Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vienos madingiausių šį sezoną – patrumpintos palaidinės: kokias rinktis ir kaip derinti?

Ar pastebite, kad metų laikams vis labiau vienodėjant, regis, mažėja drabužių, tinkamų tik vienam konkrečiam sezonui, gretos? Pavyzdžiui, paltai seniai nebėra tik rudens garderobo elementas, džinsai gali keliauti visus metus, net ir megztinius velkamės pavasario ar vasaros vakarais. Vis dėlto patrumpintos palaidinės (angl. „crop top“) tai paneigia ir yra matomos bene išskirtinai vasaros sezonu.
Patrumpintos palaidinės
Patrumpintos palaidinės / Vida Press, 123rf.com ir „Scanpix“/„Sipapress“ nuotr.

Pagrindinės derinimo taisyklės

Smagus drabužių spintos papildymas ir įkvėpimas unikaliems laisvalaikio stiliaus deriniams – matyt, taip derėtų apibrėžti patrumpintų palaidinių paskirtį mados lauke. Būtent neformalumas yra vienas esminių bruožų, apibrėžiančių šios palaidinės dėvėjimo ribas.

Vilkima oficialia proga, ji galėtų atrodyti vulgari ar netgi įžūloka. Visgi dėvėti kasdien ši palaidinė, kurios dizaino esmė yra atidengta pilvo dalis maždaug nuo šonkaulių, yra puikus pasirinkimas.

Įvairios šio drabužio manipuliacijos leidžia atskleisti ir sustiprinti norimo įvaizdžio charakterį. Galimos trumpos, ilgos rankovės, o taip pat berankovis variantas. Prigludusios prie kūno ir aptemptos ar, priešingai, laisvos bei plevėsuojančios vasariniame vėjelyje palaidinės dera prie skirtingų drabužių – šortų, džinsų aukštu juosmeniu, įvairaus ilgio sijonų.

Apie šių palaidinių populiarumą liudija ir parduotuvių vitrinos, kuriose, vasarai prasidėjus, iškalbingai kabo gausybė skirtingų spalvų ir audinių patrumpintų palaidinių variantų. Tikrai nesunkiai rasite sau patinkantį fasoną, o jei aptikti artimo varianto nepasiseks, kiekviena jau turima palaidinė gali visti patrumpinta. Nukirpę norimo ilgio apačią ir užsiuvę kraštą, turėsite trokštamų matmenų palaidinę savo spintoje.

Nepaisant to, jog tai įvairus ir žaismingas drabužis, visgi savitas dėvėjimo ir stilizavimo taisykles jis turi. Kokios jos?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius