Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip pasipuošti Naujųjų metų vakarėliui išleidžiant iki 30 eurų? Pataria įvaizdžio konsultantė

Ruošdamosi bet kuriai didesnei šventei sukame galvą, ką apsirengti. Dažnai nutinka taip, kad išleidžiame krūvą pinigų, nes būtinai įsigeidžiame naujo drabužio. Kodėl gi ne, jei galite sau leisti. Blogiau, kai išleidžiame pinigus, laikas sugaištas, o rezultatas nedžiugina. Jei stengiatės sutaupyti, verta paisyti tam tikrų stilistų patarimų: ir piniginės nepaploninsite, ir nereikalingų daiktų neįsigysite, ir tikrai puikiai atrodysite.
Šventinė suknelė
Šventinė suknelė / „Instagram“ nuotr.

Įkvėpimo paieškokite internete

Tavostilius.com įkūrėja, stiliaus ir įvaizdžio konsultantė Mingailė Skuodytė sako, kad renkantis aprangą šventiniam – šiuo atveju, Naujųjų metų – vakarėliui nereikėtų be atvangos lakstyti po parduotuves tiesiog stengiantis ką nors atrasti. Nereikėtų bandyti kopijuoti kur nors matyto įvaizdžio ir svarbiausia – reikėtų apsaugoti save nuo persistengimo.

Asmeninio archyvo nuotr./Mingailė Skuodytė
Asmeninio archyvo nuotr./Mingailė Skuodytė

Jos patarimas, pirmiausia ramiai viską apsvarstykite. Įkvėpimo savo įvaizdžiui galite paieškoti internete. Tačiau tai darydamos, pasak stilistės, turime nepamiršti savęs – t. y. to, kas pačioms labiausiai tinka – tiek kalbant apie drabužių siluetus, tiek apie spalvas. O tada jau su turimu vaizdiniu ir numatytu biudžetu galite keliauti po parduotuves.

Šiųmetės spalvos – raudona, rožinė arba metallic

Pasak M.Skuodytės, šio sezono spalvos ryškios, bet ne visai grynos, šiek tiek prigesintos: mėlyna, raudona, rausva, purpurinė, ruda, pilka. Ir čia stilistė siūlo aklai nesivaikyti tendencijų ir įvertinti, kurios iš madingųjų metų spalvų labiausiai tinka jums.

Gamintojo nuotr./„Mango“ suknelės, kainuojančios iki 30 eurų
Gamintojo nuotr./„Mango“ suknelės, kainuojančios iki 30 eurų

„Kalbant apie populiariąsias tendencijas ir pasiūlą parduotuvėse, daugiausia galime matyti raudonų, rožinių arba metalizuotų spalvų drabužių. Šiuo atveju tai labai palengvina apsirengimą švenčių progoms“, – sako M.Skuodytė.

Rinkitės aksomą, auksą, sidabrą

Naujamečiam vakarėliui, pasak pašnekovės, kuo puikiausias pasirinkimas yra aksominiai audiniai, sidabriniai ir auksiniai drabužiai, žvyneliai, apnuoginti pečiai, blizgantys bateliai.

„Instagram“ nuotr./Aksominė suknelė
„Instagram“ nuotr./Aksominė suknelė
„Instagram“ nuotr./Šventinė suknelė
„Instagram“ nuotr./Šventinė suknelė

Vyresnio amžiaus moterims stiliaus ir įvaizdžio konsultantė pataria blizgias palaidines ar batelius derinti su ramesnių spalvų drabužiais, prie juodo kostiumėlio ar suknelės įsigyti metalizuotą švarką.

Šiai progai galima rinktis ryškias raudonas arba rožines sukneles. Arba aksomines ar nėriniuotas ramių spalvų sukneles su rankovėmis ir atviresne iškirpte. Įvaizdį papuošti išraiškingais auskarais ar apyrankėmis.

Išryškinkite tai, ką savyje vertinate labiausiai

Renkantis drabužį ar drabužius, stilistė dar kartą primena nepamiršti kreipti dėmesį į tai, kas jums pačiai labiausiai tinka. Kas atspindi jūsų būdą, asmeninį stilių. Ji siūlo kiek atsiriboti ir nuo tendencijų, pagalvoti, kas jumyse jums patinka labiausiai, ką turite gražiausio ir norėtumėte išryškinti.

„Galite savęs paklausti, ar geriausiai jaučiuosi tada, kai išsiskiriu iš kitų, ar kai atrodau solidžiai ir tvarkingai? O gal tada, kai žaismingai ar seksualiai? Kas manyje man patinka labiausiai: kaklas, rankos, kojos?

Radusi atsakymą į tai ir koncentruokite dėmesį – atidenkite ir neslėpkite. Venkite maišų, palaidų, beformių drabužių, daug detalių tose vietose, kurios mažiausiai patinka“, – pataria M.Skuodytė.

Pakratykite savo spintą

Iki Naujųjų metų vakarėlio liko vos kelios dienos. Jūs vis dar nežinote, ką apsirengti, į kurią parduotuvę lėkti. Atsidarykite savo spintą. Turite idealiai jums tinkančias kelnes ar sijoną? Puiku! Tereikia naujos stilingos palaidinės. Stilistės pasiūlymas – rinktis rožinę, raudoną arba sidabrinę. Tačiau, žinoma, visada galite išsirinkti tą spalvą, kuri yra jūsų mėgstamiausia.

„Instagram“ ir „Mango“ nuotr./Palaidinės
„Instagram“ ir „Mango“ nuotr./Palaidinės

Turite baltus marškinius ir juodas kelnes? Paieškokite įspūdingo švarko.

„Instagram“ nuotr./Blizgus švarkas
„Instagram“ nuotr./Blizgus švarkas

Bijančioms suklysti M.Skuodytė rekomenduoja juodus drabužius derinti su ryškiais, margais arba metalizuotais, šviesius su šviesiais, pasteliniais ar baltais.

Ji taip pat siūlo deriniuose nebijoti klasikinių „nuobodžių“ drabužių – net ir turimas, gal jau kiek pabodęs juodas kostiumėlis, suderintas su sidabriniais aukštakulniais, įgaus naujų spalvų ir neatrodys nuobodžiai.

„Instagram“ nuotr./Šventinė apranga
„Instagram“ nuotr./Šventinė apranga

Turite juodą mažą suknelę? Ją galima pagyvinti, tarsi atnaujinti pasitelkiant aksesuarus. Puikiai tiks nauji ryškiaspalviai bateliai, puošni delninė, o gal stambus kaklo papuošalas arba auskarai. Žinoma, suknelė turėtų būti tvarkinga, švari, nenudėvėta.

„Instagram“ nuotr./Juoda suknelė
„Instagram“ nuotr./Juoda suknelė

Išties ryškių, įvaizdį pagyvinančių aksesuarų galite rasti įprastose parduotuvėse, nuotraukose pateikiame keletą pavyzdžių – tokie auskarai kainuoja nuo kelių iki keliolikos eurų.

Gamintojo nuotr./„Mango“ auskarai
Gamintojo nuotr./„Mango“ auskarai
Gamintojo nuotr./„Mango“ ir „Pull and Bear“ auskarai
Gamintojo nuotr./„Mango“ ir „Pull and Bear“ auskarai

Skiriant keliolika eurų, galima įsigyti ir puikią delninę. O iki 30 eurų – ir naujus, šventinius batelius.

Gamintojo nuotr./„Mango“ ir „Pull and Bear“ (sidabrinė) delninės
Gamintojo nuotr./„Mango“ ir „Pull and Bear“ (sidabrinė) delninės
Gamintojo nuotr./„H&M“ ir „Stradivarius“ (sidabriniai) aukštakulniai
Gamintojo nuotr./„H&M“ ir „Stradivarius“ (sidabriniai) aukštakulniai

Tad prieš atveriant piniginę, verta pamąstyti, ko iš tiesų jums reikia, peržiūrėti savo spintą. Nutarusios ieškoti naujo drabužio ar aksesuarų, nepamirškite ne tik puikiai žinomų prekių ženklų, bet ir dėvėtų drabužių parduotuvių, bižuterijos parduotuvėlių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius