-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Modelis Laura Juozaitytė: „Mada ir stilius man – kaip oras“

Modelis Laura Juozaitytė teigia, kad darbo specifika ją išmokė prisitaikyti prie bet kokios aplinkos ir įvairiausių situacijų. Tačiau, nepaisant šio lankstumo, Laura turi savų ritualų ir stiliaus taisyklių, kuriems lieka ištikima. Pokalbis su modeliu – apie madą, grožį ir atsakingą vartojimą.
Laura Juozaitytė
Laura Juozaitytė / Deimantės Dubauskaitės nuotr.

Pokalbį su L.Juozaityte pristato mados prekių nuomos paslauga „Rent Boutique“, inicijavusi socialiai atsakingos mados kampaniją „I'm THAT girl“ (liet. „Aš esu TA mergina“).

Šią kampaniją sudaro įkvepiantys pokalbiai su Lietuvoje žinomomis savo gyvenimo būdu įdomiomis moterimis. Jie sukasi apie mados vartojimą, stilių, laisvalaikį ir kitus moteriškus dalykus. „I'm THAT girl“ – tai moteris, kuri pasitiki savimi, yra unikali savo požiūriu ir aprangos stiliumi, ji nesivaiko greitosios mados tendencijų, o veikiau formuoja savitą gyvenimo būdo filosofiją.

Pokalbis su Laura ir fotosesija vyko interjero salono „Studio Casa“ aplinkoje, vilkint „Rent Boutique“ drabužinės sukneles.

Deimantės Dubauskaitės nuotr./Laura Juozaitytė
Deimantės Dubauskaitės nuotr./Laura Juozaitytė

– „I'm THAT girl“ yra oficialus „Rent Boutique“ kampanijos šūkis. Kokia mergina esi tu?

– Esu mergina, kuriai bendravimas ir buvimas tarp žmonių teikia didelį malonumą. Modelio darbas išugdė nuostabią savybę – prisitaikyti prie bet kokios aplinkos ir įvairių situacijų. Tikslus kuriu tam, kad juos pasiekčiau, o mada ir stilius man – kaip oras.

– Vaikystėje buvai labiau princesės ar Pepės Ilgakojinės tipo mergina?

– Tikriausiai, labiau drovios princesės. Kitus vaikus dažniausiai stebėdavau nuošalyje, bijodavau susipažinti, prieiti, net ledų nusipirkti gatvėje nedrįsdavau.

– O kokia, tavo akimis, yra šiuolaikinė mergina? Kuo ji domisi, ką veikia, kur eina?

– Šiuolaikinė mergina yra išsilavinusi, protinga, plataus požiūrio ir smalsi. Šiandien reikalaujama domėtis įvairiais dalykais: galbūt naujausiu startuoliu, galbūt Antikos rašytojais, galbūt Bachu ar paskutiniu Eurovizijos konkursu. Pokalbiai įvairiausiomis ir netikėčiausiomis temomis yra mano darbo dalis – juk vieną savaitę esu Stambule, kitą – Londone, dar kitą – Vilniuje. Manau, šiuolaikinė mergina yra neteisianti ir nesmerkianti socialinių ir kultūrinių skirtumų. Atvirkščiai, ji siekia pažinti tai, kas jai nauja ir neatrasta. Tokią merginą galima sutikti ir operos teatre, ir underground muzikos vakarėlyje.

Deimantės Dubauskaitės nuotr./Laura Juozaitytė
Deimantės Dubauskaitės nuotr./Laura Juozaitytė

– Kaip atrodo tavo diena?

– Įprastinė mano diena prasideda anksti ryte. Pusryčiai, kavos puodelis ir lengvas dieninis makiažas, o tada išlekiu į atrankas. Ne visada turiu laiko papietauti, todėl dažnai tenka valgyti pakeliui, tokiu atveju pavyksta tik lengvai užkąsti. Atrankoje išvydus pažįstamą veidą smagu „užbėgti kavos“. Įpusėjus dienai, po atrankų, skubu į agentūrą pasisveikinti, pabendrauti, pasidomėti, kaip praėjo diena, sužinoti savo kitos dienos grafiko. Grįžusi namo susiplaku šviežią vaisių kokteilį ir taip juo besimėgaudama atsikvėpiu. Tuomet bėgu sportuoti. Po sporto gaminuosi lengvą vakarienę ir dažniausiai įsijungiu kokį serialą. Prieš pat miegą būna pats maloniausias dienos ritualas – karštas dušas ar vonia.

– Ar turi daugiau ritualų?

– Mano vonios kambarys – mano oazė, todėl ten praleidžiu daug laiko. Kūno odą lepinu įvairiais kremais ar aliejais, veidą – naktinėmis kaukėmis. Ryte – stiklinė šilto vandens su soda bei odos „pažadinimas“ lediniu voleliu.

Deimantės Dubauskaitės nuotr./Laura Juozaitytė
Deimantės Dubauskaitės nuotr./Laura Juozaitytė

– Pakalbėkime apie drabužius. Suknelė dažnai vadinama vienu moteriškiausių drabužių. Kaip atrodytų šis apdaras, kuris reprezentuotų tave?

– Tai būtų moderni, kokybiška suknelė. Griežto kirpimo, išryškinanti liemenį, pabrėžianti pečių juostą, atidengianti kojas, puošta rankų darbo siuvinėjimais. Ji išryškintų seksualumą, tačiau taip pat „kalbėtų“ apie moterišką stiprybę, gebančią užkariauti pasaulį.

– O kaip rengiesi kasdien?

– Esu ištikima juodai spalvai. Tai būtų juodi skinny džinsai, auliniai batai, oversized juodi marškiniai ar plati palaidinė, didelis šiltas ir jaukus megztinis, odinė striukė, ant peties didelė ir talpi rankinė.

– Pagrindinė tavo stiliaus taisyklė?

– Nesidairyti į drauges, o susikurti savitą grožio ir estetikos suvokimą. Svarbiausia – nuoseklumas ir harmonija tarp asmenybės bei aprangos, susikurto įvaizdžio. Neverta aklai kopijuoti kitų, taip tik prarandame savitumą.

Deimantės Dubauskaitės nuotr./Laura Juozaitytė
Deimantės Dubauskaitės nuotr./Laura Juozaitytė

– Trys gyvenimo įvykiai, kuriems būtinai rinktumeisi suknelę ir jos jokiais būdais neiškeistum į kelnes?

Neverta aklai kopijuoti kitų, taip tik prarandame savitumą.

– Tikriausiai niekada nesiryžčiau žengti prie altoriaus dėvėdama kelnes, tai galioja ir visiems black tie aprangos kodo renginiams. Ir šiaip, manau, suknelė visada yra geresnis pasirinkimas nei kelnės.

– Kas slepiasi tavo vakarinėje delninėje?

– Telefonas, telefono įkroviklis, matiniai lūpų dažai ir kreditinė kortelė.

– Į ką atsižvelgi, rinkdamasi suknelę? Kokios jos savybės svarbiausios?

– Visų pirma, man svarbi prieinama ir logiška kaina, tuomet jos kokybė – ypač medžiaga.

– Kaip manai, kuo yra naudingas projektas „Rent Boutique“?

– Jis padeda sutaupyti laiko ir pinigų. Juk drabužių paieškos linksmos atrodo tik filmuose. Mes visos norime jaustis ypatingomis, tačiau ne visada turime laiko ir finansų įsigyti suknelę, kuri atitiktų norus. Šios paslaugos ekonomiškumas man labai priimtinas. Nesu linkusi švaistyti pinigų ir kaupti daiktų drabužinėje.

– Kurie prekių ženklai iš „Rent Boutique“ drabužinės tau labiausiai patinka?

– „Alexis“ ir „MSGM“.

Deimantės Dubauskaitės nuotr./Laura Juozaitytė
Deimantės Dubauskaitės nuotr./Laura Juozaitytė

– Pasidalyk kokiu nors sveikuolišku patarimu ar receptu.

– Kiekvieną dieną geriu įvairius kokteilius, atsisakiau saldintų pieno produktų, glitimo, stengiuosi vengti produktų su pridėtiniu cukrumi. Produktų derinimas ir įsiklausymas į organizmą yra tiesiausias kelias į sveiką kūną ir sielą.

– Su kokiu miestu eitum į pasimatymą?

– Pasimatymas būtų su Stambulu, tai vienas mano mėgstamiausių miestų. Kultūrų mišinys, energija, charakteris, istorija, neapsakomo grožio vaizdai... Viskas susipina ir sukuria tobulą, užburiančią atmosferą.

– Trys mėgstamiausios tavo vietos Lietuvoje.

– Gimtasis Alytus, Nida ir Vilniaus senamiestis.

Deimantės Dubauskaitės nuotr./Laura Juozaitytė
Deimantės Dubauskaitės nuotr./Laura Juozaitytė

– Joga ar bėgimas?

– Nors esu ta, kuri labiau mėgsta aktyvų sportą, tačiau su bėgimu bendros kalbos nerandu. Labai mėgstu spinning classes ar boksą, ten puikiai išsikraunu.

– „Instagram“ profiliai, kuriuos seki?

– @Ohhcouture, @ninabenati, @xeniaoverdose.

– Knyga, tinklaraštis ar podcastas?

– Visgi knyga. Esu gana konservatyvi ir, manau, kad saviugdai knygos yra svarbios.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius