Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kodėl uždraudė „Saint Laurent“?

Tikriau – ne pačius mados namus, o jų nespalvotą reklamą, kuriai pozavo aštuoniolikmetė manekenė Kiki Willems iš Olandijos, ir kurią kūrė pats mados namų meno vadovas Hedi Slimanas.
Uždraustoji „Saint Laurent“ reklaminė nuotrauka su Kiki Willems
Uždraustoji „Saint Laurent“ reklaminė nuotrauka su Kiki Willems

Taryba nusprendė, jog modelis atrodo nesveikai liesas ir net išsekęs bei atkreipė dėmesį ne tik į kojas, bet ir aiškiai krintančius į akis šonkaulius.

Draudimų politikos ėmėsi Didžiosios Britanijos reklamos standartų taryba. Nuotrauka, kurioje Slimano numylėtine Kiki – ilgomis ir nerealiai plonomis kojomis guli ant grindų – buvo išspausdinta „Elle“ žurnale, o skundus komisijai ėmė rašyti pasipiktinę skaitytojai. Taryba nusprendė, jog modelis išties atrodo nesveikai liesas ir net išsekęs bei atkreipė dėmesį ne tik į kojas, bet ir aiškiai krintančius į akis šonkaulius.


TAIP PAT SKAITYKITE: 5 įdomiausi didžiųjų mados namų reklaminiai klipai

Anksčiau ši komisija dėl tos pačios priežasties uždraudė „Miu Miu“ reklamą. Įdomu, ar „Saint Laurent“ panūdo skandalingos italų kolegų šlovės (skandalas – gera reklama), ar išties tikėjosi, kad šiais laikais, kai plus size modeliai darosi vis populiaresni, niekam neužklius tokia fotografija?!

©Instagram/kdhwillems nuotr. /Modelis Kiki Williams
©Instagram/kdhwillems nuotr. /Kiki Williams demonstruoja „Saint Laurent“ kolekcijos modelį

Beje, komisijos sprendimas – ne tik moralinis: Paryžiuje įsikūrę senieji mados namai gali gauti nemenką baudą: balandį Prancūzijos parlamentas (!) priėmė įstatymą, draudžianti kviesti pozuoti itin liesas manekenes. Pagal naująjį įstatymą, modeliai turi pateikti medikų patvirtintą pažymą, jog jų KMI (kūno masės indeksas) siekia bent 18. Mados namai, nepaklusę šiai taisyklei, gali gauti baudą iki 73 000 eurų, o atsakingas asmuo net rizikuoja atsidurti už grotų 6 mėnesiams. Kiki ūgis – 1,78 m, kiti matmenys: 80–58–87 cm.  

TAIP PAT SKAITYKITE: Ciara – naujas ir ryškus „Roberto Cavalli“ veidas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius