-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Madinga, bet nebūtinai stilinga

Mada – nuostabus dalykas, tačiau tai nereiškia, kad „fashionista“, arba vadinamąja stileiva, turėtų stengtis tapti kiekviena moteris. Kai kurie dalykai, kad ir kokie madingi būtų, kasdienybėje gali sukelti juoką ir jums visai netikti. Pažiūrėkime, ko geriau vengti, jei siekiate ne ekstravagantiško, o elegantiško ir skoningo stiliaus.
2014 m. pavasario / vasaros „Prada“ reklama
2014 m. pavasario ir vasaros „Prada“ reklama / „prada.com“ nuotr.

► Pernelyg atviri drabužiai

Revolveclothing.com nuotr. Aktorė Emily Ratajkowski – internetinės drabužių parduotuvės Revolve Clothing veidas.
Revolveclothing.com nuotr. / Aktorė Emily Ratajkowski – interneto drabužių parduotuvės Revolve Clothing veidas

Nuogo kūno rodymas visai nereiškia, kad jums sėkmingai pavyks sukurti seksualų įvaizdį. Provokuojantį – galbūt, tačiau jei nesate paauglė, geriau venkite tų populiarų pilvus apnuoginančių marškinėlių ir suknelių su prakirpomis nugaroje ir liemens zonoje.

► Užstrigimas paauglystėje

Fashiongonerogue.com nuotr. Thomas Sambo pavasario/vasaros reklaminė kampanija.
Fashiongonerogue.com nuotr. / Thomas Sambo pavasario ir vasaros reklaminė kampanija

Taip jau nutinka, kad dauguma moterų sunkiai susitaiko su amžiaus pokyčiais. Nenorėdamos pripažinti, kad joms jau keturiasdešimt ar penkiasdešimt, šios tarsi užstringa viename gyvenimo etape ir nekreipia dėmesio į besikeičiantį kūną, gyvenimo būdą ir laiką. Kai kurios vis dar dėvi per daug aptemptus paaugliškus marškinėlius, kitos sunkiai atsisako hipiško ar mergaitiško įvaizdžio. Nebūtina mesti šalin to, kas patinka, tačiau verta pakeisti drabužių modelius ar formas ir pasirinkti tuos, kurie figūrai geriausiai tiko ne prieš kažkiek metų, o kurie puikiausiai atrodo šiandien.

► Per dideli (per maži) drabužiai

Soniarykiel.com nuotr. Sonia Rykiel 2013 m. priešrudeninė kolekcija.
Soniarykiel.com nuotr. / Sonia Rykiel 2013 m. priešrudeninė kolekcija

Netinkamas dydis – didžiulė klaida, kuri dažniausiai ir sugadina visą vaizdą! Kad ir kokie madingi būtų oversized stiliaus drabužėliai, pirmiausia įsitikinkite, kad drabužis pasiūtas tinkamai ir proporcingai, dailiai kris ant kūno, o ne kabės it maišas, vizualiai tik be reikalo praplatindamas figūrą. Taip pat nesistenkite įsisprausti į dydžiu per mažą palaidinę, kad tik galėtumėte didžiuodamasi pasakyti: „Mano dydis! Pagaliau trisdešimt aštuntas!“ Drabužiuose pirmiausia svarbi yra forma ir struktūra, dailiai pabrėžianti figūrą, o ne centimetrai, sunaudoti audiniui.

► Iš džinsų virstantis nuogas pilvas

Mango.com nuotr. Violetta – nauja Mango tinklo linija plius dydžio moterims. Modelis: Robyn Lawley.
Mango.com nuotr. / Violetta – nauja Mango tinklo kolekcija apkūnioms moterims. Modelis – Robyn Lawley.

Džinsai žemu liemeniu – puikus išradimas, mėgstamas daugumos moterų. Jie patogūs, kasdieniški, stilingi. Tačiau yra viena nedidelė problemėlė – virstantys šonai arba pilvas. Juk ne kiekviena gali džiaugtis plokščiu pilvuku! Jokiu būdu neignoruokite šios smulkmenos, ji atrodo ne tik neestetiškai, bet ir išdarko proporcijas. Geriau pasirinkite ilgesnę tuniką arba susikiškite palaidinę į džinsus. Kitas variantas – gal metas išbandyti džinsus kiek aukštesniu liemeniu?

► Papuošalų diktatūra

Miumiu.com nuotr. Miu Miu 2014 m. pavasario sezono reklaminė kampanija.
Miumiu.com nuotr. / Miu Miu 2014 m. pavasario sezono reklaminė kampanija

Pagyvinti aprangą vienu ar keliais priderintais aksesuarais – štai ką visuomet primygtinai siūlo mados žurnalai ir stilistai. Pritariame ir mes, kol šie juvelyrikos eksperimentai neperauga į aklą reklamų pamėgdžiojimą! Perspausti papuošalų tikrai nevertėtų, nebent einate į karnavalą ir norite žibėti tarsi kalėdinė eglutė.

► Vakarėlis nuo pat ryto

Gucci.com nuotr. Mados namų Gucci 2014 m. pavasario/vasaros reklaminiai kadrai.
Gucci.com nuotr. / Mados namų Gucci 2014 m. pavasario ir vasaros reklaminiai kadrai

Kad ir kokia karšta ir populiari mados tendencija dabar būtų blizgantys drabužiai bei ryškiaspalviai šilkai, puošti buduarą primenančiais nėrinukais, nė nesumanykite šių drabužių įtraukti į savo darbo garderobą. Darbo stilių puikiai pagyvins puošni apyrankė ar nauja šukuosena, o ne tarškantys suknelės karoliukai.

► Per ryškios pėdkelnės

Tightsplease.co.uk nuotr. Įvairiaspalvės, ryškios pėdkelnės.
Tightsplease.co.uk nuotr. / Įvairiaspalvės, ryškios pėdkelnės

Nepagalvokite, kad nesižavime pėdkelnėmis – jos puikus sprendimas, kai atvėsta orai. Tačiau metas palikti ryškiaspalves pėdkelnes mažoms mergaitėms ir pačioms puoštis santūresniais atspalviais, išryškinsiančiais elegantišką eiseną. Šių yra apstu: nuo pilkšvų, cemento tonų iki kakavos, šokolado ar įprastų juodų atspalvių.

► Nesaikingas įdegis

Versace.com nuotr. Kate Moss 2013 m. vasaros Versace reklamos kampanijoje.
Versace.com nuotr. / Kate Moss 2013 m. vasaros Versace reklamos kampanijoje

Visų pirma besaikio deginimosi pasekmės pasimato kaklo zonoje – pažiūrėkite į pagyvenusių pietiečių ir Viduržemio regiono gyventojų kaklus! Nesinori piktnaudžiauti saule ar soliariumais, bet jaučiatės pernelyg išbalusi? Yra puikūs išradimai, tokie kaip savaiminio įdegio kremai ir purškikliai. Jie užmaskuos žiemos blyškumą ir kūnas atrodys sveikai švytintis. Tačiau būkite dėmesinga: padauginusi „saulės efekto“, galite netyčia įgauti visai nepatraukliai atrodantį oranžinį kūno toną, kurio nepataisys net pati dailiausia suknelė!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius