Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Nosies auskarų sugrįžimas: tik laikinas pakilimas ar ilgalaikė tendencija?

Mados pasaulio dinamika bei cikliškumas dažnai apsprendžia pagrindines tendencijų kaitos taisykles. Tam tikros populiarios stiliaus tiesos mados lauke išlieka dešimtmečius bei iš jo nesitraukia, kitos – pasikartoja kas 5–10 metų tokiu būdu vis primindamos apie save. Tiesa, neretai pasitaiko ir tokių tendencijų, kurios mados naratyve pasirodo itin netikėtai, trumpam prigęsta, bet, nepraėjus ilgam laiko tarpui, vėl sugrįžta.
Auskarai nosyje
Auskarai nosyje / Vida Press nuotr.

Auskarą nosyje dėvėti paprasta ir neskausminga

Greta pastarosios kategorijos būtų galima įtraukti nosies auskarus (angl. nose cuff). Įdomu tai, kad nors kartais ši tendencija vertinama kaip ypač novatoriška, jos ištakos siekia laikus dar iki mūsų eros, jeigu konceptualiai pažvelgsime į istorinio konteksto rėmus.

Be abejo, tai buvo kitokio pavidalo ir dizaino auskarai, gana nutolę nuo šiandienės savo struktūros. Užgimusi Artimuosiuose Rytuose prieš kelis tūkstančius metų, nosies vėrimo tradicija vakarų civilizaciją pasiekė jau XX amžiuje.

Vis dėlto kalbant apie tai, ką šiais laikais vadiname nosies auskarais, reikėtų omenyje turėti esminį konceptų skirtumą. Viena vertus, šis nose cuff konceptas yra platesnės pirsingo tendencijos dedamoji dalis. Pirsingas – tai auskarų vėrimas į bambą, nosį, lūpą, liežuvį ir kitas vietas. Beje, jis irgi yra populiarus, tačiau turi ir nemažai minusų palyginti su tikraisiais auskarais nosiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius