Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2022 09 14

Klaidingai senamadišku laikomas gintaras: idėjos, kokius papuošalus su juo rinktis

Nors gintaras dažnai vadinamas Baltijos auksu ir mūsų kraštų žmonėms turėtų būti ypač artimas bei savas, neretai susiduriama su skirtingomis nuostatomis šio mineralo atžvilgiu. Dažnai diskutuojama dėl jo senamadiškumo bei galimybių aktualizuoti šį aksesuarą šiandienos kontekste.
Gintariniai papuošalai
Gintariniai papuošalai / 123RF.com nuotr.

Gintaras – iškilmingas aksesuaras

Mitologizuotas gintaro susiformavimo principas ir kerinti išvaizda byloja apie jo gamtiškumą, žemiškumą. Nuo kitų aksesuarų ir papuošalų savo paslaptingumu ypač besiskiriantis gintaras vienas populiariausių šiaurės kraštų, Baltijos šalių mineralų. Skirtingos konsistencijos, spalvos, tono, formos, papuošti inkliuzais – gintaro variacijų priklausomai nuo jo susidarymo būdo apstu.

Dažniausiai sodriai gelsvų bei oranžinių tonų palete pasižymintis gintaras plačiai naudojamas ir juvelyrikoje. Vėriniai, auskarai, apyrankės ar pakabukai, retkarčiais netgi žiedai gali būti pagaminti iš šio mineralo. Tiesa, nors pasirinkimo spektras platus, visgi gintarą dėvėti šiandien ryžtasi reta mados mylėtoja.

Pagrindinė to priežastis – gintaras retai vaizduojamas mados fotografijoje. Kartu su tuo iškyla susiformuoto gintaro derinimo pavyzdžio galvoje nebuvimas bei baimė interpretuoti, eksperimentuoti ir klysti.

Visgi tokį požiūrį nesunkiai galima pakeisti. Gintaras – labai dekoratyvus papuošalas, turintis dar ir gydomųjų savybių. Mūsų baltiškasis gintaras pasižymi sodrumu, dažnai rafinuotomis formomis. Galite puoštis gintaru, pavyzdžiui, jo pakabuku vakarienių metu, priėmimuose – tai subtilus, bet kartu iškilmingas aksesuaras, priduodantis įvaizdžiui išskirtinumo aspektą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius