-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Patarimai renkantis aksesuarus

Amerikietiškojo mados leidinio „Harper‘s Bazaar“ redaktorė, knygų apie madą ir stilių autorė Glenda Bailey – tarptautinį pripažinimą pelniusi įvaizdžio konsultantė. Jos patarimais, kurdamos įvaizdį, vadovaujasi daugelis Holivudo gražuolių ir kitų garsenybių. Šį kartą siūlome pasidomėti profesionalės požiūriu į aksesuarus.
TV žvaigždės Nicole Richie aksesuarai
TV žvaigždės Nicole Richie aksesuarai / „Scanpix“ nuotr.

Pasak G. Bailey, kiekvienai moteriai svarbu turėti bent kelis aksesuarus, kurie pabrėžtų jos mėgstamo stiliaus aprangą. Pabodusių įvaizdžio detalių nereikia skubėti atsisakyti, nes rankinę, diržą, kaklo papuošalą, batelius galima atnaujinti. Jei kyla pagunda įsigyti sezono madą atspindinčių aksesuarų, svarbu gerai pagalvoti, ar kitą sezoną juos bus galima pritaikyti prie vieno ar kito stiliaus aprangos. Labai pigių aksesuarų, kaip ir originalių daiktų kopijų, geriau vengti – jie prastina įvaizdį. Tokia įvaizdžio detalė kaip batai turi būti patogūs, kad nedarkytų eisenos. Tai tik keli bendri stiliaus žinovės Glendos patarimai, o dabar pasidomėkite konkretesniais dalykais.   

 

► Papuošalai

 

* Papuošalus pirkite pagal išgales. Skoningi bižuterijos gaminiai teikia ne mažiau žavesio nei brangios puošmenos. Užtat brangenybių kopijos atrodo prastai.     

* Neapsikarstykite papuošalais nuo galvos iki kojų. Jeigu kaklą papuošėte masyvia koljė, pakaks smulkių auskariukų. Apyrankių virtinė ant riešo ar kabantys auskarai atrodo gana įspūdingai, todėl, pasidabinusi vienais ar kitais, apsieikite be kitų papuošalų.

* Su puošnia apranga derinkite kuklesnius papuošalus. Stilingai atrodysite, jei apsivilkusi rauktiniais ties krūtine puoštą palaidinę ant kaklo pasikabinsite smulkų pakabutį, o ne didelį vėrinį.

* Prie ilgos suknios derinkite ilgus karolius. Vilkėdama tumpę suknutę, ant kaklo kabinkite trupesnį vėrinį.

* Žvilgančius papuošalus derinkite su vienspalviais drabužiais. Jų grožis išryškėja ir odos fone.

* Mėgstate kuklias puošmenas? Rinkitės auskarus prie ausies. Auksiniai ir sidabriniai – jie universalūs, todėl dera su bet kokio stiliaus apranga.

* Jei puošitės masyviu natūraliu akmeniu inkrustuotu žiedu (jis nepriekaištingai dera su kokteiline suknele), pasirūpinkite tobulu manikiūru.

* Nemūvėkite žiedų ant visų rankos pirštų. Keli skirtingo dizaino žiedai ant vieno piršto – madinga ir šiuolaikiška.

* Ant nuogo riešo galite verti kelias apyrankes. O ant drabužio rankovės stilingai atrodys viena plati apyrankė.

* Kombinuokite skirtingų faktūrų apyrankes. Odines galite derinti su medinėmis, auksaspalves su sidabraspalvėmis ar dirbtinių perlų.

* Kelių smulkių segių kompozicija atrodys originaliai. Jos turi būti to paties stiliaus.

 

Scanpix nuotr. / Papuoaalai
Scanpix nuotr. / Papuošalai

 

► Rankinės

 

* Negalite įsigyti rankinių prie kiekvieno skirtingų stilių ansamblio? Rinkitės universalų variantą, t. y. minimalistinio dizaino juodą, baltą, rudą ar metalo žvilgesio rankinuką.

* Pintas krepšys tinka einant į paplūdimį ar gatvę. Su darbo apranga toks aksesuaras nedera, užtat gerai atrodo pritaikytas prie trikotažinių apdarų. 

* Rankinės dydis turi atitikti jūsų kūno proporcijas. Jeigu esate žemaūgė, venkite didelių krepšių. Stambaus kūno sudėjimo moteris su maža delninuke atrodys apgailėtinai.

* Ryški rankinė pagyvina nuobodaus silueto ar spalvinės gamos ansamblį. Klasikinis tamsus kostiumas, džinsų ir vienspalvės glaustinukės komplektas atrodo efektingiau su juo suderinus raudoną ar apelsininę rankinę.

* Perkrauta rankinė neatrodo nei gražiai, nei estetiškai. Jeigu dieną negalite išsiversti be daugybės įvairiausios paskirties daiktų, pirkite didelį krepšį ar geometrinės formos rankinę.

 

Scanpix nuotr. / Rankinių mados tendencijos
Scanpix nuotr. / Rankinių mados tendencijos

 

► Diržai

 

* Šis aksesuaras skirtas ne tik kelnėms ar sijonui prilaikyti. Diržą derinkite su įvairiausiais apdarais: laisvo silueto glaustinuke, nertiniu, suknele, paltu ir t. t. 

* Priklausomai nuo figūros tipo, diržu juoskitės skirtingas kūno vietas: juosmenį, kad pabrėžtų liauną liemenį; po krūtine, kad apatinė kūno dalis vizualiai atrodytų ilgesnė; klubus, jei viršutinė kūno dalis neproporcingai trumpa.

* Jei norite įsigyti vieną paskutinės mados aksesuarą, pirkite diržą. Jis atspindės, kad žinote naujausias mados tendencijas.

* Laisvai krintanti ant juosmens grandinė suteiks jūsų įvaizdžiui griežtumo. Pasirinkusi tokį diržą, venkite kaklo puošmenų.

* Ilgą diržą su sagtimi galite ne susegti, o surišti kaspinu. Tai madinga ir efektinga.

* Su elegantiška figūrą pabrėžiančia vienspalve suknele derinkite tokios pačios spalvos lakinį diržą.

 

Scanpix nuotr. / Ia kairės: aktorės AnnaSophia Robb, Keira Knightley ir modelis Olivia Palermo
Scanpix nuotr. / Iš kairės: aktorės AnnaSophia Robb, Keira Knightley ir modelis Olivia Palermo

 

► Avalynė

 

* Svarbu aprangos ir avalynės harmonija. Vilkėdama klasikinį kelnių kostiumą, aukitės batus uždarais galais. Minimaliai pėdą dengiančias basutes derinkite su lengvais apdarais. Stilizuotos stiklo akimis, auksaspalvėmis ar sidabraspalvėmis puošmenomis tiks vakarėliui.    

* Nevenkite ryškios avalynės. Ji – puikus pastelinės aprangos akcentas. Atsiminkite, kad su raudona suknia geriau derinti ne raudoną, o neutralios spalvos (dramblio kaulo, smėlio ar kt.) apavą.

* Vilkint prabangią suknelę, batai turi būti kuklesni – kad aplinkinių dėmesys kryptų į drabužį, o ne į apavą.

* Batai labai aukštomis pakulnėmis įpareigoja atsakingai pasirinkti drabužio ilgį: jis neturi būti trumpesnis nei du centimetrai 2 cm virš kelių.

* Su mini sijonu ir apavu smailiomis aukštomis pakulnėmis atrodysite vulgariai. Tokiu atveju geriau avėti pilnapadžius batus ar basutes.

* Lakinių batų ir lakinės rankinės derinys neskoningas. Tokią avalynę reikėtų derinti kad ir su matinės odos ar aksomo (variantas vakarui) rankinuku.

* Su efektinga delninuke derinkite seksualius laivelius aukštomis ar vidutinio aukščio pakulnėmis, su paštininko stiliaus rankine – balerinų tipo batelius. 

 

Scanpix nuotr. / Batų mados tendencijos
Scanpix nuotr. / Batų mados tendencijos

 

Remtasi: www.harpersbazaar.com

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius