Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Madingiausi marškiniai šią vasarą ir kokias klaidas daro vyrai juos dėvėdami?

Į kokius marškinius šią vasarą turėtų krypti vyrų akys? Ar prie marškinių trumpomis rankovėmis dera kaklaraištis? O kostiumas? Kokius marškinius kiekvienas vyras turėtų turėti savo spintoje? Kaip prie marškinių derinti apatinius marškinėlius? Šiais klausimais kalbamės su tinklaraščio „Vyro stilius“ stilistu Algirdu Griciumi.
Marškiniai: kokie madingiausi ir kokias klaidas daro vyrai juos dėvėdami?
Marškiniai: kokie madingiausi ir kokias klaidas daro vyrai juos dėvėdami? / „Scanpix“/ „PA Pictures“ ir Vida Press nuotr.

Paklaustas apie šio sezono tendencijas, A.Gricius pirmiausia paminėjo tą, kuri niekada niekur nedings. „Visada madingi, gerai ir stilingai atrodantys bus balti marškiniai“, – sakė stilistas.

Tad tokius, pasak jo, kiekvienas vyras turėtų turėti savo spintoje. Ir net ne vienus, o bent trejus.

Vertikalūs dryžiai

Kaip vieną ryškiausių artėjančios vasaros tendencijų pašnekovas išskyrė marškinius vertikaliais dryžiais. Pasak jo, atėjus vasaros sezonui viena populiariausių spalvų tampa šviesiai mėlyna. Tačiau šio sezono tendencija yra vertikalūs stambūs, platūs dryžiai.

„Tokių marškinių po kostiumu nelabai ir užsivilksi, nes jie gana ryškūs ir išskirtiniai. Puikiai tiks vilkėti vienus laisvalaikiu, gali būti ir trumpomis, ir ilgomis rankovėmis ar net lininiai“, – patarė pašnekovas.

Flora ir fauna

Pasak jo, prieš keletą metų buvę labai populiarūs floros ir faunos raštais marginti marškiniai dabar tą populiarumą jau yra praradę.

Su kubietiška apykakle

O štai marškiniai, turintys vadinamąją kubietišką apykaklę, vis dar madingi.

A post shared by 2GC (@2_greek_chicks) on

Lininiai marškiniai

A.Griciaus teigimu, jei tik nebijote, kad glamžysis, rinkitės lininius marškinius. „Nes nelabai įsivaizduoju, ar jiems gali būti alternatyva“, – sakė stilistas. Pasak jo, tai gali būti ir laisvalaikio marškiniai – laisvesni ir vilkimi ištraukti, gali būti ir kostiuminiai, kurių sudėtyje galbūt bus šiek tiek medvilnės, tačiau jie vis tiek bus gana ploni, padės nesukaisti šiltu oru ir tiks tiek prie kostiumo, tiek prie švarko.

A post shared by Proper Cloth (@propercloth) on

Kaklaraištis ir marškiniai trumpomis rankovėmis

Marškiniai trumpomis rankovėmis, kaklaraištis ir kostiumas – pamirškite tokį derinį. Kaip sakė stilistas A.Gricius: „Niekada nesivilkčiau švarko ant marškinių trumpomis rankovėmis. Tai prasilenkia su logika – jei jau velkiesi marškinius trumpomis rankovėmis, vadinasi, tau jau ir taip karšta, tai kam dar tas švarkas ant viršaus?“

Blogiausia, pasak pašnekovo, ir čia negalima su juo nesutikti, kai švarkas nusivelkamas.

„Tokių marškinių rankovės dažniausiai būna labai plačios, atrodo labai negražiai, plevėsuoja kaip vėliavos. Ir apskritai trumpomis rankovėmis marškinius pirkčiau tik tokius, kurie labai gražiai „gulėtų“ ant kūno, o rankovės būtų gana siauros.

Visais kitais atvejais vasarą kuo puikiausiai gali tarnauti marškiniai ilgomis rankovėmis, jas tiesiog atraitojus. O jei marškiniai lininiai, tuomet išvis nėra skirtumo – jie trumpomis ar ilgomis rankovėmis, nes vėsumo pojūtis tas pats“, – teigė A.Gricius.

A post shared by Mr Blue (@mr_blue_oficial) on

Vasara tradiciškai laikoma vestuvių sezonu. Ir dažniausiai tokių derinių, kuriuos ką tik aptarėme, tenka prisižiūrėti būtent šventėse. Tiesa, stilistas paminėjo dar vieną etiketo taisyklę, kuri pas mus Lietuvoje, pasak jo, nėra paisoma.

Tokių marškinių rankovės dažniausiai būna labai plačios, atrodo labai negražiai, plevėsuoja kaip vėliavos.

„Nusivilkti švarką per vestuvių šventę ar kokį nors renginį galima tik tada, jei esi su liemene. O kalbant konkrečiai apie vestuves, nusivilkti švarką galima tada, kai tai padaro pats garbingiausias vestuvių svečias.

Dažniausiai tai būna jaunosios tėvas arba specialiai pakviestas koks nors garbus svečias. Nusivilkdamas švarką jis parodo, kad tai gali padaryti ir visi kiti“, – paaiškino stilistas.

Polo marškinėliai

Polo marškinėliai sukuria kiek kitokį stilių ir, jei norite juos derinti su švarku, tai reikėtų daryti atsargiai. Galima mėginti jų apykaklę uždėti ant švarko atvartų ir taip sukurti tarsi aštuntojo dešimtmečio stilių, kuris dabar vėl madingas. Galima vilkėti ir švarką, tik kad derinimas būtų sėkmingesnis, rinkitės vienspalvius polo marškinėlius. O jei vis dėlto renkatės raštuotus, švarkas turėtų būti vienspalvis. Vadovaukitės A.Griciaus patarimu: „Jei nelabai išmanai, ką darai, geriau likti prie klasikinio stiliaus.“

A post shared by Chris Mehan (@chrismehan) on

Apatiniai marškinėliai po marškiniais

Laisvalaikio apranga ne veltui taip ir vadinama, ji neturi griežtų taisyklių ir čia galima kur kas laisviau varijuoti. Taigi vilkint laisvalaikio marškinius galima įvairiai derinti ir marškinėlius po jais, o marškinius vilkėti ir neužsagstytus.

Tačiau kas kita, kai kalbame apie klasikinius marškinius. Po jais vilkimi marškinėliai niekada neturėtų išlįsti. O kokius juos vilktis, pasak stilisto, reikėtų rinktis atsižvelgiant į tai, ar ryšimas kaklaraištis, ar ne. Jei ryšimas, marškinėlius galima pasirinkti ir uždaresne apykakle, jei neryšimas ir marškinių viršus prasegtas, marškinėlius reikėtų rinktis V formos apykakle.

Vida Press nuotr./Vyras vilki marškinius
Vida Press nuotr./Vyras vilki marškinius

Kokius apatinius marškinėlius rinktis – su rankovėmis ar be jų? „Tai priklauso nuo asmeninio prakaitavimo lygio ir zonų. Yra vyrų, kuriems prakaituoja pilvas ir nugara ir visiškai neprakaituoja pažastys. Jie tikrai gali rengtis marškinėlius be rankovių. Jei prakaituoja pažastys, geriau vilkėti marškinėlius trumpomis rankovėmis“, – patarė stilistas.

Po klasikiniais marškiniais vilkimi marškinėliai niekada neturėtų išlįsti.

Jis pasidalijo dar vienu patarimu, kokius marškinėlius reikėtų vilkėti po baltais marškiniais. „Idealus variantas po baltais marškiniais yra vilkėti kūno spalvos apatinius marškinėlius, nepriklausomai nuo to, jie bus be rankovių ar trumpomis rankovėmis. Jie nesimatys, neišryškės, kur prasideda ar baigiasi rankovės“, – sakė stilistas.

Vida Press nuotr./Gatvės stilius
Vida Press nuotr./Gatvės stilius

Pasak jo, Lietuvoje rasti kūno spalvos marškinėlius gali būti sunku, tačiau internetu tikrai galima užsisakyti. Arba galite pamėginti tokius marškinėlius pasidaryti patys.

„Teko skaityti vieną triuką, kaip galima pasidaryti kūno spalvos marškinėlius. Pats to nebandžiau, tad nežinau, ar pasiteisintų. Į skalbyklę reikėtų įmesti baltus marškinėlius ir įpilti juodosios arbatos“, – juokdamasis pasakojo stilistas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius