Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Nusibodo tai, kaip atrodote? 15 patarimų, kaip atgaivinti savo stilių

Visiems ateina laikotarpis, kai jaučiamės, kad visi turimi drabužiai yra nusibodę, kad tai, kaip atrodome, nebekelia jokio žavesio ir entuziazmo. Ir tada pirma į galvą šaunanti mintis – reikia keliauti apsipirkti. Tačiau įsigyti naują drabužį nėra jau tokia neįmanoma misija, o štai atnaujinti tai, ką jau seniai turime, – kiek sudėtingiau, bet kur kas žaviau.
Gėlėta suknelė
Gėlėta suknelė / Vida Press nuotr.

Dalijamės su jumis Whowhatwear.co.uk publikuotais patarimais-metodais, kaip galima atnaujinti savo garderobą, kur pasisemti idėjų tai padaryti. Geriausia dalis, kad nė vienas jų nesuplonins jūsų kišenės!

1. Išbandykite pakabų triuką

Tai senas, bet geras triukas. Visas pakabas, ant kurių spintoje kabo drabužiai, sukabinkite taip, kad jos visos „žiūrėtų“ į vieną pusę. Kai paimate rengtis kurį nors drabužį, jo pakabą persukite į priešingą pusę. Ilgainiui tai leis pamatyti, kurie drabužiai spintoje kabo nedėvimi ir galbūt tai jums suteiks daugiau kūrybiškumo.

Vida Press nuotr./Sukabinti drabužiai
Vida Press nuotr./Sukabinti drabužiai

2. Atsikratykite nereikalingų drabužių

Arba, kitaip tariant, to, kas jus emociškai tempia žemyn. Jei jums trūksta įkvėpimo žiūrint į savo spintą, galbūt jai reikia šiokios tokios pertvarkos. Išimkite tai, ko nedėvite, kas jus verčia jaustis blogai, parduokite, padovanokite, darykite, ką norite, bet savo spintoje nebelaikykite.

3. Keliaukite laiku

Savaime suprantama, šis pasiūlymas – ne tiesioginis, tačiau kaip vaizdinis gali puikiai suveikti. Atsidarykite „Instagram“ ir pavartykite praėjusio amžiaus dešimtąjį dešimtmetį menančius profilius.

4. Keiskite papuošalus

Daugelis mūsų kasdien dėvi tuos pačius papuošalus. Sulaužykite šį įprotį ir jei norite savo stiliui suteikti nors šiek naujo vėjo gūsio, imkite ir išsitraukite iš papuošalų dėžutės auskarus, kaklo vėrinį, žiedus ar apyrankes, kuriuos jau esate pamiršusi, kad išvis turite.

Vida Press nuotr./„Tory Burch“ 2018 m. pavasario ir vasaros kolekcijos modelis
Vida Press nuotr./„Tory Burch“ 2018 m. pavasario ir vasaros kolekcijos modelis

5. Dėvėkite drabužius kitaip

T. y. dėvėkite juos taip, kaip įprastai jie neturėtų būti dėvimi. Pavyzdžiui, liemenėlę ant marškinėlių, suknelę ant kelnių, susagstomus marškinius suriškite nugaroje ir t. t.

Vida Press nuotr./Gatvės stilius: Niujorko mados savaitė
Vida Press nuotr./Gatvės stilius: Niujorko mados savaitė

6. Rinkitės drabužį užmerktomis akimis

Tai gali priminti šiokį tokį žaidimą, tačiau tuo pačiu – ir suteikti jums įkvėpimo. Užsimerkite ir išsirinkite drabužį, o paskui pagalvokite, ką prie jo galėtumėte derinti.

„Scanpix“ nuotr./Moteris renkasi drabužius
„Scanpix“ nuotr./Moteris renkasi drabužius

7. Apsirenkite tarsi svajonių darbo interviu

Skamba kaip klišė, bet tokia tiesa: keičiant aprangos stilių galima pakeisti požiūrį į save, savo galimybes ir pasitikėjimą savimi.

8. Pasisemkite įkvėpimo

O jis jus gali pagauti bet kur: nueikite į muziejų, pažiūrėkite filmą, galbūt tą, kuriame vaidina jums patinkančios aktorės, ar tą, kuriame vaidina mados ikonomis laikomos asmenybės. Panaršykite socialinius tinklus, pavartykite mados žurnalus. „Instagrame“ sekite ne tik žvaigždes, bet ir jų stilistus.

A post shared by sverdelicious (@sverdelicious) on

9. Pradėkite kolekcionuoti

Naršote po „Instagramo“ paskyras? Išsisaugokite nuotraukas, kurios jums patinka, rinkite tokį albumą, kuriuo esant reikalui galėsite pasinaudoti.

10. Planuokite, ką rengsitės

Skirkite tam šiek tiek laiko ir iš anksto, pavyzdžiui, savaitgalį, pasiplanuokite, ką dėvėsite ateinančią savaitę. Tai jus išgelbės nuo ryte užklumpančios panikos „ką apsirengti?!“ ir to, kad kas kartą nesirinktumėte tų pačių drabužių.

11. Dėvėkite gražius apatinius

Žavūs apatiniai neturėtų būti skirti kam nors kitam, prieš ką galėtumėte pasirodyti. Dėvėkite tokius pačios dėl savęs ir darykite tai jau nuo šiandien. Pastebėsite, kad tai irgi prisideda prie tam tikrų pokyčių.

12. Neutralias spalvas pakeiskite raštais

Juodi, balti, kūno atspalvio drabužiai visada bus gera idėja ir neprašausite pro šalį tokius rinkdamosi. Tačiau pamėginkite paeksperimentuoti ir tokias spalvas pakeiskite raštais: žirneliais, langeliais, dryžiais ir pan. Arba apsivilkite blizgios medžiagos drabužį.

Vida Press nuotr./Diane Kruger
Vida Press nuotr./Diane Kruger

13. Atraskite savo spalvą

Sakoma, kad spalvos, kurias dėvime, gali turėti didelę įtaką mūsų savijautai. Pamėginkite dėvėti tos spalvos drabužius, kurių jūsų spintoje beveik nėra.

14. Pakeiskite vieną dalyką

Jei turite drabužius, kuriuos labai mėgstate, bet jie šiek tiek praradę savo žavesį, pakeiskite vieną detalę. Pavyzdžiui, batelius pakeiskite sportbačiais arba švarką – odiniu švarku.

15. Nepriimkite to per rimtai

Taip, keiskite požiūrį, žiūrėkite į drabužius paprasčiau, juk tai – tik mada. Pasilinksminkite!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius