Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mados fotosesijos – tarsi kalėdiniai atvirukai

Tikriausiai pamenate vaikus taip žavinčius advento kalendorius, pilnus spalvotų paveiksliukų ir šventėmis alsuojančių vaizdų? Ką gi, mados fotografai, žurnalai ir didžiosios parduotuvės, atėjus žiemai, kaip reikiant pluša, kad skaitytojus ir klientus įkvėptų bei nuteiktų šventiškai. Panaršėme po kelerių metų žurnalų archyvus. Išrinkime kartu įspūdingiausias nuotraukas!
Fotografo Tony Kelly fotosesija Cosmopolitan žurnalui.
Fotografo Tony Kelly fotosesija „Cosmopolitan“ žurnalui. / lilamanagement.com nuotr.

► Mados fotografija nebūtų taip vertinama, jei kartais nepristatytų šokiruojančių, stebinančių ar akis išplėsti verčiančių kadrų. Vyresnioji sesuo ar nejauna mama su kailinukais ir aukštakulniais laistanti spygliuotį medį kieme, tačiau iš tiesų pilanti vandenį iš žarnos tiesiai ant vaiko – šmaikštu, juokinga, kvaila? Galbūt. Tačiau tikslas pasiektas – žiūrovai kadro nebepamirš. Ši šmaikšti ir ironiška fotosesija buvo publikuota viename tarptautinio Cosmopolitan žurnalo numerių.


► „Raudona – Kalėdų spalva“, – teigia prabangos prekių parduotuvė Neiman Marcus, savo 2013 m. žiemos katalogui atostogų tema nupurškusi eglutes raudonais dažais, didžiulę svetainę su židiniu nubarsčiusi dirbtiniu sniegu, o suaugusią manekenę pasodinusi ant milžiniško supamojo arkliuko. Žvakės nuteikia pakiliai ir ramina, o sodrus violetinis apsiaustas taip ir primena Kalėdų Senelio pagalbininkus – dovanas nešančius elfus…

neimanmarcus.com nuotr. / Neiman Marcus 2013 m. atostogų katalogas.
neimanmarcus.com nuotr. / Neiman Marcus 2013 m. atostogų katalogas

► Korėjos leidinys Vogue žaidžia su proporcijomis. Studijoje komanda fotografuoja dailių azijietiškų bruožų aukštaūgę, puošiančią interjerą lemputėmis ir žaislais. Kadrui išskirtinumo suteikia didžiuliai stiklo žaisliukai, kabinami ant eglės. Beje, jie yra tokie dideli, kad pati mergina atrodo tarsi lėlytė. Originalus sprendimas – iš šonų pastatytos priešingų spalvų lempos, scenoje sukuriančios įdomius šviesos efektus, ir, žinoma, žaismingiausia šio kadro detalė – šviečiantys briedžio ragai!

xaxor.com nuotr. / Korėjos Vogue, 2012 m. gruodis. Fotografas: Louis Park.
xaxor.com nuotr. / 2012 m. gruodžio mėn. Korėjos Vogue. Fotografas – Louisas Parkas

► Vienas seniausių Londono prekybos centrų, po stogu glaudžiantis prabangiausius dizainerius ir mados namus, žiemą mielai panyra į pasakų nuotaikas. Vienoje reklaminių instaliacijų, kurią padėjo įgyvendinti libaniečių dizaineris Elie Saabas, paskolinęs savo magiškas rankų darbo aukštosios mados (haute couture) sukneles, šviesiaplaukė manekenė tarsi mieganti gražuolė dramatiškame kadre laukia savojo princo.

harrods.com nuotr. / Kalėdinė instaliacija Disnėjaus pasakų motyvais.
harrods.com nuotr. / Kalėdinė instaliacija „Disnėjaus“ pasakų motyvais

► Kalėdos – tai ne vien sėdėjimas prie stalo su šeima, fone skambančios dainos ir šventiškos kino juostos, žiūrimos įsirangius į jaukius patalus. Jei šventinis laikotarpis nudžiugina sniegu, pats metas šokti iš lovos ir laisvalaikį leisti aktyviai, – tebūnie tai kopinėjimas po kalnus, slidinėjimas ar netgi žygis į seniai išsvajotą kelionės tikslą – Paryžių.

vogue.es nuotr. / Fotosesija Ispanijos Vogue papuošalų priedui, fotografuota Koray Birand 2012 metų gruodį.
vogue.es nuotr. / Fotosesija Ispanijos Vogue papuošalų priedui. Fotografuota Koray Birando 2012 m. gruodį

Vogue leidinys, dažnai bendradarbiaujantis su kultine fotografe Annie Leibovitz, viską daro kiek įmanoma anksčiau, t. y. ne tik sausio numerį išleidžia dviem mėnesiais anksčiau, bet ir Kalėdų dvasią židinyje pradeda kurstyti dar spalį. Žymiausi šių dienų supermodeliai, vienas sėkmingas aktorius, puošni apranga ir… gyvūnų ragai. Kaip manote, to užtenka?

vogue.com nuotr. / Kalėdinė fotosesija.
vogue.com nuotr. / Kalėdinė fotosesija

► Štai kur tikra rokoko epochos prabanga! Auksas, auksas ir dar kartą auksas, didžiuliai veidrodžiai, sunkūs gobelenai, it kviečiai saulėje žvilgantys merginos plaukai, įspūdinga siuvinėta suknelė ir nuostabios kurpaitės... Taip atrodant, nenuostabu, kad palypėjama net ant stalo – prie veidrodžio juk traukte traukia. Ši fotosesija su manekene Jessica Stam, fotografuota pernai anapilin išėjusios Corine Day (tai fotografė, atradusi ir išgarsinusi Kate Moss), skirta 2007 m. britų Vogue puslapiams.

vogue.co.uk nuotr. / Prašmatni Corine Day fotosesija.
vogue.co.uk nuotr. / Prašmatni Corine Day fotosesija

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius