Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mados pažintis: Rolando Moureto seksualumo magija

„Suknelės skirtos tam, kad jas nusivilktumėte. Juk galiausiai visi mes dėl to ir rengiamės...“ – sako Rolandas Mouretas.
Kolekcijos katalogas.
Kolekcijos katalogas / rolandmouret.com nuotr.
Temos: 1 Mada

R. Mouretas – vienas tų dizainerių, kuriam itin pasisekė. Net visko mačiusios ir drabužiais pertekusios mados srityje dirbančios moterys ir merginos, užėjusios į dizainerio saloną, sulaiko kvapą ir iškart pareiškia, kurio kostiumėlio nori. Dizaineris jau daugiau nei dešimt metų kuria kolekcijas moterims. „Trokštamos“, „ikoniškos“, „magiškos“ – tokiais epitetais apibūdinamos R. Moureto suknelės. Tačiau jo paslaptis kur kas paprastesnė: šis prancūzas – meistriškas drabužio struktūros ir siluetų profesionalas, turintis puikią intuiciją. Tokių, reikia pripažinti, pasitaiko rečiau, nei norėtume.

rolandmouret.com nuotr. / Dizaineris Roland Mouret
rolandmouret.com nuotr. / Dizaineris Rolandas Mouretas
 

Ne kas kitas, o būtent šis dizaineris išpopuliarino „galaktikos“ suknelę (anglų k. galaxy). Ne, tai ne žvaigždžių ir kosmoso dulkių piešiniu margintas audeklas, kaip turbūt jau spėjote pagalvoti, tai greičiau futuristinius filmus primenanti suknelės iškirptė, glaudžiai įrėminanti pečių liniją ties kaklu ir trapecijos forma platėjanti žemyn. Tokia itin atvira, bet tuo pačiu ir klasikinė, net konservatyvi suknelė kaipmat sulaukė minios pasekėjų, ryškiausia jų – dizainerė Victoria Beckham.

rolandmouret.com nuotr. / Kolekcijos katalogas
rolandmouret.com nuotr. / Kolekcijos katalogas

 

Lurdas – turistų gausiai lankomas miestelis, kuriame gimė R. Mouretas. Viešbučio barmenės ir mėsininko sūnaus pirmoji pažintis su audeklais įvyko ne kur kitur, o tėvo skerdykloje ir parduotuvėlėje. Dizaineris pasakoja, kad, žiūrėdamas į tėvo prijuostę, jis stebėjo, kaip išsidėsto kraujo dėmės medžiagos linkiuose ir kokius įtaigius efektus kuria tirštai raudona spalva ant baltutėlio lino. Vaikas mokėsi apie formas stebėdamas, kaip mėsininko peilis atskiria odą nuo mėsos. Tokie ankstyvos vaikystės prisiminimai suformavo ir Rolando mados estetiką – drąsią, aštrią ir atvirą.

rolandmouret.com nuotr. / Kolekcijos katalogas
rolandmouret.com nuotr. / Kolekcijos katalogas

 

2013 m. pavasario ir vasaros resort kolekcijoje dizaineris pristatė laisvus, tačiau rafinuotus drabužius, puikiai tinkančius užsiėmusiai didmiesčio moteriai. Keli stilistiniai ypatumai, sutampantys ir su šio sezono mados tendencijomis, – tai kimono imituojančios rankovės, gilios V formos iškirptės ir šį pavasarį iš naujo atgimę neoniniai atspalviai: ryškūs apelsinų, rožinių fuksijų ir ultramarino tonai. Tiesa, sunku nepastebėti ir netikėtų sprendimų, tokių kaip netikėtai pradingstantys, tarsi nuskalbti gėlių raštai arba šilkinės plačiaklešnės kelnės, itin primenančios sportinę karatė aprangą. Jei reikėtų išrinkti svarbiausią kolekcijos drabužį, ką jūsų drabužinei pasufleruotų dizaineris? Be jokios abejonės, platėjantį ir labai moterišką A formos sijoną.

rolandmouret.com nuotr. / Kolekcijos katalogas
rolandmouret.com nuotr. / Kolekcijos katalogas

 

Reklaminis resort kolekcijos anonsas:

VIDEO: „Resort“ kolekcija

 

Tekstas Akvilės Lesauskaitės

 

Rolando Moureto 2013 m. pavasario ir vasaros resort kolekcija galerijoje:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius