Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paryžiaus aukštosios mados savaitė: tarp „Dior“ modelių – ir Giedrė Dukauskaitė

Šią savaitę Paryžius alsuoja prabanga – čia vyksta aukštosios mados savaitė, per kurią Prancūzijos sostinėje įsikūrę vieni žymiausių mados namų pasaulyje pristato savo 2019 m. pavasario ir vasaros haute couture kolekcijas. Vykstant įspūdingam mados namų „Dior“ šou ant podiumo pasirodė ir lietuvė manekenė Giedrė Dukauskaitė.
Giedrė Dukauskaitė „Dior“ kolekcijos pristatyme
Giedrė Dukauskaitė „Dior“ kolekcijos pristatyme / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Mados namų kūrybos vadovė Maria Grazia Chiuri podiumą pavertė cirko arena: kolekcijos pristatymo erdvė virto tarsi cirko palapine, kurios kontūrais tapo lempučių girliandos, grindys – tarsi vaivorykštė, margintos pastelinių spalvų plytelėmis, o modelius, žengiančius podiumu, lydėjo moterų akrobačių pasirodymas.

VIDEO: Paryžiaus mados savaitėje „Dior“ surengė madingą cirką – ant podiumo pasirodė ir Giedrė Dukauskaitė

Kolekcijoje vyravo juoda ir balta spalvos, taip pat auksiniai atspalviai. Manekenių galvas dengė blizgančios kepurėlės tarsi maudymosi kepurėlės, makiažas išryškino jų akis. Tarp 68-ių mados gerbėjams pristatytų modelių – trumpos žėrinčios, taip pat spalvingomis juostelėmis margintos suknelės, išsiskiriančios pūstomis rankovėmis ir sijonais, Viktorijos laikų apykaklės, ištaigingos ilgos suknios ar palaidinių ir ilgų sijonų deriniai.

Vilkinti auksu žėrinčią klostuotą suknią podiumu žengė ir viena žymiausių lietuvių manekenių – 30-metė Giedrė Dukauskaitė.

„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Giedrė Dukauskaitė „Dior“ kolekcijos pristatyme
„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Giedrė Dukauskaitė „Dior“ kolekcijos pristatyme

Iš visų modelių išsiskyrė raudonas švarko ir kelnių kostiumas – tarsi sukurtas cirko artistui. Buvo ir daugiau cirką primenančių elementų, vienas jų – palaidinė su pavaizduotu per ugnies žiedą šokančių tigru; sijonas, išsiuvinėtas piešiniais, vaizduojančiais kitus cirko gyvūnus bei akrobatus.

„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./„Dior“ 2019 m. pavasario ir vasaros kolekcijos modelis
„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./„Dior“ 2019 m. pavasario ir vasaros kolekcijos modelis

Kaip sakė M.G.Chiuri, klounas yra vienas cirko parado simbolių. Kiekvienas jų turi savo vaidmenį – vienas vaizduoja žmogų, kuris yra drąsus, kitas – žmogų, kuris yra linksmas. „Suknelė reprezentuoja asmenį. Cirkas yra apvalus – kaip mažas pasaulis“, – sakė kūrybos vadovė, visus pakvietusi į „Dior“ aukštojo cirko pasirodymą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius