Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Miesto moterys: Indrė Šmigelskienė – apie stilių, grožį ir keliones

Indrė Šmigelskienė – dinamiška, veikli, stilinga moteris, mama, žmona. Jai puikiai sekasi derinti sėkmingą veiklą – Indrė yra „KOKO Boutique“ Kaune siela ir „Mazgas“ kūrybos vadovė – ir jautrumą bei spontaniškumą. „Gyvenimas yra crazy nuotykis“, – sako Indrė – rubrikos „Miesto moteris“ herojė, su kuria supažindina „Rent Boutique“.
Indrė Šmigelskienė
Indrė Šmigelskienė / Deimantės Dubauskaitės nuotr.
Temos: 1 Mada

– Indre, kaip paprastai atrodo tavo diena?

– Mano diena, kaip ir beveik visų moterų, prasideda nuo pusryčių su šeima. Tuomet vežu dukrą į mokyklą, o jau tada važiuoju į Kauno senamiestyje esantį biurą, kuriame dirbu tiek su „KOKO boutique“, tiek su „Mazgas“ reikalais. Vakare – vakarienė namuose arba mieste.

– Kaip dėlioji savo darbus biure?

– „KOKO Boutique“ diena kartais prasideda nuo kavos puodelio su kaimynėmis kolegėmis. Paskui – darbas prie kompiuterio atsakant į laiškus, naujienų eksponavimas, bendravimas su klientais, pardavėjų mokymai... Kai dirbu „Mazge“, čia taip pat dieną pradedu nuo puodelio kavos, o tada renku prekes, kurias užsakysiu, rūpinuosi socialinių tinklų priežiūra, reklamų bei renginių planavimais.

Deimantės Dubauskaitės nuotr./Indrė Šmigelskienė
Deimantės Dubauskaitės nuotr.

– Kuri darbo dalis ar dalys artimiausios tavo širdžiai?

– Dievinu keliauti kartu su vyru ir lankyti su darbu susijusias parodas, jose apžiūrime, užsakome rūbus, aksesuarus ir interjero detales. Pats procesas mane labai „veža“. Taip pat vienas iš nuostabių dalykų mano darbe –bendravimas su įvairiais ir įdomiais žmonėmis.

– Tu veikli ir madinga mama. Kaip leidžiate laiką su dukra?

– Dukra lanko meno mokyklą, jai patinka piešti, kurti... Kartais būname kartu ir darbe, tuomet jai labiausiai patinka išpakuoti naujas prekes ir jas eksponuoti – tada jai tikros Kalėdos! O laisvalaikiu vykstame į gamtą, kviečiame svečius arba patys keliaujame pasisvečiuoti.

Deimantės Dubauskaitės nuotr./Indrė Šmigelskienė
Deimantės Dubauskaitės nuotr.

– Kaip atrodo tavo namai?

– Gyvename name, netoli miesto centro. Mūsų namai nedideli, jaukūs, šviesūs, monochrominiai, skandinaviškos stilistikos su keletu restauruotų senovinių spintų. Viskas iš natūralių medžiagų – medžio, metalo, akmens, stiklo. Nors namai balti, pro langus sklindanti natūrali šviesa, kuri visą dieną keičiasi, įneša daug spalvų ir tekstūrų. Ant sienų – keletas meno kūrinių – tapybos ir grafikos darbų – kurie paverčia namus jaukesniais. Vasarą mūsų svetainė keliasi į terasą, aplink kurią daug žaliuojančių vijoklių ir senovinių močiutės augalų, prieskonių...

Deimantės Dubauskaitės nuotr./Indrė Šmigelskienė
Deimantės Dubauskaitės nuotr.

– Papasakok apie keliones ir miestus, kuriuos esi įsimylėjusi?

– Pirmiausia tai Islandija. Užburianti gamta, kuri priverčia atsipalaiduoti, pamiršti rūpesčius. Miegas palapinėje, ledynai, kriokliai, žaliuojantys tarpekliai, baltosios naktys, geizeriai, ugnikalniai, maudynės karšto vandens versmėse... Tobulas atsipalaidavimas! Na ir didmiesčiai. Neišbūnu ilgai be Paryžiaus, Kopenhagos, Londono. Į juos keliauju tuo metu, kai vyksta dizaino savaitės, mados ar interjero parodos. Taip pasisemiu idėjų, estetikos, meno, dizaino naujovių. Vykstu ragauti skaniausių desertų, aplankyti įdomių restoranų ar kitų įkvepiančių vietų. Paprastai stengiuosi nukrypti nuo turistinių maršrutų ir pažvelgti į miestus vietinių akimis. Pagaliau negaliu nepaminėti ir Sicilijos, ten visuomet keliaujame su šeima.

– Išskirtinai crazy tavo nuotykis?

– Gyvenimas yra crazy nuotykis.

– Kaip apibūdintum savo stilių?

– Rengiuosi intuityviai, minimalistiškai, ramiai. Nemėgstu pretenzingo puošnumo, esu effortless estetikos mėgėja. Pastaruoju metu drabužinėje daug juodos ir pilkos spalvų, beveik niekada neaviu aukštakulnių, turiu daug sportinių batelių, kerzų, žemakulnių.

Deimantės Dubauskaitės nuotr./Indrė Šmigelskienė
Deimantės Dubauskaitės nuotr.

– Kokie lietuviški mados ženklai tave žavi?

– „D’EFECT“, Kristinos Kruopienytės, Lilijos Larionovos kūryba.

– O užsienio?

– „Yohi Yomamoto“, „Keta Gutmane“, „Marni“, „Isabel Marant“, „Acne Studios“, „Alexander McQueen“.

– Kiek savo drabužinėje turi suknelių?

– Apie 20.

Deimantės Dubauskaitės nuotr./Indrė Šmigelskienė
Deimantės Dubauskaitės nuotr.

– Mėgstamiausi kvepalai?

– Andy Tauer „Incense Rose“. Kol nepabandžiau šio šveicarų parfumerio kvepalų, nemėgau kvepalų su rožėmis, bet tai, kaip jas pateikia Taueris, yra kažkas nepaprasto! Vasarai – prancūzų parfumerės Nicolai „Cuir Cuba“. Pavasariui intuityviai norisi Nicolai „Patchouli Intense“, taip pat visuomet turiu Frederic Malle „Portrait of Lady“.

– Atskleisk tris savo grožio raktažodžius?

– Miegas, sportas, gera nuotaika.

Deimantės Dubauskaitės nuotr./Indrės Šmigelskienės stilius
Deimantės Dubauskaitės nuotr.

– Skaitytojai nuotraukose tave išvys pasipuošusią drabužiais iš „Rent Boutique“, ką manai apie tokio tipo rūbų nuomos paslaugą?

– Džiaugiuosi, kad Lietuvoje atsirado tokia paslauga. Kai suknelės reikia tik vienam kartui, galimybė ją rinktis iš spalvingos „Rent Boutique“ drabužinės – tobula.

– Kas tave labiausiai įkvepia džiaugtis gyvenimu?

– Dukra, vyras, kelionės, draugai, naujos idėjos, naujos pažintys, fantastiškos klientės, gražūs estetiški objektai, filmai ir dar begalė dalykų.

Deimantės Dubauskaitės nuotr./Indrė Šmigelskienė
Deimantės Dubauskaitės nuotr.

Indrės Šmilgelskienės TOP'ai:

Muzika: Benjamin Clementine, islandai „GusGus“, Nina Simone.

Filmai: Jau daugelį metų nepraleidžiu nė vieno kino festivalio, per juos esu mačiusi labai daug įdomių filmų. Paskutinis matytas – režisieriaus Luca Guadagnino „A Bigger Splash“. Taip pat visiems rekomenduoju pažiūrėti filmą apie kantrybę – režisieriaus Damiáno Szifróno komediją-trilerį „Wild Tales“.

VIDEO: A BIGGER SPLASH Official Trailer (2016) Dakota Johnson, Ralph Fiennes [HD]

Knygos: Šiuo metu skaitau keletą knygų: Thomo Sjobergo „Ingmaras Bergmanas: meilė, seksas ir išdavystė“. Tai knyga apie garsiausią pasaulyje kino režisierių, kurio filmus noriu žiūrėti susipažinusi su Bergmano autobiografija. Taip pat rašytojos Vitos Vilimaitės „Šešeri metai Saigone“, nes noriu nuvykti į Vietnamą, ir Milano Kunderos „Nepakeliama būties lengvybė“. O eilėje laukia Villio Gompertzo „Ar tai menas?“. Pavartymui šalia manęs visuomet yra meno, interjero albumų.

Vita Vilimaitė Lefebvre Delattre „Šešeri metai Saigone“
Vita Vilimaitė Lefebvre Delattre „Šešeri metai Saigone“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius