Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Lapkritį vyksianti jubiliejinė „Injekcija“ paskelbė dizainerius ir finalininkus

Jubiliejinis – 10-asis – jaunųjų mados talentų konkursas „Injekcija“ lapkričio 24-ąją sugrįš ten, iš kur visi kadaise išėjome – finalinis renginys vyks mokykloje, Vilniaus Salomėjos Nėries gimnazijoje. Vieta pasirinkta neatsitiktinai: tema finalininkams, aprangos kodas žiūrovams – UNI_FORMA, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Sandra Straukaitė
"Injekcijos" konkurso pristatymas / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

ATEITIS – moteriškos giminės

Studentai liko ištikimi paskutinės nakties taisyklei – paraiškos iš Lietuvos ir svetur kaitino serverį iki paskutinės minutės. Bet kantrybė atsipirko su kaupu – pirmą kartą visos vertinimo komisijos narės pripažino, kad šiemet žiūrovų laukia itin stiprus ir intriguojantis konkurso „Injekcija“ finalas.

„Žvelgiant iš dešimties metų perspektyvos jau galime daryti tam tikras įžvalgas. Įdomu stebėti, kaip keičiasi dalyvių geografinės ribos, kaip banguoja talentų kreivė – tikrai ne kasmet sulaukiame išskirtinių asmenybių. Bet ne veltui šiemet jubiliejinis renginys – ant podiumo matysime jaunus ir drąsius. Tuos, kurie svajoja pakeisti pasaulį. Ir jie tai gali“, – sako konkurso „Injekcija“ sumanytoja, dizainerė Sandra Straukaitė.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Sandra Straukaitė
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Sandra Straukaitė

Tik, kaip rodo oficiali statistika, ir gyvenimas, ir ateitis priklauso moterims! Šiemet finalininkus vertino ypatinga mados eksperčių komisija: Paryžiuje dirbanti mados namų „Nina Ricci“ vyriausioji dizainerė Eglė Čekanavičiūtė, „Aprangos“ grupės pirkimų direktorė Ilona Šimkūnienė, mados agentė Edita Vigelytė, mados tendencijų prognozuotoja Victoria Dias, „Mados infekcijos“ idėjinė vadė, dizainerė S.Straukaitė.

„Smagu matyti tiek daug talentingų jaunuolių eskizų, bet stengiausi įvertinti, ar jie iš tiesų pajėgūs įgyvendinti sumanymą maksimaliai kokybiškai, nepamiršdami pirminės idėjos. „Aprangos galerija“ visuomet buvo drąsi savo pasirinkimais, siekiu pademonstruoti savitą, unikalų stilių – būtent už tai mus vertina pirkėjai. Žinome, kad kelio pradžia niekada nebūna lengva, o be pagalbos kartais ir visai neįmanoma. Todėl tikime, kad bendradarbiaudami su „Injekcija“ galime padėti jauniems talentams augti ir džiuginti lietuvius naujais ženklais bei atradimais,“ – sakė komisijos narė I.Šimkūnienė.

Ne kiekybė, o kokybė

Nors šansą norisi suteikti kuo daugiau dalyvių, S.Straukaitė pabrėžė, kad kylanti konkurso kartelė įpareigoja kokybei, ne kiekybei. Šių metų finale sulauksime rekordinio dalyvių iš užsienio skaičiaus – šešių.

Žiūrovai pamatys 16 kolekcijų, kurias pristatys Agnė Laurinavičiūtė, Andrea Grossi (Italija), Baiba Tamane (Latvija), Danuta Šimelytė, Gerda Kasilevičiūtė, Greta Astašauskaitė, Inga Skripkaitė, duetas Justas Taroza ir Augustė Zukaitė, Laima Jurča (Latvija), Sandra Dombrovska (Lenkija), Serena Schettino (Italija), Simona Davli, Urtė Katiliūtė, duetas Urtė Vosyliūtė ir Kotryna Lipkevičiūtė, Vytautė Lastauskaitė, Darya Nikolajevna (Baltarusija).

Finalininkai pristatys po penkis įgyvendintus kolekcijos modelius ir varžysis dėl išskirtinio prizo – galimybės su žymiais Lietuvos ir užsienio dizaineriais pristatyti savo kolekciją ant „Mados infekcijos“ podiumo 2019 m. pavasarį.

„Injekcija“ kraustosi į Halės turgų

„Jaunų talentų paieškos mums patiems neleidžia apkerpėti. Šiemet pirmą kartą po oficialaus finalo visus kviesime į šarmingiausią naktinio Vilniaus vietą – Halės turgų, kur „Youngs' Club“ šėlsime iki ryto.

Įėjimas laisvas, bet apranga įpareigojanti – lapkričio 24-ąją turgų okupuos stiliagos,“ – kviečia S.Straukaitė ir intriguoja, kad Halėje „Injekcijos“ komanda žada ir daugiau staigmenų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius