Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip išsirinkti tinkamą liemenėlę?

Puikiai žinome, kokia yra liemenėlės paskirtis – ji prilaiko krūtinę ir gražiai ją formuoja. Liemenėlės buvo išrastos Senovės Graikijoje, žinoma, jos tada neatrodė taip, kaip dabar. Tais laikais liemenėlė buvo paprasčiausia lininio ar vilnonio audinio atraiža, kuria moterys apjuosdavo krūtinę, o atraižos galus surišdavo ant nugaros. Panašios į mums labiau įprastas liemenėlės atsirado XVI amžiuje, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Liemenėlė
Moteris / 123RF.com nuotr.

Per Pirmąjį pasaulinį karą moterys labiau pradėjo dėvėti liemenėles, nes reikėjo atsisakyti taip mėgstamų korsetų dėl metalo trūkumo (korsetams buvo naudojama daug vielos).

Taigi liemenėlės moterų gyvenime yra jau gan seniai, tik šiais laikais jos tobulesnės ir gražesnės.

Rubuparduotuve.lt įkūrėja Dovilė Jackevičienė dalijasi patarimais, kaip išsirinkti liemenėlę, kuri būtų patogi, tinkamai priglustų, o ne verstų jaustis nepatogiai.

Pasak D.Jackevičienės, renkantis liemenėlę svarbiausias dalykas yra išsirinkti tinkamą dydį.

Pasirinkus netinkamą dydį bus jaučiamas diskomfortas, krūtinė vizualiai gali atrodyti negražiai, galimi nugaros skausmai ir nutrynimai petnešėlių srityje. Pasirinkus liemenėlę neturi būti jaučiamas suvaržymas ar tempimas krūtinės srityje.

Dydžio pasirinkimas

Nėra sunku išsirinkti dydį, reikia tik turėti centimetrinę matavimosi juostelę, matavimus reikia atlikti ant nuogo kūno.

Pirmas žingsnis – išsimatuoti apimtį po krūtine. Kadangi liemenėlės gaminamos iš tampraus audinio, iš gauto skaičiaus, išmatuoto po krūtine, reikėtų atimti 2–3 centimetrus.

Antras žingsnis – išmatuoti krūtinės apimtį ties speneliais, nesuveržiant.

Trečias žingsnis – iš krūtinės apimties ties speneliais reikia atimti apimtį po krūtine ir gaunamas kaušelio dydis (žemiau pateikta dydžių lentelė).

Tarkime:

krūtinės apimtis ties speneliais – 112 cm;

krūtinės apimtis po krūtine – 97 cm;

112 cm – 97 cm = 15 cm skirtumas.

Kaušelio dydis B.

Skirtumas, cm

Kaušelio dydis

12–14

A

14–16

B

16–18

C

18–20

D

20–22

E

22–24

F

123RF.com nuotr./Liemenėlė
123RF.com nuotr./Liemenėlė

Liemenėlių rūšys

Push up liemenėlė (pakelianti) – pakelianti ir vizualiai krūtinę padidinanti. Šios rūšies liemenėlės idealiai tinka toms, kurių krūtinė nėra didelė.

Soft liemenėlė – ji turėtų patikti toms moterims ir merginoms, kurių krūtinė yra vidutinė ar didesnė ir kurios mėgsta natūralumą. Soft liemenėlė yra iš minkšto, lygaus ar nėriniais puošto audinio. Lankeliai po krūtimis gražiai išformuoja krūtinę.

Maitinimo liemenėlė – ji išsiskiria tuo, kad prireikus pamaitinti kūdikį atsisega viršutinė liemenėlės dalis ir nesuteikia jokio nepatogumo. Šios liemenėlės sukurtos iš specialaus audinio, nes maitinančios mamos krūtinė dažnai kinta nuo pieno kiekio krūtinėje.

Atvira liemenėlė – pati seksualiausia. Šias liemenėlės renkasi moterys, kurios nori parodyti savo nuostabią krūtinę ir nesigėdija rodyti spenelių. Šios liemenėlės turi petnešėles ir specialius lankelius krūtinei pakelti, bet jos visiškai nedengia spenelių.

Sportinė liemenėlė – ji turėtų būti iš tvirto audinio, bet minkštais kaušeliais. Tvirtai prispaudžianti, kad krūtinės oda neišsitampytų sportuojant. Ši liemenėlė turėtų būti patogi, prie kūno linkių prisitaikanti ir be siūlių.

Be jau įvardytų pagrindinių liemenėlių rūšių, jų yra ir daugiau, tik šios – rečiau dėvimos kasdien, tai:

Silikoninė liemenėlė – yra be petnešėlių ir be sagties nugaroje, jos klijuojasi prie kiekvienos krūties atskirai ir susegamos priekyje. Šios liemenėlės idealiai tinka dėvėti toms kurios nori pasipuošti suknele atvirais pečiais ar apnuoginta nugara.

Gilios iškirptės liemenėlė – šios liemenėlės tinka prie rūbų su giliomis iškirptėmis, nes jų kaušeliai kirpti įstrižai.

Didesnį dėmesį rinkdamosi liemenėlę turėtų atkreipti didelę krūtinę turinčios moterys, nes dažniausiai jas vargina nugaros skausmai.

Taip pat yra liemenėlės, užsegamos priekyje, liemenėlės be petnešėlių, braletės ir liemenėlės su ypač storais kaušeliais, kurios tinka mažą krūtinę turinčioms moterims ir merginoms, jos suteikia apimties, vizualiai padidina krūtinę.

Didesnį dėmesį rinkdamosi liemenėlę turėtų atkreipti didelę krūtinę turinčios moterys, nes dažniausiai jas vargina nugaros skausmai. Liemenėlė turėtų būti storesnėmis petnešėlėmis ir platesne galine dalimi.

Kiekviena moteris privalo turėti bent trijų spalvų liemenėles: tai juoda, balta ir kūno spalvos, kad būtų galima priderinti prie dėvimų drabužių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius