-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Milano mados savaitės gatvės stilius: nykstančios ribos tarp lyčių

Ryškus kontrastas tarp Londono ir Milano mados savaičių gatvės stiliaus nepaliko abejingų. Milano mados savaitės fašionistos sugrąžino į gatves kasdieniame gyvenime pritaikomus drabužius, neutralias spalvas ir klasikines formas, kitaip nei Londono svečiai – itin mėgstantys improvizuoti ir stebinti netikėčiausiais stiliaus sprendimais.
Milano mados savaitės viešnios
Milano mados savaitės viešnios / Vida Press nuotr.

Nenuostabu, kad mados tendencijas šiomis dienomis įkvepia ir kuria būtent gatvės mada, tačiau, regis, jas į šalį nustumia ir svarbiausias pozicijas mados pasaulyje užima asmeninis požiūris į stilių, kuris stebina labiau nei ant podiumo pristatomi dizainerių kūriniai.

Milane sekamiausios pasaulio stiliaus ikonos lyg sutartinai pareiškė savo požiūrį ne tik į stilių, bet ir į aplinkoje vykstančius aktualius procesus – tai kova už moterų teises.

Visą miestą užvaldžiusios vyriškos detalės ir siluetai: plačios kelnės, kelnių ir švarko kostiumai bei kaklaraiščiai, tik įrodo, kad moterys laužo stereotipus, o mada vis labiau liberalėja, kitaip sakant, ribos tarp vyriškos ir moteriškos mados kaip niekada nyksta.

Visą miestą užvaldžiusios vyriškos detalės ir siluetai tik įrodo, kad moterys laužo stereotipus.

Taigi, kokias pagrindines tendencijas būtų galima išskirti iš Milane vykusios mados savaitės?

Vos kelius siekiantys platūs šortai – viena aktualiausių šio sezono tendencijų, kurią privaloma prisijaukinti artėjantį šiltąjį sezoną. Derinkite juos prie oversized švarkų ir grubios avalynės.

Jei norite šiek tiek moteriškesnio įvaizdžio – sujuoskite švarką plačiu diržu ir apsiaukite aukštakulnius – toks įvaizdis bus itin modernus. Taip pat atkreipkite dėmesį į plačias apykakles.

Kelnių ir švarko kostiumėlis – tai drąsios ir savimi pasitikinčios moters įvaizdis. Ypač madingi bus neutralių atspalvių kostiumėliai, derinami monochrominiu principu. Rinkitės plačias kelnes ir ilgesnį vyriško kirpimo švarką.

Norėdamos įvaizdžiui suteikti dar daugiau drąsos – ryšėkite kaklaraištį.

Pūsti pečiai, plačios kelnės ir rudi atspalviai – vis dar karaliauja tarp populiariausių.

Be visų neutralių atspalvių, pavasarį dominuos ir ryškios spalvos. Vienos madingiausių – ryški mėlyna, rožinė ir raudona. Derinkite jas tarpusavyje arba pasirinkite vieną monochrominį, t. y. tos pačios spalvos, įvaizdį.

Nebijokite eksperimentuoti ir šiltuoju sezonu prisijaukinkite gaivias bei ryškias spalvas!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius