Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Madingiausių šortų 3-ukas: prie ko juos derinti?

Vasara neįsivaizduojama be šortų. Galbūt kartais juos laikome labiau sportine apranga, tačiau geras pavyzdys šios vasaros tendencijų sąraše – vadinamieji dviratininko šortai, kurie gali būti derinami prie visko ir toli gražu neatrodyti sportiškai. Su stiliste Viktorija Šaulyte aptarėme madingiausių šios vasaros šortų trejetuką ir ką prie jų derinti.
Šortai
Šortai / Vida Press nuotr.

Pailginti, paaukštintu liemeniu

Šį sezoną patys madingiausi šortai, pasak stilistės V.Šaulytės, – paaukštintu liemeniu, pailginti (jų ilgis – apie vidurį šlaunų), lengvai krintantys, neapspaudžiantys ir neįspraudžiantys į rėmus. Gali būti įvairių audinių.

„Juos galime derinti su palaidinėmis, marškinėliais, marškiniais, švarkais. Dažnai šortai skamba kaip laisvalaikio variantas, tačiau, jei tokius šortus derinsite su marškiniais, švarku ir bateliais, galite susikurti ir oficialiai atrodantį derinį – taip apsirengus tiks eiti į kokį susitikimą ar šventę“, – sakė pašnekovė.

„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Paryžiaus aukštosios mados savaitė
„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Paryžiaus aukštosios mados savaitė

Dviratininko šortai

„Dažnai sulaukiu klausimo, kaip ir su kuo derinti tuos vadinamuosius dviratininko šortus? Jie išties tinka daugeliui ir įvairioms figūroms, svarbu tinkamai sužaisti. Tai nėra šortai skirti sportui, todėl vilkint juos būtina sluoksniuoti drabužius, – aiškino stilistė.

„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Paryžiaus aukštosios mados savaitė
„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Paryžiaus aukštosios mados savaitė

– Vilkint tokius šortus, sėdimoji dalis turi būti pridengta, nes šortai apsitempia ir gali atrodyti kiek neestetiškai. Tiks šiek tiek prailginti marškinėliai ar marškiniai. Tačiau būtina sluoksniuoti, pavyzdžiui: dviratininko šortai, kokie nors prailginti marškinėliai su užrašais ir prailgintas švarkas, sujuostas diržu. Kai yra sluoksnių, šortų išlenda tik tam tikra dalis ir atrodo labai gerai.

Jei einate kur nors oficialiai, tie sluoksniai būtini. Jei vilkite tokius šortus labiau sportinėje aplinkoje, tų sluoksnių tiek nereikia.“

Vida Press nuotr./Hailey Baldwin
Vida Press nuotr./Hailey Baldwin

Pasak stilistės, tokie šortai gali tikti ir prie tiulinės suknelės, kurios apatinė dalis – vieno sluoksnio. Dar galima derinti švarką ir sujuosti jį diržu.

Dviratininko šortų ilgis – maždaug iki kelių, virš kelių, o spalvos – pačios įvairiausios. Šį sezoną ypač madingos neoninės spalvos, tad drąsiai galite rinktis ir tokius šortus.

„Kalbant apie avalynę, labiau linkčiau prie sportinės, bet nesakau, kad negalima aukštakulnių. Taip pat gali būti kaubojiško stiliaus ar tiesiog paprasti šiek tiek sukritę aulinukai“, – patarė stilistė.

Vida Press nuotr./Gatvės stilius
Vida Press nuotr./Gatvės stilius
„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Paryžiaus aukštosios mados savaitė
„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Paryžiaus aukštosios mados savaitė

Laisvesni džinsiniai šortai

Kaip sakė V.Šaulytė, pamirškite aptemptus itin trumpus džinsinius šortus, nes jie nebemadingi. „Tikiuosi, kad kuo toliau, tuo labiau jie trauksis ir jų nebematysime, nes nereikia tiek visko rodyti“, – juokdamasi kalbėjo pašnekovė.

Taigi, jei mėgstate džinsą, šią vasarą galite rinktis dar vieną šortų variantą – platesnius, laisvesnius, prailgintus džinsinius šortus. Apatinė dalis gali būti atlenkta, jie gali būti dekoruoti, prie jų galite derinti ryškesnį diržą.

„Nebūtinai jie turi būti mėlyni. Gali būti juodi, pilki ar kitos spalvos. Siūlyčiau rinktis kiek aukštesniu liemeniu. O derinti galima daug ką. Galite kišti palaidinę ar marškinėlius į vidų, prie tokių šortų tiks ir didesnis megztinis, puikiai atrodys ir vadinamoji naktinių tipo palaidinė su petnešėlėmis ir švarkelis ar džinsinis švarkas, o gal net kardiganas ar koks užsimetamas lengvas drabužis su kutais ir pan.

Prie džinsinių šortų derinčiau sportinius batelius arba mano jau minėtus aulinukus. Jei labai norisi aukštakulnių, siūlyčiau rinktis prailgintus šortus paaukštintu liemenių (pirmus iš sąrašo – aut.), ne džinsinius“, – siūlė V.Šaulytė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius