir pasisemti idėjų!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius