Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Midi sijonas: stilinga, siaubinga ar nieko ypatinga?

Kartais paaiškėja, kad sijonas – gana rizikingas drabužėlis...
Marie Claire žurnalo fotosesijos kadras.
Marie Claire žurnalo fotosesijos kadras.
Temos: 2 Sijonas Mada

Jei nesipuikuojate liaunomis ilgomis kojomis, dėvėti trumpą sijonėlį reikia drąsos arba nuotaikos, o ilgas sijonas toli gražu patinka ne visoms moterims. Gerai, kad šį sezoną karščiausia tendencijos banga – bet kokią figūrą dailinantis midi ilgio sijonas iki kelių ar blauzdų vidurio, pabrėžiantis liemens liniją ir maskuojantis apvalias šlaunis. Jį matėme Rochas, Céline žiemos kolekcijose, o savo verdiktą patvirtinus ir Prada mados namams, stileivos sukruto ieškoti šio itin moteriško drabužėlio.

Nors iš pirmo žvilgsnio midi sijonas labiau primena praėjusio šimtmečio vidurį nei 2013-uosius, netikėtai pasiūlytas jis kaipmat prigijo ir surado labai daug gerbėjų. Gražiausiai jis atrodo dėvimas su bateliais nedidele pakulne ir aptemptu (arba, jei norite, netgi oversized stiliaus) megztiniu. Ką gi, šio sezono vėjai skelbia, kad midi jau nebėra nei senamadiškas, nei nemadingas, nei negražus. Tai – naujausias stilingos moters atributas. Pasidairykime, kokius midi sijonus siūlo dizaineriai ir mados žurnalai, ir įvertinkime juos kartu.

► Asos drabužių tinklas į tendencijų verpetą siūlo šokti neprarandant sveiko proto ir rinktis naują modelį, bet išlaikyti tradicinį spalvyną. Pasirinkusi juodą midi ir tamsius drabužėlius, nieko nešokiruosite, bet maloniai nustebinsite.

ASOS midi sijonas iš asos.com.
ASOS midi sijonas iš asos.com
 

► Pavasariškas japoniškojo Vogue kadras gal ir kelia abejonių, nes balto sijono žiemą mes nei esame įpratusios dėvėti, nei juo labiau manome, kad jis praktiškas. Tačiau šį sezoną balta – tai spalva, kurią dizaineriai primygtinai siūlo išbandyti – juk užaugome, ledais nebeapsivarviname. Gal ir verta?

Vogue Nippon kadras. Vogue.co.jp nuotr.
Vogue Nippon kadras. Vogue.co.jp nuotr.

► Pilka nuo seno laikyta menininkų ir intelektualų spalva. Mados namai Numéro 21 siūlo pilką klostuotą sijoną dėvėti su baltais marškiniais, o derinį paįvairinti skaitmenine spauda atspaustu džemperiu su palmės atvaizdu. Nepamirškite ir žaismingų batelių!

Numéro 21 2014 metų paruošiamoji kolekcija. Numero21.com nuotr.
Numéro 21 2014 m. paruošiamoji kolekcija. Numero21.com nuotr.

► Flare žurnalo komanda siūlo smėlio, persikų arba kupranugario odos spalvos pasteles ir vilną. Taip ir kvepia vintažiniu kino filmo atviruku, kuriame lėliškų bruožų namų šeimininkė iš tolimosios Amerikos kvėpuoja grynu oru savo kieme, papūtusi blyškiai rausvas lūpas ir leisdama vėjui kedenti peroksidines garbanas...

Puslapis iš Flare žurnalo. Flare.com nuotr.
Puslapis iš Flare žurnalo. Flare.com nuotr.

► Aiškiai pabrėžtas juosmuo ir efektinga forma tiesiog spinduliuoja XX a. 6-ojo dešimtmečio eleganciją. Amerikiečių dizaineris Michaelas Korsas atiduoda duoklę romantikai, nutaškydamas audinį moderniai išblukintais rožių žiedlapiais.

Michael Kors sijonas iš net-a-porter.com.
Michael Kors sijonas iš net-a-porter.com.

► Australiškojo Vogue komanda žino, kad pakanka penkių elementų, norint sukurti meistrišką, nepriekaištingą klasiką. Tamsiai pilką midi sijoną derinkite prie rusvų, tamsių žemės spalvos megztinių, avėkite batelius, atidengiančius čiurnos kauliukus (žinome, žiemą čia sunkiau tai įgyvendinama nei saulėtoje Australijoje), nepamirškite nedidelės rankinės bei akinių saulėtoms dienoms. Ir štai jūs lyg nužengusi iš žurnalo!

Kadras iš Australijos Vogue leidinio.
Kadras iš Australijos Vogue leidinio

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius