-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Milano mados savaitės svečių stilius: spalvų fontanas, kailinės detalės ir ironijos dozė

Italijoje praūžęs vienas iš keturių mados industrijoje svarbiausių renginių – Milano mados savaitė – į miestą vėl sutelkė garsiausius dizainerius, modelius, mados tinklaraštininkus ir redaktorius bei, žinoma, būrį stilingų svečių.
Milano mados savaitės viešnios
Milano mados savaitės viešnios / „Scanpix“ nuotr.

Nuo pat 1958-ųjų rengiamas mados šou yra keturių pasaulinių mados savaičių dalis ir rikiuojasi trečioje vietoje po Niujorko ir Londono mados savaičių. Mados mėnesį vainikuoja paskutinioji savaitė, vykstanti stilingame Paryžiuje.

Mados pasaulyje apie kiekvieną iš šių savaičių apstu susiformavusių stereotipų, ganėtinai taikliai apibūdinančių to miesto mados savaitėje dalyvaujančių dizainerių kūrybą.

Niujorko mados savaitė pasižymi didžiausiu renginių skaičiumi ir į miestą sukviečia didžiausią būrį pačių reikšmingiausių mados ir stiliaus žinovų bei dizainerių iš viso pasaulio. Londono mados savaitėje dalyvaujantys dizaineriai pasižymi polinkiais į eksperimentus, o Paryžiaus – į kūrybingumą.

Milane vykstantys mados renginiai nuo seno orientuojasi į prabangą ir jau kurį laiką kritikuojami dėl naujovių ir originalumo stokos. Griežtesni kritikai šios mados savaitės dizainerių kūrybą netgi vadina nuobodžia ir jau gerokai pabodusia, mat Milane išvysti dizainerių eksperimentų, anot jų, net neverta tikėtis.

Taip pat skaitykite: 10 stiliaus pamokų iš „Oskarų“ apdovanojimų

Vis dėlto šiais metais Milano mados savaitėje dalyvaujantys dizaineriai sugebėjo sugriauti šiuos stereotipus ir pasauliui įrodė, kad eksperimentuoti ir žaisti su stilių įvairove moka ir jie.

Pristatytoms kolekcijoms netrūko tos reikiamos žiežirbos, be kurios Milano mados savaitė būtų tebuvusi tokia, kaip visada, – akcentuojanti tik klasiką ir ganėtinai nuobodi.

Daugelis šios mados savaitės renginių netikėtai suspindo jaunatviškumu ir energija, o pristatytoms kolekcijoms netrūko tos reikiamos žiežirbos, be kurios Milano mados savaitė būtų tebuvusi tokia, kaip visada, – akcentuojanti tik klasiką ir ganėtinai nuobodi.

Labiausiai pasižymėjo „Gucci“, „Prada“, „Moschino“ ir, žinoma, „Dolce & Gabbana“ mados namai, kurių kolekcijų pristatymuose netrūko vaikiškų ir jaunatviškų elementų bei netikėtų stiliaus sprendimų.

Taip pat skaitykite: 10 įsimintiniausių pavasario ir vasaros kolekcijų rankinių

Nors dizaineriai ant podiumo leido trumpam persikelti į ateitį ir pažvelgti, kokios mados tendencijos vyraus 2015 metų rudenį ir žiemą, nė kiek ne mažiau domino ir mados renginiuose dalyvaujančių svečių stilius, kuris taip pat pasižymėjo jaunatviškumu bei originaliais stiliaus sprendimais.

Kaip ir kasmet, į Milano mados savaitę susirinko būrys mados industrijos žinovų – savo buvimu renginį pagerbė ir garsioji „Vogue“ žurnalo redaktorė Anna Wintour, pasipuošusi rudų atspalvių odiniu paltu ir languotu sijonu.

„Scanpix“ / XPUSKS nuotr./Amerikiečių žurnalo „Vogue“ redaktorė Anna Wintour
„Scanpix“ / XPUSKS nuotr./Amerikiečių žurnalo „Vogue“ redaktorė Anna Wintour

Tarp Milano mados savaitės svečių netrūko ir garsių Italijos aktorių, žavinčių prabanga ir klasika alsuojančiu stiliumi bei rafinuota elegancija.

„Scanpix“ / XPUSKS nuotr./Aktorė Roberta Giarrusso
„Scanpix“ / XPUSKS nuotr./Aktorė Roberta Giarrusso

Itin ryškiu stiliumi iš svečių minios išsiskyrė ir ekscentriškoji italų aktorė Antonia Dell Atte, į mados savaitę atvykusi pilkos spalvos paltu su ryškiai raudonomis detalėmis.

„Scanpix“ / XPUSKS nuotr./Aktorė Antonia Dell Atte
„Scanpix“ / XPUSKS nuotr./Aktorė Antonia Dell Atte

Garsiosios mados savaitės nepraleido ir italų dizainerio Giorgio Armani dukterėčia Roberta Armani, pasipuošusi dailiu, tiesaus kirpimo juodu paltu bei klasikinėmis pilkomis kelnėmis (o kokie madingi šio sezono bateliai!).

„Scanpix“ / XPUSKS nuotr./Roberta Armani – Giorgio Armani dukterėčia
„Scanpix“ / XPUSKS nuotr./Roberta Armani – Giorgio Armani dukterėčia

Pasižvalgius po kitų Milano mados savaitės svečių stilių, nuo įvairovės ir žaismingumo net raibsta akys. Pasipuošę originaliais gėlėtais drabužiais ar kailinėmis detalėmis (kaipgi be jų!) eidami į mados renginius nevengė jie pasipuikuoti ir kiek labiau iššaukiančiais aksesuarais.

„Scanpix“ / XPUSKS nuotr./Milano mados savaitės viešnia
„Scanpix“ / XPUSKS nuotr./Milano mados savaitės viešnia
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Milano mados savaitės viešnia
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Milano mados savaitės viešnia

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius