Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Konkurso „Injekcija“ finale varžysis 16 dalyvių: fantazija – ateities valiuta!

„Injekcija“ skelbia – lapkričio 27 d. jaunųjų mados talentų konkurso finalas įvyks viename paslaptingiausių sostinės pastatų, Lietuvos medicinos bibliotekoje. 16-a dalyvių bandys įtikinti žiuri, kad būtent jie verti laimėti. Bet jei komisijos balsai pasiskirstys po lygiai, paskutinį žodį tars pašonėje nuobodžiaujanti Žemaitė.
Adelė Burokaitė
Adelė Burokaitė / Ernestos Čičiurkaitės / 15min nuotr.

Dar visai neseniai madų šou buvo dirbtinai kuriama estetiškai sterili ir manieringa aplinka, o dabar daugelis ieško unikalių gamtinių vietų ar charakteringų statinių, kuriuose pristatymas atsiskleidžia daug platesniame kontekste.

„Stabtelėkite prie Žemaitės ir įsižiūrėkite, koks nuostabus ir paslaptingas pastatas stūkso jai už nugaros. Pati visai neseniai sužinojau, kad tai – Lietuvos medicinos bibliotekos žiūrovų salė. Faktas, kad originali pastato funkcija – politinio švietimo namai, jaunimui turėtų skambėti kaip utopija. Bus įdomu, kaip iki šių dienų nepakeistas pavyzdinis socrealizmo interjeras taps unikaliu kontrastu XXI a. laisvai kuriančių žmonių saviraiškai“, – apie išskirtinę renginio vietą pasakoja konkurso sumanytoja Sandra Straukaitė.

„Re.Start“

Kiekvienais metais konkurso dalyviams skelbiama tema, kuri tampa savotiškomis gairėmis: „Kai žmonija tiki, kad gerovė amžina, virtuali laimė ekranuose, o patys – nemirtingi, viskas apsiverčia aukštyn kojomis. Stop – gero gyvenimo garantijos nebegalioja! Pradėti iš naujo reikia fantazijos. Tik ji – ateities valiuta.“

Pasak. S.Straukaitės, svarbu, kad finale nemažai lietuviškų vardų, kurie turi, ką pasakyti.

„Ilgą laiką stengėmės, kad konkursas taptų tarptautiniu. Džiugina aktyvus mados studentų iš Italijos susidomėjimas. Tai leidžia vertinti idėjų aktualumą didesniu diapazonu. Bet svarbiausia konkurso misija – į dienos šviesą ištraukti Lietuvos mados aktyvistus“, – sako S.Straukaitė.

Žiūrovai pamatys 16-a kolekcijų, kurias pristatys: Goda Blockytė, Saulė Gradeckaitė, Milda Grikšaitė-Jankuvienė, Kevinas Guzmanas, Anna Hasiak (Lenkija), Lukas Ivanavičius, Grėtė Labanauskaitė, Ramunė Raslavičiūtė, Michaelis Ruggiero (Italija), Viola Ruzza (Italija), Ieva Šlaičiūnaitė, Ieva Tamutytė, Ema Ugianskytė, trys Polimoda mados instituto studentai: Isabelė Arce, Marina Coppola ir Jianqingas Zhao.

Organizatoriai įspėja, kad vietų skaičius itin ribotas. Bilietus galima įsigyti čia.

Projektą iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius