Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kokius batus avėti šį rudenį? 6 madingiausių tipai

Kiekvienas sezonas atkeliauja atsinešdamas savo žavesį ir jam skirtas tendencijas. Galbūt šis ruduo naujienomis labai ir nenustebins, bet gal tai puiki proga įsigyti tai, ko dar neturėjote. Pakalbinome stilistę Viktoriją Šaulytę ir dalijamės su jumis, kokie batai šį rudenį gula į madingiausiųjų lentyną.
Rudens batų tendencijos
Rudens batų tendencijos / Vida Press nuotr.

Renkantis batus, pasak V.Šaulytės, būtina pajusti „jie tikrai man!“ jausmą. Kitas žingsnis – apsvarstyti, prie ko juos derinsite. „Jei yra daug abejonių, batai tik gulės ir atostogaus spintoje. O juos reikia vesti pasivaikščioti!“ – sako stilistė.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Viktorija Šaulytė
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Viktorija Šaulytė

Masyvūs sportiniai bateliai

Pasak V.Šaulytės, šį sezoną ryškių spalvų grubaus tipo sportiniai bateliai bus dar madingesni. Ji siūlo rinktis nebūtinai baltus, o pasvarstyti ir apie rožinės, levandų, mėtų, žalios ar geltonos spalvos sportinius batelius.

Stilistės teigimu, ši avalynė puikiai tiks prie džinsų, klostuoto sijono ir didelio megztinio. O jei norėsis ko nors įdomiau – nesidrovėkite ryškių kojinių! Taip pat šiuos sportinius batelius galite derinti ir prie klasikinių kelnių ar kostiumėlių. „Klasika su sportu visada gerai!“ – tvirtina pašnekovė.

A post shared by STYLE DU MONDE (@styledumonde) on

A post shared by Vinyl (@vinalhype) on

Katės kulniukas

Mažą kulniuką turintys bateliai (angl. „kitten heel“) – ne tik žaisminga ir stilinga, bet ir patogu! Stilistės teigimu, tai puiki alternatyva aukštiems kulniukams, tinka ir prie vakarinio įvaizdžio, ir pasivaikščiojimui su draugėmis.

„Katės kulniukus galime rinktis ne tik kaip smailianosius, bet ir aulinukus! Šį sezoną tai topas! Aulinukus derinkite prie klostuotų ar asimetrinių sijonų ir plačių kelnių bei paltų. O smailianosius galima rinktis prie vakarinių suknelių ar kostiumėlių“, – pataria V.Šaulytė.

A post shared by chikoshoes (@chikoshoes) on

A post shared by She She Shoes (@shesheshoes) on

A post shared by chikoshoes (@chikoshoes) on

Gyvūnų raštas

Šį sezoną ypač populiarūs tigro, leopardo, zebro ir gyvatės raštai. „Gyvūnų raštas gali tapti jūsų įvaizdžio akcentu, jei rinksitės vienos spalvos derinį, tačiau nebijokite derinti nesuderinama – tai šį sezoną taip pat šiek tiek būtina. Galima žaisti su keliais gyvūnų raštais ir net spalvomis. Drąsioms siūlau visą eilutę vieno rašto!“ – patarimus dalija pašnekovė.

A post shared by Flora Lajko (@florababa32) on

A post shared by @heelingyoursole on

Plastikas

Plastikas buvo ir prabėgusio šiltojo sezono tendencija, apimanti ir galvos apdangalus, rankines, batus. „Lietpalčiai parduotuvėse pasirodė jau vasaros pradžioje. Tai taip pat labai patogus, universalus ir stilingas pasirinkimas. Perregimo plastiko avalynė atrodo itin išskirtinai ir žaviai! Aukštakulniai, sandalai ar aulinukai – visi jie ypač gerai atrodys prie džinsų ar dekoruotų kelnių bei ilgų paltų. O kaip lakuosite nagus – tik jūsų pasirinkimas!“ – sako stilistė.

Vida Press nuotr./„Chanel“ 2018 m. pavasario ir vasaros kolekcijos modelis
Vida Press nuotr./„Chanel“ 2018 m. pavasario ir vasaros kolekcijos modelis

Kaubojiški batai

„Mylinčioms Laukinius Vakarus ir ne tik! Prie tokio tipo avalynės puikiai derės džinsas, kutai ir prailgintos liemenės. Žaiskite su melsvais, žemės spalvų ir rudais atspalviais, – rekomenduoja V.Šaulytė. – Taip pat galite rinktis ir klasikinius šortus bei didelius megztinius. Kelių tipų stiliai kaubojiškai avalynei suteiks dar kitokį motyvą.“

A post shared by @lespetitesrecommandations on

Ilgaauliai batai virš kelių (batfortai)

Pasak V.Šaulytės, šie batai buvo vienas būtiniausių pasirinkimų praėjusį rudenį, tebėra ir šį. Pasirinkusios odinį sijoną, klasikinius marškinius ir megztinį ar švarkelį tikrai neprašausite į derinį įpynusios ir zomšinius ilgaaulius batus. Jeigu prie tokios avalynės norite rinktis siauras kelnes, pašnekovės teigimu, reikėtų nepamiršti platesnio ir ilgesnio viršaus.

„Įvaizdį gali pagyvinti ir baltos kojinės, kurios šiek tiek išlįstų iš batų. Tik nepersistenkite su ilgiais – prie tokios avalynės tikrai nesižiūrės itin trumpos suknelės!“ – įspėja stilistė.

A post shared by A tu pinta (@atupinta_chile) on

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius