Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Kristi Andress“ kolekcijos akcentas – rūbai-transformeriai su prasmingais įrašais

Ryški pasaulinės mados tendencija – logomanija – naujoje „Kristi Andress“ rudens ir žiemos kolekcijoje koduoja pozityvią žinutę ir kartu su kūrėjus įkvėpusiu 9-u dešimtmečiu sklaido rudeniškas depresijas. „Šį rudenį kviečiu žydėti, elegantiškai provokuoti ir nebijoti žaisti,“ – sako dizainerė Kristina Kalinauskaitė, naujausią savo kolekciją įamžinusi charizmatiškuose, tarpukario Kauno modernizmo dvasia alsuojančiuose A. ir P.Galaunių namuose.
„Kristi Andress“ 2019–2020 m. rudens ir žiemos kolekcijos modeliai
„Kristi Andress“ 2019–2020 m. rudens ir žiemos kolekcijos modeliai / „Kristi Andress“ nuotr.

Drabužiai – transformeriai

„Man visada norisi, kad drabužis neapribotų žmogaus erdvėje ir laike, todėl pamėginau pažvelgti į vadinamuosius „grynuolius“, basic garderobo dalis, kūrybingai ir žaismingai – taip gimė drabužiai-transformeriai.

„Kristi Andress“ nuotr./K.Kalinauskaitės 2019–2020 m. rudens ir žiemos kolekcijos modeliai
„Kristi Andress“ nuotr./K.Kalinauskaitės 2019–2020 m. rudens ir žiemos kolekcijos modeliai

Tarkime: klasikų klasika – pieštuko tipo sijonas, gali akimirksniu virsti 9-o dešimtmečio estetiką atspindinčiu mini sijonu, šortus nesunkiai paversite sijonu, o ilgas paltas su nusegamomis rankovėmis, gobtuvu ir keičiamu ilgiu gali čia pat virsti liemene,“ – pasakoja drabužio pritaikomumui ir universalumui didelį dėmesį savo kūryboje skirianti dizainerė.

Ryškūs, drąsūs, bet atpažįstami – tokie naująjį sezoną pasitinka „Kristi Andress“, kartu savo rudens ir žiemos kolekcijoje likdami ištikimi funkcionalumui bei inovacijoms.

Kaip visada, solidžią vietą kolekcijoje užima klasikinė tailored linija, tačiau ir čia netrūksta žaismės: dienos metu – griežtas biuro švarkas, o po darbo, papildytas ryškia, lazeriu pjaustyta skaros detale – virsta prašmatnia eilute vakarėliui.

Logomanija: pozityvi žinutė viduje

Kolekcijoje vyrauja ir pasaulio mados tendencijose itin aktuali išliekanti „logomanija“: logistikos simboliai, kelio ženklai ir automobilio saugos perspėjimų užrašai įsitaisė drabužių vidinėse dalyse.

Perkurti draudžiamieji, įspėjamieji ženklai virto pozityviomis žinutėmis: pavyzdžiui, kelio ženklas „plyta“ tapo NO STRESS, logistinis DELIVERY virto į HAPPINESS DELIVERY. O iš paties „Kristi Andress“ logotipo raidžių buvo sudėlioti ir ant drabužių perkelti visi įmanomi žodžiai – pradedant SIN (nuodėmė) ar DEAR (išdrįsti), ir baigiant KISS (bučinys) ar STAR (žvaigždė).

„Kristi Andress“ nuotr./Logomanija
„Kristi Andress“ nuotr./Logomanija

Kiekvieną sezoną švęsti gyvenimą kviečiantys mados namai šį rudenį kviečia tai daryti ryškiai – todėl rudens ir žiemos kolekcija skelbia: „Dėmesio! Gyvenimas trapus, nešvaistykite jo, bet švęskite!“ (Attention! Life is fragile, don‘t waist it – celebrate it.)

Žydintis ruduo – tarpukario Lietuvos interjeruose

Nors įkvėpimu tapo itin ryškus ir spalvingas 9-as dešimtmetis, vis dėl to spalvos naujoje kolekcijoje panaudojamos subtiliai, neužgožiant elegancijos ir moteriškumo.

„Drabužiuose daug žaismės, bet ji paremta nuosekliai išlaikoma „Kristi Andress“ estetika – neatsitiktinai pabrėždami savojo ženklo identitetą, kolekcijos fotosesijai pasirinkome tarpukario Lietuvos ir Laikinosios sostinės dvasia alsuojančius Adelės ir Pauliaus Galaunių namus Kaune, kupinus modernizmo estetikos dvasios, kurią interjeruose dar sustiprina antikvaro G.Mekionio baldai,“ – pasakoja kolekcijos autorė.

Romantiškoji kolekcijos pusė atsiskleidžia dizainerės kurtuose audinių raštuose: nors drabužiai skirti šaltajam metų sezonui, jie kupini pozityvaus žydėjimo: žydinti suknelė, žydintis džemperis ar žydintys marškinėliai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius