Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Madingiausi sijonai šį pavasarį: kokius rinktis ir su kuo derinti?

Stilistė Greta Kukštaitė sako, kad šį sezoną galėtume išskirti du madingiausių sijonų tipus – trumpus (ir net labai trumpus) ir vidutinio ilgio. Kokius juos rinktis ir ką galėtume prie jų derinti?
Gatvės stilius: sijonai
Gatvės stilius: sijonai / Vida Press ir „Scanpix“/SIPA nuotr.

Stilistės G.Kukštaitės teigimu, net sunku viską išvardyti, kalbant apie madingiausius sijonus ir derinius su jais. Nes ir sijonų pasirinkimas šį sezoną itin platus, ir derinimo būdų gali būti pačių įvairiausių, o kiekvienas jų atsiremia į itin svarbų aspektą – asmenybę ir asmeninį stilių. O šiais klausimais, kaip juokdamasi sako G.Kukštaitė, žmonės ir ateina pasitarti su stilistais.

Nepaisant to, kad visų variantų čia neaptarsime, pašnekovė įvardija sijonus, kurie dabar priskiriami madingiausių kategorijai, ir pataria, kas tiktų prie vieno ar kito. Bei primena, kad kuriantis derinius visada reikia atsižvelgti į savo asmeninį stilių ir tai, ką vilkėdamos jaučiatės geriausiai ir savimi.

Trumpi sijonai

Kalbant apie trumpus sijonus, šį sezoną, G.Kukštaitės teigimu, madingi trumpi aptempti su paraukimais, trumpi su iškirptėmis, odiniai, tvido, megzti sijonai, taip pat sijonai su plunksnų apdaila.

Vida Press nuotr./„Moschino“ 2022 m. pavasario ir vasaros kolekcijos modelis
Vida Press nuotr./„Moschino“ 2022 m. pavasario ir vasaros kolekcijos modelis
„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./„Lanvin“ 2022 m. pavasario ir vasaros kolekcijos modelis
„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./„Lanvin“ 2022 m. pavasario ir vasaros kolekcijos modelis
„Scanpix“/„Sipapress“ nuotr./„Valentino“ 2022 m. pavasario ir vasaros kolekcijos modelis
„Scanpix“/„Sipapress“ nuotr./„Valentino“ 2022 m. pavasario ir vasaros kolekcijos modelis

Pasak stilistės, dabar labai madingas dešimtojo dešimtmečio braižas – ryškios spalvos, tokie audiniai kaip satinas, taip pat įvairūs raštai. Ir tai aktualu kalbant ne tik apie trumpus, bet ir vidutinio ilgio sijonus.

Tarp madingiausių trumpų sijonų šį sezoną patenka ir tokie trumpi, žeminto juosmens, kuriuos pasiūlė italų mados namai „Miu Miu“.

„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Jenny Walton vilki „Miu Miu“
„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Jenny Walton vilki „Miu Miu“

Paklausta apie derinimą, stilistė sako, kad iš esmės prie trumpų sijonų galima derinti viską: ir marškinėlius, ir palaidines – tiek paprastesnes, tiek puošnesnes, tiek turinčias tam tikrų detalių – kaip raišteliai, pūstesnės rankovės ir pan., ir marškinius, megztukus, švarkus ar lietpaltį. Bet viskas priklauso nuo sijono – kokios jis spalvos, audinio, margas ar vienspalvis, ir individualaus stiliaus – kas tinka ar patinka vienoms, galbūt visai netinka ar nepatinka kitoms. Ir nereiškia, kad yra vienas derinys, kurį visoms reikėtų prisitaikyti.

Prie žeminto juosmens trumpų sijonų tiek dizaineriai, tiek žinomos fašionistos derina patrumpintus viršutinės dalies drabužius: palaidinę, marškinius, megztuką, švarkelį, kurie visiškai atidengia liemenį ir pilvą. Jei norisi daugiau svorio, prie patrumpintos palaidinės galima priderinti ir didesnį, laisvesnį švarką.

„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Caroline Daur vilki „Miu Miu“
„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Caroline Daur vilki „Miu Miu“

Nemėgstančios atidengti pilvo gali derinti jį dengiančius drabužius – laisvesnę palaidinę, marškinius ar švarką.

Vida Press nuotr./Gatvės stilius
Vida Press nuotr./Gatvės stilius

Prie tokio sijono galite priderinti ir raštą turinčias pėdkelnes, prigludusią ir pilvą dengiančią palaidinę bei aukštakulnius (net ir stambiu kulnu).

Dėvint tokius trumpus sijonus svarbu išlaikyti nuogo ir uždengto kūno proporcijas, kad neatrodytumėte vulgariai ir išlaikytumėte stilių.

Prie trumpų sijonų aukštesniu juosmeniu tiks ir patrumpintos palaidinės (ir braletės tipo), ir marškinėliai, derinami su švarku (arba tai gali būti švarko ir sijono kostiumėlis), ir marškiniai – tarkime, balti, o prie šio derinio užsimesite lietpaltį ir apsiausite loaferius, ir didesnis švarkas bei skarelė.

Paklausta apie pėdkelnių derinimą prie sijonų, G.Kukštaitė sako, kad iš esmės sijonai atrodo geriau be jų, bet pėdkelnės – neišvengiamos mūsų klimato zonoje. Plonos juodos, pasak stilistės, labiau skirtos šaltajam sezonui, tačiau, jei vilkite tvido, odinį ar kokių tamsesnių spalvų sijoną, galite jas priderinti ir dabar. Norint susikurti stilingą derinį, prie sijono ir plonų juodų pėdkelnių galite derinti palaidinę ar megztuką su švarku ar lietpalčiu bei loaferius.

„Kūno atspalvio pėdkelnių išvis nerekomenduočiau dėvėti, nebent randate tokias, kurias vilkint atrodo, kad kojos nuogos – bet jos turėtų būti matinės ir itin plonos. Visoms blizgioms pėdkelnėms – tikrai „ne“.

Tačiau, jei norite paįvairinti pėdkelnes, plonos juodos gali būti ir su tam tikru raštu: taškiukais, žvaigždutėmis ir pan. Jei būtent tokios tiks prie jūsų stiliaus“, – pataria stilistė.

Vidutinio ilgio sijonai

Šį sezoną, pasak G.Kukštaitės, be trumpų, itin madingi ir vidutinio ilgio sijonai. Ilgi, kaip sako pašnekovė, dabar nėra tokie aktualūs, bet tai nereiškia, kad jie nemadingi ir negalima jų vilkėti.

Vidutinio ilgio sijonai taip pat gali būti ir ryškių, ir pastelinių, ir tamsių spalvų, ir marginti raštais, ir vienspalviai. Išskiriami satininiai sijonai su skeltuku.

Prie vidutinio ilgio sijonų, kaip ir prie trumpų, galima priderinti tiek įvairias palaidines, marškinius, tiek megztukus ar švarkus.

Paklausta, kokią avalynę derinti prie sijonų (tiek trumpų, tiek vidutinio ilgio), stilistė sako, kad ji – labai įvairi: auliniai, kerzinio stiliaus batai, taip pat batai, turintys aukštesnę lygią platformą, kaubojiško stiliaus batai, sportbačiai – tik juos G.Kukštaitė siūlo rinktis retro stiliaus, o ne grubius storu padu, taip pat visada madingi konversai.

Vasarą bus galima derinti basutes – vis dar madingos grubesnio modelio. Bet iš pateiktų nuotraukų pavyzdžių matyti, kad jos gali būti ir kitokios, gali būti ir uždari bateliai žemu kulniuku ar net aukštakulniai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius