Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kostiumo paieškos – į ką atkreipti dėmesį?

Sakoma, kad kostiumas – vyro vizitinė kortelė. Šis turi būti dailus, stilingas ir, svarbiausia, idealiai priglusti prie savininko kūno. Nors daugeliui drabužių, o ypač kostiumo, paieškos kelia galvos skausmą ir reiškia ilgas valandas, praleistas matavimosi kabinose, egzistuoja keli esminiai aspektai, kuriuos žinant kostiumą išsirinksite daug lengviau ir greičiau. Apie tai kalbamės su Ogmios mieste įsikūrusios parduotuvės „1000 kostiumų“ vadove.
Kostiumo paieškos – į ką atkreipti dėmesį?
Kostiumo paieškos – į ką atkreipti dėmesį? / Partnerio nuotr.

Kolekcijos naujumas

Pasak specialistės, vienas esminių dalykų, į kuriuos reikėtų atkreipti dėmesį renkantis kostiumą, yra kolekcijos naujumas, kadangi modeliai keičiasi apytikriai kas dvejus metus. „Iš pirmo žvilgsnio senas kostiumas gali atrodyti taip pat, kaip ir visi kiti, tačiau jei apsirengęs seno modelio kostiumu atsidursite tarp vyrų su naujais, skirtumai taps akivaizdūs“, – tikina pašnekovė. Jos teigimu, laikui bėgant, priklausomai nuo besikeičiančių mados vėjų bei tendencijų, yra tobulinamos įvairios kostiumų detalės, visiškai pakeičiančios jų išvaizdą. „Pavyzdžiui, plonėja arba platėja švarko atvartai, didėja ar mažėja krūtinės iškirpimas, kelnės gaminamos su klostėmis arba be jų“, – pasakoja ekspertė.

Tendencijos atsispindi ir medžiagos, spalvų bei raštų pasirinkime. „Jau kelerius metus populiariausia – mėlyna spalva, tačiau pastebime, kad vis daugiau klientų domisi pilkais kostiumais, kadangi šie yra itin populiarūs visoje Europoje. Na o populiariausiu raštu išlieka didesni ar mažesni langeliai“, – teigia specialistė.

Partnerio nuotr./Kostiumo paieškos – į ką atkreipti dėmesį?
Partnerio nuotr./Kostiumo paieškos – į ką atkreipti dėmesį?

Pagaminimo vieta

Specialistės teigimu, ne mažesnę reikšmę turi ir kostiumo pagaminimo vieta, kadangi kiekviena šalis juos stengiasi pritaikyti savo piliečio prototipui, o iš skirtingų kraštų kilusių vyrų sudėjimas pastebimai skiriasi. „Jei rinksitės Turkijoje ar Italijoje pagamintą kostiumą, turėsite pirkti vienu dydžiu didesnį, jusite veržimą pečių srityje, o dažnu atveju jis nebus patogus dėvėti. Lietuviškiems modeliams artimiausi yra Vokietijoje gaminami kostiumai, tačiau, visgi, geriausia rinktis Lietuvoje gamintus – pavyzdžiui, visa mūsų produkcija yra pritaikyta lietuvio vyro siluetui, dažniausiai nereikalauja jokių korekcijų, o kostiumas yra neabejotinai patogus“, – teigia parduotuvės vadovė.

Pasak jos, pagaminimo šalis neretai lemia ir pačią produkto kokybę. „Kostiumai, pagaminti Vietname, Bangladeše ir kitose trečiojo pasaulio valstybėse, yra pastebimai žemesnės kokybės, kadangi pigi darbo jėga retai turi galimybę siūti aukšto lygio gaminius ir negauna tokios medžiagos siuvimui. Į tai, ieškant aukštos kokybės gaminio, derėtų atkreipti dėmesį“, – tikina specialistė.

Kostiumo kirpimas

Pasak jos, kostiumai pagal savo kirpimą yra skirstomi į dvi grupes – slim fit (įliemenuoti) ir classic (klasikinio kirpimo), na o tuomet abi šios grupės pasidalina į atskirus pogrupius, priklausančius nuo vyro ūgio. „Egzistuoja trys pogrupiai – pamažinti, skirti vyrams, kurių ūgis nesiekia 170 cm., standartiniai – ūgiui nuo 170 iki 182 cm. ir pailginti – vyrams, aukštesniems nei 180 cm. Lietuviški dydžiai žymimi taip: pamažintas – nuo 23 iki 32 dydžio, standartinis – nuo 44 iki 66, o pailgintas – nuo 90 iki 122 dydžio“, – pasakoja pašnekovė.

Partnerio nuotr./Kostiumo paieškos – į ką atkreipti dėmesį?
Partnerio nuotr./Kostiumo paieškos – į ką atkreipti dėmesį?

Specialistės teigimu, būtent jums tinkantis kirpimas bei nuo ūgio priklausanti kostiumo dydžio kategorija turėtų būti nustatomi vos įžengus į parduotuvę. „Jei esate žemas arba aukštas, o jums parduoda standartinio ūgio vyrui skirtą kostiumą, liemens kirpimo vieta bus per aukštai arba per žemai, o švarko ilgis – per trumpas arba per ilgas. Visa tai aiškiai matysis vos jums apsirengus kostiumą ir neleis atrodyti dailiai“, – tikina pašnekovė.

1000 kostiumų – norintiems būti vieninteliais

Pasakodama apie parduotuvę „1000 kostiumų“, jos vadovė pažymi, jog ryškiausias jos bruožas – 1000 skirtingų Lietuvos gamintojo kostiumų, nuolat besikeičiantis asortimentas ir naujausių kolekcijų modeliai, kadangi kostiumai lentynas pasiekia vos po 20-30 vienetų. „Maži kiekiai ir asortimento kaita garantuoja, jog išsirinkęs kostiumą pas mus, gatvėje taip pat apsirengusių nesutiksite. Kainos vyrauja nuo 149 iki 299 euro, asortimente turime įvairių dydžių kostiumų, o medžiagą kiekvienas klientas gali išsirinkti tokią, kuri jam labiausiai patiks, kadangi yra ir poliesterio, ir 100% vilnos alternatyvų, o norintiems korekcijų nereikės keliauti į siuvyklą – pakeitimus atliks čia pat dirbanti siuvėja“, – teigia specialistė ir pažymi, jog parduotuvėje galima rasti ne tik kostiumų, bet ir laisvalaikio švarkų ir kelnių, marškinių ir aksesuarų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius