Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Podiumo egzotika: indiškos tuoktuvių mados

Kuo pasidabinti tą vienintelę ir nepakartojamą savo tuoktuvių dieną? Šis klausimas aktualus ne tik lietuvaitėms. Viso pasaulio moterys šią dieną nori būti pačios gražiausios...
Mumbajaus mados savaitė
Mumbajaus mados savaitė / „Scanpix“ nuotr.

Indijoje, Mumbajaus mieste nuvilnijo spalvinga, daug dėmesio sulaukusi tuoktuvių madų savaitė, kurioje ant podiumo pasirodė ne tik modeliai, bet ir Bolivudo kino žvaigždynas.

Nors ant podiumo buvo galima išvysti daugybę nacionalinių Indijos tuoktuvių motyvų, su turtinga ornamentika, ryškiomis spalvomis, chna piešiniais ant rankų ir pan., akivaizdu, kad šiuolaikinių indų požiūris į vestuvinę aprangą tampa vis liberalesnis ir vakarietiškesnis.

Beje, kalbant apie tradicinę indų tuoktuvių aprangą... Pagal senąsias tradicijas šioje šalyje nuotakos puošiasi raudonais drabužiais, nes balta spalva čia simbolizuoja gedulą. Pietų ir Rytų Indijoje tuoktuvių drabužis paprastai būna saris,  šiaurinėje bei centrinėje Indijoje – gausiai ir puošniai dekoruotas apdaras lehenga choli, kurį tradiciškai sudaro ilgas sijonas, trumpa prigludusi palaidinė ir specialus šalis dupata. Kai kuriuose Indijos regionuose ant jaunosios rankų chna dažais išdekoruojami įmantrūs „ažūriniai“ ornamentai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius