Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Kokia avalynė geriausiai dera prie plačių kelnių ir džinsų? Stilistės komentaras

Plačios kelnės ir džinsai – vieni madingiausių kelnių modelių šį šaltąjį sezoną. Su stiliste Greta Kukštaite kalbamės apie tai, kokią avalynę prie jų derinti, kokių audinių ir atspalvių kelnes ir batus rinktis ir kaip susikurti stilingus derinius.
Plačių kelnių ir džinsų derinimas su avalyne
Plačių kelnių ir džinsų derinimas su avalyne / „Reuters“/„Scanpix“ ir 123rf.com nuotr.

Kelnės: nuo odinių iki blizgių, džinsai – ne tik mėlyni

Prieš pradedant kalbėti apie tai, kokią avalynę derinti prie plačių kelnių ir džinsų, kad atrodytume stilingai, su stiliste aptarėme, kokias tas kelnes ir džinsus rinktis.

„Kelnės gali būti odinės, megztos, trikotažinio audinio, aksominės, blizgios, gali turėti skeltuką šone ar per vidurį.

Miglės Tareilytės nuotr./„Coocoomos“ 2021 m. pavasario ir vasaros kolekcijos modelis
Miglės Tareilytės nuotr./„Coocoomos“ 2021 m. pavasario ir vasaros kolekcijos modelis
Vida Press nuotr./„Balmain“ 2021–2022 m. rudens ir žiemos kolekcijos modelis
Vida Press nuotr./„Balmain“ 2021–2022 m. rudens ir žiemos kolekcijos modelis
Vida Press nuotr./Gatvės stilius
Vida Press nuotr./Gatvės stilius

Dažniausiai renkamės juodas, rudų atspalvių, pilkas, tačiau kelnės gali būti ir ryškių spalvų: mėlynos, žalios, rožinės. Arba gali būti ir labiau klasikinių: tamsiai mėlynos, chaki, bordinės. Taip pat languotos ar margintos kitais raštais.

Džinsai – tikrai ne tik mėlynų atspalvių, bet ir juodi, pilki, balti“, – vardijo G.Kukštaitė.

Vida Press nuotr./Gatvės stilius
Vida Press nuotr./Gatvės stilius
123RF.com nuotr./Gatvės stilius
123RF.com nuotr./Gatvės stilius

Paklausta, kokias kelnes rekomenduoja rinktis žiemos sezonui – aukštu ar žemu juosmeniu, kuris dabar vėl sugrįžo į madą, stilistė sakė, kad vis dėlto siūlytų rinktis aukštą ar vidutinio aukštumo juosmenį turinčias kelnes ir džinsus: „Toks juosmuo ir daugiau kam tinka, ir stilingiau galima suderinti viršutinius drabužius.“

Kasdienė avalynė

Avalynės derinimą išskyrėme į dvi dalis: kasdienė ir šventinė (juk artėja didžiosios metų šventės, ne visos būtinai puošis suknele).

Kalbant apie kasdienę avalynę, G.Kukštaitės teigimu, prie plačių kelnių ir džinsų labai tinka batai grubesniu padu: tai gali būti paprasti aulinukai, kerzinio tipo, suvarstomi, užtraukiami užtrauktuku.

Taip pat labai tinka kaubojiško stiliaus batai, tik juos, kaip siūlė stilistė, reikėtų rinktis trumpesnius, kad kelnės ar džinsai gražiai gultų.

Prie plačių kelnių ar džinsų G.Kukštaitė apskritai rekomenduoja rinktis trumpesnius batų modelius. Tačiau kai kuriais atvejais stilingą derinį galima susikurti ir plačias kelnes sukišant į ilgaaulius batus.

Tiesa, čia slypi daugiau rizikos atrodyti neskoningai, tad labai svarbu keletas dalykų: kad pačios kelnės nebūtų itin plačios, kad sukištos į batus neliptų į viršų, o, kad taip nenutiktų, kelnes galima mėginti sukišti į kojines. Ir batai turėtų būti kiek siauresni.

Prie plačių kelnių ir džinsų puikiai dera ir sportbačiai, tik žiemą juos dėvi ne visi. Batų padas gali būti nebūtinai labai grubus, bet ir lygesnis, tik, kad būtų kiek aukštesnis.

Mėgstančioms išsiskirti stilistė užsiminė apie dar vieną gana neįprastą batų modelį (o ypač žiemos sezonui), užsienyje dabar labai plintančią tendenciją – klumpes:

„Nežinau, ar mes šią tendenciją prisijaukinsime Lietuvoje, nes gana neįprasta. Tos klumpės gali būti ir su kailiu, taigi jas galima avėti šaltuoju sezonu. Tarkime, apsimaunate plačius džinsus, storas megztas kojines ir įsispiriate į tokias klumpes.“

Norint atrodyti šventiškiau

„Šventėms ar kokiems renginiams patarčiau rinktis aksominio, blizgaus ar karoliukais siuvinėto audinio kelnes. Šį sezoną blizgučių nereikia baimintis, nes jų bus tikrai daug. Šventei galima rinktis net ir visą blizgaus audinio kostiumėlį.

O prie plačių kelnių ar džinsų puošniai atrodys uždari aukštakulniai bateliai plonu aukštu kulniuku (stiletai), taip pat bateliai žemu kulniuku (angl. kitten heels)“, – sakė stilistė.

Priklausomai nuo to, kur vyksta šventė, vakarėlis, apavas prie plačių kelnių ar džinsų, pasak stilistės, gali būti ir atviros basutės, pavyzdžiui, puoštis plunksnomis: „Aišku, čia jau retesnis variantas ir pasirinkimas, bet galbūt kas nors jį pritaikys.“

Kokias batų spalvas rinktis ir kaip derinti?

Paklausta apie batų spalvas, kokias rinktis, G.Kukštaitė sakė, kad dažniausias daugelio pasirinkimas yra juoda. Tačiau batai gali būti ir rudų atspalvių, balti ar kitų šviesių atspalvių, mėgstančios spalvas gali rinktis ryškesnius.

Dabar, pasak stilistės, madingi juodi aulinukai, kurių grubus padas yra spalvotas – pavyzdžiui, žalias, violetinis, raudonas ar kokios kitos spalvos.

„Kalbant apie spalvas, dar duočiau tokį patarimą, kad, jei renkatės baltus ar šviesaus atspalvio batus, prie jų gražu būtų derinti baltus ar kito šviesaus atspalvio džinsus ar kelnes, arba, jei rudus, tai ir kelnės galėtų būti rudos. Taip susikurtumėte monochrominį derinį, o toks visada atrodo stilingai ir harmoningai. Be to, kai sutampa avalynės ir kelnių spalva, kojos vizualiai atrodo ilgesnės ir plonesnės.

Tačiau tikrai nėra taip, kad negalima vilkėti vienos spalvos kelnių ir avėti kitos spalvos batų. Tai – jūsų pasirinkimas“, – sakė G.Kukštaitė.

Stilingi deriniai: kas ir prie ko tinka?

Paprašyta įvardyti, kaip susikurti stilingus derinius su plačiomis kelnėmis ar džinsais, stilistė pasidalijo keletu patarimų:

„Jei avite juodus batus, kurių padas spalvotas, galite vilkėti juodus drabužius, šiuo atveju spalvotas kulnas taps įvaizdžio akcentu. Galite priderinti ryškesnį šaliką ar skarelę, o galbūt ir rankinę. O derinys prie tokių batų galėtų būti toks: juodi džinsai ar kelnės, didelis storas megztinis arba palaidinė ir švarkas, arba marškiniai, priklauso nuo to, kokį stilių norite susikurti: laisvalaikio, kasdienį ar puošnesnį.

Jei vilkite kelnes, marškinius ir tokius batus, prie šio derinio tiks ir maža spalvota rankinė, labiau vintažinė, kad trauktų akį ir kartu su batais taptų skiriamuoju akcentu.

Ant marškinių galima užsidėti liemenę – tiek megztą, tiek klasikinę, vilkimą po švarku.

Vida Press nuotr./Emili Sindlev
Vida Press nuotr./Emili Sindlev
Vida Press nuotr./Gatvės stilius: megzta liemenė
Vida Press nuotr./Gatvės stilius: megzta liemenė

Galima derinti oversized megztinį arba golfą su švarku.

Kalbant apie juodus aulinukus – paprastus, grubesnio pado, suvarstomus ar platforminius lygaus pado, nėra kokių nors ypatingų taisyklių, kaip juos derinti. Jie gali tikti ir prie kasdienio, ir prie puošnesnio derinio, priklauso ir nuo pačių batų modelio, ir nuo pasirenkamų aksesuarų, kurie keičia mūsų įvaizdį.

Prie kaubojiškų batų gali derėti tie patys drabužiai. Tiesa, prie kaubojiškų batų ypač dera liemenės: megztos, odinės, džinsinės.

Kalbant apie viršutinius drabužius, nebėra, kad kuris nors tiktų labiau, o kitas netiktų visai. Dabar ir pūkines striukes dėvime prie aukštakulnių, ir paltus – prie sportbačių. Taigi dabar tarpusavyje deriname tai, kas anksčiau atrodė nesuderinama. Tačiau visa tai labai priklauso nuo kiekvieno žmogaus. Vienos tarpusavyje stilius maišo, o kitos linkusios likti prie klasikos ar sportinio stiliaus.

Prie plačių džinsų puikiai atrodo ir pūkinė striukė, ir paltas. Pirmuoju atveju galimas toks derinys: platūs džinsai ar kelnės, megztinis, aulinukai, pūkinė striukė ir šalikas. Antruoju – lygiai tas pats, tik striukę pakeičia paltas.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius