-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Permainingiems orams: kas madinga šį pavasarį bei vasarą ir ką prie ko derinti?

Balandžio pabaigos orai tikrai nežavi – šaltas vėjas, lietus, mažai saulės. Tad tokie viršutiniai drabužiai kaip lietpaltis, striukė nuo lietaus ar odinis švarkas tikrai praverčia. Tiesa, tokių drabužių giliai spintoje nepaslepiame ir vasarą, todėl šį kartą apie juos ir kalbame – kokie viršutiniai apdarai madingi šį pavasarį ir vasarą?
Viršutiniai apdarai: kas madinga šį pavasarį ir vasarą?
Viršutiniai apdarai: kas madinga šį pavasarį ir vasarą? / Vida Press nuotr.

Šį sezoną iš madingųjų sąrašo niekur nedingo daiktai, kuriuos dėvėjo ir praėjusiais ar dar ankstesniais metais – pavyzdžiui, lietpaltis, odinės striukės / švarkai, kardiganas ar bomberis. Tiesa, pasak Tavostilius.lt stilistės M.Skuodytės, pastarasis niekur nedingo, bet „nuėjo į kraštutinumus“.

Asmeninio archyvo nuotr./Mingailė Skuodytė
Asmeninio archyvo nuotr./Mingailė Skuodytė

Be jų, šį šiltąjį sezoną madingomis tapo striukės nuo lietaus ir džemperiai su gobtuvais ir be jų.

Klasikinis lietpalis

Kaip sako M.Skuodytė, jei toks jau kabo jūsų spintoje, galima varijuoti – rinktis pastelinių spalvų arba ryškų. Dabar madingi ir su keliomis sagomis, ir visai neužsegami, o tik susiaučiami diržu kaip chalatas. Šį sezoną, pasak stilistės, madingi odiniai arba odos imitacijos lietpalčiai, sintetiniai neva plastikiniai ir visiškai lengvų, plonų audinių.

Vida Press nuotr./Madingiausias sezono drabužis – lietpaltis
Vida Press nuotr./Madingiausias sezono drabužis – lietpaltis
Vida Press nuotr./Bella Hadid
Vida Press nuotr./Bella Hadid

„Madingi ilgiai – nuo aukščiau kelių iki pat žemės – reikėtų rinktis pagal ūgį. Taip pat madingi nuleistais pečiais – labiau tiks toms, kurių pečiai neplatūs. Kadangi lietpaltis yra klasika, jį galima derinti prie visko. Nebent išsirinksite netradicinės spalvos, tada reikėtų į ją atsižvelgti“, – patarė stilistė.

Striukė nuo lietaus

Šį sezoną, M.Skuodytės teigimu, labai madingos striukės nuo lietaus – gana klasikinio tiesaus silueto, nuo pusės šlaunų iki kelių. Spalvos – šviesios pastelinės, tamsios klasikinės arba ryškios šio sezono spalvos. Pasak stilistės, tokio pobūdžio striukė ypač tinka mūsų orams, nes, priešingai nei lietpaltis, ji turi gobtuvą.

„Tokią neutralių spalvų striukę galime derinti ir prie kasdienių, ir prie klasikinių drabužių. Spalvotos striukės labiau dera prie kasdienio stiliaus. O kalbant apie tikimą, kadangi jos yra tvarkingo silueto – tinka visoms“, – sakė stilistė.

Odinė striukė / švarkas

Vargu ar odinė striukė / švarkas kada nors tap nemadinga. O šį sezoną galite rinktis visas nuo grunge stiliaus iki visiškai klasikinės. Madingos ne tik juodos, bet ir šviesių pastelinių, tamsių klasikinių ar šio sezono ryškių spalvų. Jei tik patinka, rinkitės ir tas, kurios puoštos metalinėmis detalėmis – dažniausiai pečių zonoje.

Vida Press nuotr./Fergie
Vida Press nuotr./Fergie

„Odinę striukę galime derinti su klasikinėmis kelnėmis ir odiniais batais, džinsais ir aukštakulniais bei suknele ir sportbačiais. Platesnių pečių savininkėms patarčiau rinktis striukes / švarkus su mažesniais atvartais ir be papuošimų. Didžiausia tokių striukių / švarkų tendencija ta, kad dabar madingas odos pakaitalas, nebe natūrali oda“, – priminė stilistė.

Bomberis

Pasak M.Skuodytės, ypač populiarus praėjusių metų šiltąjį sezoną buvęs bomberis niekur nedingo, tik, kaip ji sakė, nuėjo į kraštutinumus – arba visai mažyčiai, kuklūs, arba perdėtai pūsti ir dideli.

Vida Press nuotr./Kopenhagos mados savaitės gatvės stilius
Vida Press nuotr./Kopenhagos mados savaitės gatvės stilius

„Šiame sportiniame hype stiliuje vyrauja daug sidabro, aukso, raudonos, baltos, mėlynos derinių, taip pat juoda, balta, rožinė spalvos. Netgi šiltuoju sezonu madingas neva žieminės striukės audinys ir pūstumas“, – vardijo pašnekovė.

Dažniausiai bomberis derinamas prie kasdienio stiliaus drabužių. Itin pūstos didelės striukės, stilistės teigimu, netinka labai plačių pečių ir didelių krūtinių savininkėms.

Vida Press nuotr./Paris Jackson
Vida Press nuotr./Paris Jackson

Džemperis su gobtuvu ir be jo

Šį pavasarį ir vasarą labai madingi džemperiai su gobtuvu ir be jo. Tie, kurie galėtų pakeisti lietpaltį, pasak M.Skuodytės, dažniausiai yra ilgesni, su užtrauktuku ir gobtuvu.

„Džemperiai dažnai yra oversized pečiais, todėl labiau tiks toms, kurių siauresnė viršutinė dalis. O derinami daugiausia prie aprangos, kurios dalimi yra ir sportbačiai“, – sakė pašnekovė.

Kardiganas

Šiuo metu madingi užmetami kardiganai. Galite rinktis ne tik šio sezono spalvų, bet ir nusėtus raštais: dryžiais, burbulais, leopardo odos raštu ir t. t.

„Vienintelis pagrindinis kardigano, ypač storesnio, neigiamas bruožas – kad jis suteikia dideles apimtis kūnui. Todėl svarbu jį rinktis kuo kietesnio mezgimo ir tiesesnio silueto, kad būtų kuo mažiau papildomo audinio, tai reiškia – jokių įstrižų kirpimų ir sukritusio audinio ant krūtinės ir pilvo, – aiškino stilistė.

– Pečiai turi būti vietoje arba raglano įsiuvai. Nuleistų ir oversized pečių geriau vengti, ypač, jei vengiama sukurti dideles apimtis kūnui.“

M.Skuodytė atkreipė dėmesį, kad kardiganas, kaip ir dauguma megztų drabužių, turi savybę supaprastinti derinį. Tad, kad jis atrodytų stilingai, geriau jį derinkite su klasikiniais arba puošnesniais drabužiais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius