-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Mados infekcijos“ dalyvis Thomas Bara: „Didžiausią dėmesį skiriu praeičiai ir dabarčiai“

15min tęsia ciklą „Mados infekcijos“ dizaineriai kitu kampu“ ir pristato pernai šiame renginyje debiutavusį, konceptualiosios ir alternatyviosios mados atstovo vardą pelniusį dizainerį Thomą Barą. Jis – mados industrijos senbuvis, tačiau savo novatorišku požiūriu piešia naują srovę lietuviškos mados pasaulyje. Kovo 17 d. Thomas Bara ir „Upcycled by LT“ pristatys moterims skirtą kolekciją.
Thom Bara
Thomas Bara / Viganto Ovadnevo / 15min nuotr.

Dizaineris yra pristatęs šešias autorines kolekcijas, surengęs daugiau kaip septynias autorines parodas ir dalyvavęs tarptautiniuose konkursuose.

Jis priklauso tvarios mados iniciatyvai „Upcycled by LT“. Naujai startuojančiam projektui susijungė įvairių sričių menininkai ir dizaineriai, siekdami parodyti, kokia yra profesionali tvari mada.

Agnės Motiekaitytės nuotr./Thom Bara ir „Upcycled by LT“ kolekcijos modelis
Agnės Motiekaitytės nuotr./Thom Bara ir „Upcycled by LT“ kolekcijos modelis

Moterims skirta kolekcija kurta su tvarios mados iniciatyvos „Upcycled by LT“ atstovais, skirta ateinančiam šaltajam rudens-žiemos sezonui. Pakartotinio panaudojimo principais kurta kolekcija yra lyg magiškas burtažodis, skatinantis sustoti, apsidairyti aplink ir sugrįžti ten, kur viskas prasidėjo ir tebevyksta – į gamtą.

– Kokią istoriją pasakoja tavo kuriami drabužiai?

– Kiekvienas sukurtas drabužis ar nauja kolekcija pasakoja skirtingus momentus. Praėjusioje kolekcijoje, pristatytoje festivalyje „Mados infekcija“, kalbėjau apie baimes, formos suirimą.

Šioje kalbama apie išsilaisvinimą, sugrįžimą prie tikrųjų vertybių, tradicijos, gamtos. Todėl šiais metais bendradarbiauju su tvarios mados iniciatyva „Upcycled by Lt“, kurios ugdomos vertybės yra būtinos kiekvienam. Tai tampa savotišku istorijos tęsiniu, kuris kasmet kurs bendrą mano kūrybinį kelią.

– Kuo pasireiškia „Mados infekcijos“ užkratas? Kokie simptomai?

– Užkratas pasireiškia kaip tam tikros ligos požymis – užsikrečiame, bandome kaip nors gydytis. Tai tampa mūsų visų liga ir tikriausiai vaisto kurį laiką neatrasime.

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Thom Bara kolekcija „Juoda”
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Thomas Bara 2016 m. kolekcija „Juoda”

– Kas tau yra stilingas žmogus?

– Stilingas žmogus yra tas, kuris jaučiasi visapusiškai laisvas ir drąsus. Juk šiomis dienomis būti laisvam ir drąsiam yra didelė prabanga. Žmonių, kurie jaučia šių dienų gyvenimo pulsą, drąsiai išreiškia save ir nuolat eksperimentuoja bei manipuliuoja nusistovėjusiomis formomis, šiandien labai trūksta.

– Kas tau yra įkvėpimas?

– Įkvėpimas yra aplinkos ir savianalizės simbiozė. Jis skatina kiekvieną dieną imtis naujo darbo, naujo projekto. Šiuo metu mūsų pagrindinis įkvėpimas yra taip trokštamas gamtos pabudimas, su kuriuo ateina suvokimas, kad reikia sustoti.

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Thom Bara kolekcija „Juoda”
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Thom Bara kolekcija „Juoda”

– Koks yra tavo drabužis?

– Mano drabužiai yra tai, kuo aš gyvenu.

– Ką veiki, kai turi laisvo laiko?

– Kai turiu laisvo laiko, stengiuosi sustoti ir apsidairyti aplinkui.

– Po penkerių metų tuo pačiu laiku...

– Stengiuosi ateičiai didelių planų nekurti, nes, kaip patys puikiai žinome, planai yra tam, kad jie sugriūtų. Todėl didžiausią dėmesį skiriu praeičiai ir dabarčiai. Būtent tai mane veda į priekį, o kas bus po penkerių metų – pažiūrėsime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius