Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Monika Linkytė – apie savo kasdienybę, stilių, atsakingą vartojimą ir mėgstamiausias vietas

Rami, šmaikšti, darbšti ir besišypsanti. Mėgstanti raudoną spalvą, džinsus paaukštintu liemeniu ir nesuprantanti, kaip kasdien galima dėvėti aukštakulnius – juk nepatogu! Tai tik keletas žodžių, kuriais galima apibūdinti dainininkę Moniką Linkytę.
Monika Linkytė
Monika Linkytė / Deimantės Dubauskaitės nuotr.

Pokalbį su Monika pristato mados prekių nuomos paslauga „Rent Boutique“, inicijavusi socialiai atsakingos mados kampaniją „I'm THAT girl“ (liet. „Aš esu TA mergina“).

Mėgstu ir raudoną spalvą, tad gali būti, kad šį rudenį mane pamatysite nuo galvos iki kojų raudoną.

Kampaniją sudaro įkvepiantys pokalbiai su Lietuvoje žinomomis ir savo gyvenimo būdu įdomiomis moterimis – apie mados vartojimą, jų stilių, laisvalaikį ir kitus mergaitiškus dalykus.

„I’m THAT girl“ – tai moteris, kuri pasitiki savimi, yra unikali savo požiūriu ir apsirengimo stiliumi, ji nesivaiko greitos mados tendencijų, o veikiau formuoja savitą gyvenimo būdo filosofiją.

Susitikimas su melancholiškąja popmuzikos dainininke M.Linkyte vyko restorane „Trinity“, vilkint naujas „Rent Boutique“ drabužinės sukneles.

Deimantės Dubauskaitės nuotr./Monika Linkytė
Deimantės Dubauskaitės nuotr./Monika Linkytė

– „I'm THAT girl“ yra oficialus „Rent Boutique“ kampanijos šūkis. Kokia mergina esi tu?

– Rami, šmaikšti, darbšti ir besišypsanti.

– Vaikystėje buvai labiau princesės ar Pepės Ilgakojinės tipažo mergina?

– Savo vaikystėje vieną dieną buvau labiau princesė, o kitą jau Pepė. Mėgdavau princesės drabužius ir turėjau tokių princesiškų bruožų. Pavyzdžiui, būdama ketverių turėjau raudonus blizgančius batelius ant tokio labai mažo kulno. Tie batukai buvo mano gyvenimo džiaugsmas, didžiavausi jais. Derindavau savo sukneles būtent prie jų, nes šventai tikėjau, kad jie yra ypač svarbi mano aprangos detalė.

Šiandienė mergina žino, ko nori, nebijo pakovoti dėl savęs, rūpinasi ne tik savimi, bet ir savo aplinka, gyvena prasmingą ir turiningą gyvenimą.

Tačiau manyje netrūko ir Pepės. Ir po medžius karstydavausi, ir visokių išdaigų esu prikrėtusi tiek namie, tiek kaimynams: kadaise namuose su mama iškepėme keksiukų, o aš juos pagardinau pipirais ir druska. Kartą su pusbroliu kaimynams išrovėme keturias ilgas lysves burokėlių. Maniau, kad jie atvažiuos ir pagalvos, kad kokie nors žvėriukai užpuolė jų daržą.

– Kokia yra šiuolaikinė mergina? Kuo ji domisi, ką ji veikia, kur eina?

– Visos merginos, visi žmonės – unikalūs, todėl labai sunku išskirti kokius nors bendrus jų bruožus. Manau, kad šiandien daugeliui merginų tenka taikytis prie greito gyvenimo tempo, jo keliamų iššūkių ir, norint ko nors pasiekti, reikia dirbti ir stengtis kaip niekada iki šiol. Mano įsivaizduojama šiandienė mergina žino, ko nori, nebijo pakovoti dėl savęs, savo nuomonės, rūpinasi ne tik savimi, bet ir savo aplinka, gyvena prasmingą ir turiningą gyvenimą.

Deimantės Dubauskaitės nuotr./Monika Linkytė
Deimantės Dubauskaitės nuotr./Monika Linkytė

– Suknelė, lyg jau įprasta, yra neatsiejamai gretinama su moteriškumu. Kaip atrodytų suknelė, kuri reprezentuotų tave – tavo charakterį, stilių?

– Tai tikriausiai būtų minimalistinė suknelė su kokia viena ryškia detale.

Nesuvokiu, kaip kasdien merginos gali rinktis aukštakulnius, tai taip nepatogu!

– O kaip tave pamatytume apsirengusią kasdien?

– Žinau, kad tikrai nepamatytumėte su aukštakulniais. Nesuvokiu, kaip kasdien merginos gali rinktis aukštakulnius, tai taip nepatogu!

Labai mėgstu džinsus paaukštintu liemeniu, bomberius, konversus. Mėgstu ir raudoną spalvą, tad gali būti, kad šį rudenį mane pamatysite nuo galvos iki kojų raudoną.

– Kaip atrodo tavo diena?

– Dažnai sulaukiu šito klausimo ir niekada neturiu tikslaus atsakymo. Labai retai ji būna pasyvi: kai atsikeliu ryte, išgeriu kavos, pavalgau pusryčius, padarau jogos pratimų ar pamedituoju, skaitau knygą, niekur neskubu. Vis dėlto dažniausiai tenka lėkti į įrašų studiją ar į kokį filmavimą, koncertą, fotosesiją, susitikimus. Kartais per dieną tenka padaryti ir visus išvardytus veiksmus.

– Kokia pagrindinė tavo stiliaus taisyklė?

– „Less is more“ (liet. „Mažiau yra daugiau“) – kad iš didelio noro atrodyti stilingai nebūtų stiliaus katastrofų.

– Kokia tavo grožio rutina?

– Pastaruoju metu didelį dėmesį skiriu odos priežiūrai, jos drėkinimui, valymui, lankausi pas dermatologą. Kasdien storu makiažo sluoksniu odos nekankinu, užtenka BB kremo, antakių gelio, blakstienų tušo ir lūpų balzamo.

Tačiau koncertuose ir fotosesijose tenka grimuotis, o to padarinius jaučiu dar kelias dienas: oda išsausėja, tampa jautri, todėl gelbėja lakštinės veido kaukės. Plaukus patikiu tik meistrui Mantui Tautvaišui, lankausi pas jį reguliariai. Dėl patogumo renkuosi ilgalaikį nagų lakavimą, daugiau jokių specialių procedūrų neatlieku.

– Trys įvykiai ar progos, kurioms būtinai rinktumeisi suknelę ir jos jokiais būdais neiškeistum į kelnes?

– Tikriausiai daug tokių progų nėra. Mėgstu sukneles, bet sunku įvardyti progas, kurioms rinkčiausi tik suknelę. Na, nebent savo vestuvėms.

– Ką rastume tavo vakarinėje delninėje?

– Telefoną, banko kortelę ir lūpdažį.

Deimantės Dubauskaitės nuotr./Monika Linkytė
Deimantės Dubauskaitės nuotr./Monika Linkytė

– Kuo, tavo nuomone, naudingas „Rent Boutique“ projektas?

– Manau, kad tai puiki vieta, kuri leidžia tam tikromis progomis atrodyti ypač gražiai. Visos suknelės, kurias galima rasti projekto drabužinėje, yra elegantiškos ir galinčios padaryti jus vakaro karaliene.

– Koks prekių ženklas, iš esančių projekto drabužinėje, tau labiausiai patinka?

– Patinka britų „Needle & Thread“ suknelės ir „Love Moschino“ delninės.

Kasdien storu makiažo sluoksniu odos nekankinu, užtenka BB kremo, antakių gelio, blakstienų tušo ir lūpų balzamo.

– Kodėl tau svarbus atsakingas mados vartojimas?

– Mes gyvename daiktų pasaulyje, jų dažnas turime tikrai per daug. Šiandien neišvengsi įkyraus skatinimo pirkti, seną keisti nauju, vartoti, nesusimąstant, kokia mūsų įgeidžių kaina aplinkai.

Smagu, kad atsiranda vis daugiau galimybių ir būdų gyventi atsakingiau, kad ir dalytis proginėmis suknelėmis, jas nuomotis. Kuri mergina mėgsta išskirtine suknele puoštis daugiau nei kartą? Aš pati stengiuosi rengtis ilgaamžiais drabužiais, nesivaikau trumpalaikių tendencijų, pirmenybę teikiu atsakingai gaminantiems prekių ženklams.

Deimantės Dubauskaitės nuotr./Monika Linkytė
Deimantės Dubauskaitės nuotr./Monika Linkytė

– Tavo rekomenduojamas dietinis / sveikas receptas?

– Manęs tikrai galima drąsiai klausti saldumynų receptų. Labai juos mėgstu, tad dietinių receptų pasakyti tikrai būtų sunku, ir tikiuosi, kad dietos jau greit apskritai išnyks.

Pati gaminu gana dažnai, bet kokių nors labai didelių sveikatos principų mityboje nesilaikau. Vienintelis dalykas, ko nėra mano racione, tai mėsa. Galiu pasidalyti vienos mėgstamiausių cukinijų sriubos receptu.

Reikės:

  • poros cukinijų,
  • morkos,
  • daržovių sultinio,
  • pusės galvos svogūno,
  • česnako,
  • 50 ml grietinėlės,
  • tarkuoto kietojo sūrio (sriubai pagardinti),
  • druskos, pipirų.

Cukinijas ir svogūną reikia supjaustyti kubeliais, viską kepti keptuvėje, kol cukinijos gražiai apskrunda. Paskaninti druska ir pipirais. Tada užvirti vandenį (puode – maždaug litras vandens) ir suberti kubeliais pjaustytas morkas. Kai jos šiek tiek apvirs, įdėti daržovių sultinį.

Apskrudusias cukinijas sudėti į puodą su daržovių sultiniu ir morkomis. Viską pavirti apie 10 minučių ir sriuba bus paruošta. Kad būtų skaniau, visada įsipilu šiek tiek grietinėlės ir užsiberiu tarkuoto kietojo sūrio. Skanaus! (šypteli)

Deimantės Dubauskaitės nuotr./Monika Linkytė
Deimantės Dubauskaitės nuotr./Monika Linkytė

– Su kokiu miestu eitum į pasimatymą? Koks jis būtų?

– Su Niujorku. Mėgstu tiesą, tad norėčiau pamatyti jį tokį, koks jis yra.

– Kokios yra tavo trys mėgstamiausios Lietuvos vietos?

– Parnidžio kopa Nidoje, visa Pervalka ir Trijų Kryžių kalnas Vilniuje.

– Joga ar bėgimas?

– Joga.

– „Instagram“ profiliai, kuriuos seki?

– Daugiausia seku įvairius muzikantus. Ypač juokingas Katy Perry profilis, nors nesu didelė jos muzikos fanė, bet dažniausiai jos „Instagram“ istorijos tikrai prajuokina (šypsosi).

– Knyga, blogas ar podcast’as?

– Knyga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius