Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klostuoti ir plisuoti drabužiai: kuo jie skiriasi ir kaip tinkamai juos derinti?

Nors klostuoto sijono sąvoka dažnai sklando mados naratyve, vis dėlto neretai susiduriama su problema, kai po šiuo terminu bandoma patalpinti netgi kelias skirtingas koncepcijas. Pagrindinė skirtis tarp klosčių technikos padalija aprangą į dvi kategorijas – klostuotus ir plisuotus drabužius.
Klostuoti ir plisuoti drabužiai
Klostuoti ir plisuoti drabužiai / Vida Press nuotr.

Kuo pasižymi klostuoti drabužiai?

Be abejo, šiandien ne tik sijonai yra klostuojami arba plisuojami, nors jie išlieka pagrindinė garderobo detalė, kuri apdirbama pasitelkiant šias technikas. Laviruojantys ilgiai, nuo mini iki siekiančių blauzdas, suteikia maksimalią stiliaus ir kombinavimo įvairovę.

Kuo skiriasi klostuotas ir plisuotas drabužiai? Tai klausimas, neraminantis daugelį, arba, tiksliau sakant, daugumos žmonių klaidingai suvedamas į sinonimus. Vis dėlto nors vizualiai tiek klostės, tiek plissé technika atrodo panašiai, jos turi esminį skirtumą.

Klostės yra vienas ant kito dedami ir lenkiami audinio sluoksniai, dažniausiai apsiūti arba apkantuoti tos pačios medžiagos ruoželiu siekiant užtvirtinti klostavimo laikymąsi. Klosčių formavimas yra ypač dažna technika kaip paltų, sijonų, retkarčiais palaidinių elementas.

Šio dizaino sprendimo pranašumas – judesys. Klostuotas drabužis, visų pirma, nebus statiškas, turės daugiau dinamikos. Sulenkiamas arba sulankstomas audinys sukurs pilnesnį, labiau išbaigtą, originalesnį siluetą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius