-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Madingiausios kelnės šį sezoną: kokias rinktis ir ką prie jų derinti?

Paklausta, kokios kelnės madingos šį šiltąjį sezoną, stilistė Greta Kukštaitė sako, kad vyrauja laisvumas, platumas, įdomesnis dizainas, tokios detalės kaip didelės kišenės ar prakirpimai ties juosmeniu, o kalbant apie pastarąjį – išskiriamos žeminto juosmens kelnės. Iš džinsų populiariausi platūs, o klasika stilistė vadina tiesius arba „mom“ stiliaus džinsus. Taigi, kokias kelnes rinktis šį pavasarį ir ką prie jų derinti?
Gatvės stilius: šį sezoną madingos kelnės
Gatvės stilius: šį sezoną madingos kelnės / Vida Press nuotr.

Kalbėdama apie madingiausių kelnių spalvas ir raštus, G.Kukštaitė sako, kad rinktis galima tai, kas arčiausiai širdies: tiek pastelines, tiek ryškias spalvas, raštų pasaulyje nėra nemadingų, bet šį sezoną stilistė išskiria zebro odos raštą.

Vida Press nuotr./Kopenhagos mados savaitė: gatvės stilius
Vida Press nuotr./Kopenhagos mados savaitė: gatvės stilius

O žemiau – apie madingiausias šį pavasarį (ir artėjančią vasarą) kelnes ir džinsus bei ką prie jų derinti.

„Relaxed“ stiliaus kelnės

Vienas pirmųjų madingiausiųjų lentynoje G.Kukštaitė išskiria vadinamąsias „relaxed“ stiliaus kelnes. Tai itin plačios, ilgos, apkritusios kelnės, gali būti ir aukštesnio, ir žeminto juosmens. Prie jų stilistė pataria derinti patrumpintas (angl. crop top), prigludusias palaidines, oversized švarkus ar liemenes.

„Jei kelnių juosmuo yra žemas – nebijokite atidengto pilvo ir rinkitės trumpintas palaidines ar marškinėlius be rankovių (angl. tank top) vasarai, o jei juosmuo yra aukštesnis, puikiai atrodys sukištos įvairiausių modelių palaidinės – tiek prigludusios, tarkime, su prakarpomis, tiek laisvesnės“, – vardija G.Kukštaitė.

Prie tokių kelnių, stilistės teigimu, tiks aukštakulniai, sportinė avalynė, basutės ar šlepetės per pirštą vasarą.

Sportinio stiliaus kelnės

Į šią kategoriją patenka „cargo“ stiliaus kelnės – tai laisvo sportinio stiliaus kelnės, turinčios dideles kišenes, ties juosmeniu parauktos guma.

Kalbėdama apie jų derinimą, stilistė sako, kadangi taisyklių, kaip derinti, nebėra, o sportinis stilius dažnai maišomas su klasikiniu, tad ir prie tokių kelnių tiks aukštakulniai ir švarkas, jei norite išraiškingo modernaus derinio, o jei eksperimentuoti nemėgstate, prie tokių kelnių galite derinti sportinio stiliaus palaidines ir avalynę.

Įdomaus dizaino kelnės

Į šią kategoriją patenka kelnės, turinčios vadinamųjų prakirpimų ties juosmeniu ir klubais, išsiskiriančios įdomesniu dizainu.

Prie tokių kelnių G.Kukštaitė rekomenduoja derinti patrumpintas ar net braletės tipo palaidines, o prie jų puikiai tiks ir įvaizdžiui svorio suteiks oversized švarkas.

Vida Press nuotr./Kopenhagos mados savaitė: gatvės stilius
Vida Press nuotr./Kopenhagos mados savaitė: gatvės stilius

Kalbant apie avalynę, tiks tiek aukštakulniai (ypač masyvūs, turintys stambų kulną), tiek basutės (kai atšils), o iš sportinių batelių stilistė pataria geriau rinktis ne grubius, o retro stiliaus.

Plačios ir platėjančios nuo kelių kelnės

Dar viena madingų kelnių kategorija – megztos, plono trikotažo plačios ir nuo kelių platėjančios kelnės.

Prie platėjančių kelnių, pasak stilistės, galima priderinti ilgą tuniką ar suknelę, kuri tiktų stilistiškai ir spalviškai.

Džinsai: platūs, tiesūs ir „mom“ stiliaus

Džinsai, kaip sako G.Kukštaitė, yra universaliausias drabužis, kurį galima derinti, kaip tik norime, – viskas priklauso nuo asmeninio stiliaus.

Šį pavasarį madingi išlieka platūs, ilgi džinsai, naujove galima pavadinti žemintą juosmenį, nes praėjusius sezonus vyravo aukštas. „Prie tokių džinsų nebijokite derinti patrumpintų palaidinių, megztukų, švarkelių, o norėdamos deriniui suteikti „svorio“, galite apsivilkti oversized švarką“, – pataria stilistė.

Vengiančioms ar tiesiog nemėgstančioms žeminto juosmens džinsų, G.Kukštaitė rekomenduoja rinktis laiko patikrintus modelius: tiesaus kirpimo, „mom“ džinsus arba plačius, turinčius aukštesnį juosmenį.

Vida Press nuotr./Emily DiDonato dėvi „mom“ stiliaus džinsus
Vida Press nuotr./Emily DiDonato dėvi „mom“ stiliaus džinsus

Kelnių ir švarko kostiumai

Na, ir dar vienas madingų kelnių ir jų derinimo su kitais drabužiais variantas – plačių kelnių ir švarko (didesnio) kostiumai. Jie gali būti pačių įvairiausių spalvų, po švarku puikiai tiks ir prigludusi, ir braletės tipo palaidinė. Avalynė irgi gali būti įvairi – ir aukštakulniai, ir sportbačiai, ir basutės (kai oras atšils).

Vida Press nuotr./Kopenhagos mados savaitė: gatvės stilius
Vida Press nuotr./Kopenhagos mados savaitė: gatvės stilius

Kai kalbame apie tendencijas, visada išskiriame tai, kas dabar aktualiausia, patenka į madingiausiųjų lentyną. Tarp aktualiausių jau kurį laiką nebėra itin aptemptų (angl. skinny) džinsų ir kelnių. Tačiau tai nereiškia, kad visus turimus aptemptus džinsus ar kelnes dabar reikia supakuoti ir išmesti, ypač, jei juos dėvėdamos jaučiatės gerai ir, svarbiausia, savimi.

Kaip sako G.Kukštaitė, stilinga ir madinga yra du skirtingi dalykai, o stilingai galime atrodyti net ir dėvėdami tai, kas „nebemadinga“, jei mokame tą drabužį subtiliai ir skoningai derinti prie savo asmeninio stiliaus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius