Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pavasarinis įvaizdis: 8 stilingi ir madingi akcentai

Dar ne kartą kalbėsime apie tai, kas madinga šį pavasarį, ką įsigyti, ką pamiršti. Šį kartą stilistės Mingailės Skuodytės teiraujamės, kokį daiktų sąrašą, į kurį telpa drabužiai ir aksesuarai, ji išskirtų kaip šio pavasario akcentus, be kurių neišsivers madai ir stiliui neabejingos moterys?
2018 m. pavasaris: stilingiausi ir madingiausi akcentai
2018 m. pavasaris: stilingiausi ir madingiausi akcentai / „Scanpix“ ir Vida Press nuotr.
Temos: 2 Mada Stilius

Tavo stilius“ stilistė M.Skuodytė tokių akcentų išrinko aštuonis ir yra linkusi juos vadinti derinio žvaigždėmis.

Trumpa palaidinė

Kaip sako M.Skuodytė, šią palaidinę (angl. tank top) galima vadinti baziniu, netgi apatiniu drabužiu. Ypač madinga šį sezoną, derinama su kostiuminėmis kelnėmis, puošniais sijonais ir netgi permatomo audinio suknelėmis. Tiesa, niekas nedraudžia rinktis spalvų, kurios labiausiai tinka ir patinka jums, tačiau stilistės rekomendacijomis, į šį pavasario akcentų aštuntuką patenka būtent balta trumpa palaidinė. Ji gali būti su petnešėlėmis arba be jų.

Vida Press nuotr./Gigi Hadid
Vida Press nuotr./Gigi Hadid

Minkštas švarkelis / paltukas

Dar vienas puikus šio pavasario drabužis – minkštas kaip meškinas užmetamas švarkelis / paltukas (angl. fuzzy jacket). Vyraujančios spalvos – švelnios pastelinės: kreminė, rausva, pilkšva. Pasak stilistės, puikiai dera prie džinsų ar kelnių.

Vida Press nuotr./La La Anthony
Vida Press nuotr./La La Anthony

Šiaudiniai aksesuarai

Vienas pernykščio šiltojo sezono hitų buvo šiaudinė rankinė. Ji vis dar lieka stilinga. O šiemet, M.Skuodytės teigimu, must have sąraše – šiaudinė skrybėlė. „Šie aksesuarai mūsų stiliui suteikia daugiau lengvumo, gaivumo, „beachy“ jausmo“, – sako stilistė.

123RF.com nuotr./Mergina ilgais plaukais
123RF.com nuotr./Mergina ilgais plaukais

Guminiai batai, drabužiai, aksesuarai

„Tai medžiaga, kuri anksčiau asocijavosi su guminėmis pirštinėmis, o dabar tapo batais, rankinėmis, kelnėmis, suknelėmis ir netgi paltais“, – konstatuoja pašnekovė.

„Scanpix“/ „Xposure“ nuotr./Sarah Jane Crawford
„Scanpix“/ „Xposure“ nuotr./Sarah Jane Crawford

Taškeliai / burbulai

Kaip pavadinsi, taip nepagadinsi. Vienas daugiausia dėmesio susilaukusių raštų (angl. polka dot) atgijo. Daugiausia žirneliais nusėtos žaismingos suknelės, palaidinės ir sijonai. Rašto dydis nesvarbu – gali būti nuo visai smulkaus iki stambesnio ir net gigantiško.

Tik stilistė įspėja, jog čia vertėtų prisiminti, kad kuo taškai / burbulai stambesni ir retesni, tuo didesnės apimties suteikia.

Vida Press nuotr./Juoda suknelė su taškeliais
Vida Press nuotr./Juoda suknelė su taškeliais

„Prekybininko“ rankinė

Pamenate, praėjusį sezoną anonsavome, kad ši rankinė (angl. fanny pack) bus „ant bangos“ ir kitąmet. Geriausia tai, kad jų yra visokių stilių, formų ir tinkamų visiems įvaizdžiams. Nuo visai įprastų sportinių iki prabangių, puoštų odinių. Vienos jų dėvimos ant diržo, kitos juosiamos per juosmenį ant drabužių, o dar kitos – permetamos per petį.

Kaip sako M.Skuodytė, ši tendencija labai patogi, nes neturi jokių derinimo taisyklių.

„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./„Marc Jacobs“ ir „Gucci“ 2018 m. šiltojo sezono kolekcijų modeliai
„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./„Marc Jacobs“ ir „Gucci“ 2018 m. šiltojo sezono kolekcijų modeliai

Futuristiniai saulės akiniai

„Labiau primenantys sportinius, nei tuos mums pastaruoju metu įprastus ir mėgstamus oversized. Keistų formų, nedidelių dydžių, neįprastų spalvų. Jie gali tapti viso derinio „key“ aksesuaru“, – sako stilistė.

Vida Press nuotr./Rihanna
Vida Press nuotr./Rihanna

Žiedo formos auskarai

Mada turi tokią savybę suktis ratu. Jam apsisukus ant pjedestalo sugrįžta aksesuarai, drabužiai, kuriuos galbūt jau buvome išbraukę iš savo gyvenimo. Kaip ir šie masyvūs žiedo formos auskarai. Ir, pasak M.Skuodytės, kuo didesni ir storesni, tuo geriau.

O toms, kurioms rūpi ne tik stilius, bet ir kūno proporcijos, stilistė primena, kad kuo apvalesnis veidas ar trumpesnis kaklas, tuo labiau tiks mažesni ir plonesni žiedai ausyse.

Vida Press nuotr./Gatvės stilius
Vida Press nuotr./Gatvės stilius

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius