Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Neįkainojamas pirkinių gidas... po pigias vietas

Blizgiose fotosesijoje tokiomis dažnai vadinamos greitosios mados parduotuvės. Bet būna situacijų, kai ir jose rengtis per brangu! O kaip išgyventi ir apsirengti (dailiai!), kai lankytis išgali tik pigiose vietose – nuo dėvėtų drabužių taškų iki kinų parduotuvėlių ar tiesiog turgaus?!
Moteris rūbų parduotuvėje
Moteris rūbų parduotuvėje / Vida Press nuotr.

1. Atkreipkite dėmesį į audinį. Šiuolaikinės sintetikos būna ir geros, ir net lenkia savybėmis natūralias medžiagas, tačiau – ne mūsų atveju. O medvilnė ar viskozė iš principo niekada nenuvils. 

2. Jokių kompromisų (čia patrumpinti, čia paplatinti...). Dažnai siūloma priešingai – nusipirkti beveik tinkantį drabužį, ypač jei jis iš neblogos medžiagos, o jau tada tobulinti: siaurinti, keisti sagas, lenkti. Ši nuostata tiks vienu atveju – jei siuvate pati. Jei reikės ieškoti darbščiųjų rankų pagalbos, tai, be abejonės, kilstelės sijono ar kelnių kainą. O juk – primename – mūsų biudžetas ribotas ir negalime leisti prašauti pro šalį.  

Vida Press nuotr./Moteris siuva
Vida Press nuotr.

3. Spalvų žaidimas. Galima ignoruoti savo tipažą (ruduo, žiema, vasara, pavasaris – ši spalvų teorija – tik viena iš daugelio), tačiau faktas, kad esama atspalvių, kurie iš principo atrodo pigiai. Gerai įsižiūrėkite – tas pats modelis, pasiūtas iš skirtingų spalvų audinių, atrodo kitaip! Dažnai tikrąją kainą išduoda itin ryškūs, nesudėtingi, negilūs tonai. Kartais matyti, kad pats dažymo būdas – nekokybiškas. 

Vida Press nuotr./Drabužiai lentynoje
Vida Press nuotr./Drabužiai lentynoje

4. Juodi atspalviai gali išblukti (o dar ir nelygiai), prie jų limpa visokie pūkai ir siūleliai. Tačiau juoda lengva atgaivinti, išskalbus su priemonėmis, skirtomis tamsiems audiniams. Tas pats ir kalbant apie baltus daiktus – kartais pakanka palaidinę išbalinti ir pastandinti (flakonas standiklio nekainuoja nė 2 Eur), kad ji atrodytų geriau nei kabanti parduotuvėje ir numatuota. Standinti galima net paprastus marškinėlius – efektas garantuotas. 

5. Raštuoti ir marginti audiniai dažniau atrodo geriau nei nespalvoti. Raštas pridengia nedidelį broką: pavyzdžiui, nukrypusią siūlę. Senos taisyklės, kad raštas pagal siūles turi sutapti, šiandien nebesilaiko net garsūs mados namai, taigi, mes irgi galime užmerkti akis į neidealiai sueinančias gėles ar langelius ir tikėti, kad toks ir buvo dizainerio sumanymas. 

Vida Press nuotr./Drabužiai
Vida Press nuotr.

Jei jau ant pakabos palaidinė ar megztinis atrodo apgailėtinai, patikėkite, jis nevertas sunkiai uždirbtų eurų.

6. Nepraeikite pro pakabas, ant kurių sukabintos prekės su defektais. Jei tas defektas – pamesta saga (o atsarginė yra), iširusi siūlė ar atsiklijavusi palanka ir aišku, kad pataisyti pakaks pusvalandžio, daiktą pirkti verta. Tačiau jei jau ant pakabos palaidinė ar megztinis atrodo apgailėtinai (ištraukti siūlai, nubėgusios akys, yra skylučių), patikėkite, jis nevertas sunkiai uždirbtų eurų. Situacijos pataisyti veik neįmanoma (vėlgi, jei jūs pati – ne auksarankė). 

7. Niekada nesugundykite daiktais, išblukusiais saulėje. Tokių trūkumų neištaisys joks dažymas. Išdegti gali net drabužiai ar aksesuarai, ilgai laikyti prekybos salėje po lempa! 

8. Nesigundykite firminiais, bet morališkai pasenusiais daiktais, kurių apstu išparduotuvėse. Kalbame apie tuos, kurie dar ilgai netaps vintažu, o piniginę patuštins jau šiandien. Ir dar vietą namie užims. Bent kiek stilingą įvaizdį su tokiais sukurti neįmanoma – jie tiesiog nebe madingi, bet dar ne neįgiję vertės kaip mados paveldas (o gal net niekada neįgis). 

Vida Press nuotr./Moteris parduotuvėje
Vida Press nuotr.

9. Geriau vengti daiktų, gausiai puoštų furnitūra – žvyneliai ir sagutės linkę pasimesti, o jei nepridedama atsarginių – defektas bus aiškiai matyti. Be to, paprastas megztinio raštas pridengia ne itin gerą jo kilme. O štai pigūs karoliukai, kuriais jis siuvinėtas, ją išduoda. Pagalvokite – juk jūs mokate, o kas nori už savo pačių pinigus atrodyti pigiai? 

10. Net jei jūsų biudžetas šiandien ribotas, pamėkite brangias parduotuves (pamažu, pamažu verslo vadovai irgi supranta tiesą, kad pinigų stoka – ne amžinas faktorius, ir žmogus, šiandien užsukęs į jo parduotuvę apsidairyti, rytoj ar poryt galbūt ateis pirkti; o dialogą su konsultantėmis galima vertinti kaip psichologinį treningą). Na ir kas, kad šią akimirką negalite pirkti to megztinio ar ano palto. Jums reikia lavinti akį ir išmokti atpažinti, kas būdinga daiktams, kurie atrodo brangiai. Matuokitės, lieskite, nagrinėkite sudėtį, atpažinkite savo drabužius ir aksesuarus. Tada ir nusipirkti tokius bus lengviau – tose parduotuvėse, ir už tokią kainą, kurią galite sau leisti.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius