Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šis pavasaris – popmeno sezonas

Šis pavasaris – tarsi dainuojančių spalvų sezonas. Mados savaičių nuotraukos neleidžia pamiršti, kad drabužis – ne tik apsauga nuo šalčio, bet ir tuščia drobė dizaineriui. O mados namai, regis, šį sezoną turi ką pasakyti! Pasižvalgykime į margus, raibuliuojančius, popmeno kūrinius primenančius drabužius ir aksesuarus.
Miroslava Duma – nauja gatvės stiliaus ikona. Rusų mados leidyboje dirbanti moteris nevengia stiliaus eksperimentų.
Miroslava Duma – nauja gatvės stiliaus ikona. Rusų mados leidyboje dirbanti moteris nevengia stiliaus eksperimentų. / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 3 Menas Mada Pavasaris

Popžanras – saldus, lengvas ir skanus. Greitai suvartojamas, nerimtas, lengvabūdiškas, tačiau ir lengvai atkreipiantis dėmesį. Akivaizdu, kad popstilius – toli gražu ne visiems priimtinas, bet susipažinti su juo tikrai verta!

 

► Pieva palaidinėje

Ryškūs gėlių žiedai Andy Warholo plakate ir po kelių dešimtmečių atsikartojantys motyvai mados novatorės Muccios Prados kūryboje:

warholstore.com ir Scanpix nuotr. / Ia kairės: A. Warhol plakato fragmentas, Prada pavasario  /vasaros 2013 m. kolekcija.
warholstore.com ir Scanpix nuotr. / Iš kairės: A. Warholo plakato fragmentas, Prada pavasario ir vasaros 2013 m. kolekcija

 

► Hologramų žaidimai

Visai kaip mokykloje! Kas iš mūsų nemėgo sąsiuvinių ir liniuočių, kuriuos pasukus keisdavosi paveikslėliai? Dizainerė Stella McCarntey pristatė dirbtinės odos futuristinę delninukę. Tokia puikiai pagyvins kuklų, pastelinių spalvų aprangos derinį.

net-a-porter.com nuotr. / Stella McCartney delninukė.
net-a-porter.com nuotr. / Stella McCartney delninukė

 

► Ekstravertiški mezginiai. Būna ir tokių!

Žaibuojančios emocijos komiksų kūrėjo Roy’aus Lichtensteino drobėje ir animaciniai žaibai, puošiantys dizainerio Marcuso Lupferio megztinį:

Scanpix ir net-a-porter.com nuotr. / Kairėje virauje: menininko R. Lichtenstein retrospektyvinės parodos atidarymas Tate muziejuje Londone aių metų vasarį; nuotraukoje darbas ,,Whaam! (1963 m.). Deainėje: Marcus Lupfer vilnos megztinis, margintas žaibais ir blizgančiais karoliukais (fragmentas apačioje kairėje).
Scanpix ir net-a-porter.com nuotr. / Kairėje viršuje: menininko R. Lichtensteino retrospektyvinės parodos atidarymas Teito galerijoje Londone šių metų vasarį; nuotraukoje darbas Whaam! (1963 m.). Dešinėje: Marcus Lupfer vilnos megztinis, margintas žaibais ir blizgiais karoliukais (fragmentas apačioje kairėje)

 

► Ryški tarsi saldainio popierėlis

Raudonas, rožinis arba oranžinis, šviečiantis ir matomas iš tolo gatvėje krepšys. Tokia rankinė – tai spalvos šokas nuobodžiai drabužinei. Gal ryški spalva yra būtent tai, ko trūksta vitaminų išsiilgusioms moterims?

net-a-porter.com nuotr. / Virauje ia kairės: Alexander Wang, Sophie Hulme, Moschino. Apačioje ia kairės: Rochas, Alexander McQueen, Marc Jacobs, Reed Krakoff rankinės.
net-a-porter.com nuotr. / Viršuje iš kairės: Alexander Wang, Sophie Hulme, Moschino. Apačioje iš kairės: Rochas, Alexander McQueen, Marc Jacobs, Reed Krakoff rankinės

 

► Mados efektų kokteilis

Raštai, medžiagos, formos, detalės, puošyba – sunku ir apibūdinti vienu žodžiu tokį margumyną. Akivaizdu: minimalizmui vietos čia tikrai nėra. Ir šią kryptį kasmet renkasi vis daugiau dizainerių.

Scanpix ir net-a-porter.com nuotr. / Ia kairės: Mary Katrantzou pavasario/vasaros kolekcija. Londono mados savaitė. Balmain pavasario/vasaros kolekcija (Paryžiaus mados sav.), Etro (Milanas).
Scanpix ir net-a-porter.com nuotr. / Iš kairės: Mary Katrantzou pavasario ir vasaros kolekcija (Londono mados savaitė), Balmain pavasario ir vasaros kolekcija (Paryžiaus mados savaitė), Etro (Milan mados savaitė)
 

► Prekių ženklų jūra

Prancūzų mados namai Louis Vuitton dažnai mėgsta masinių drabužių audinius išmarginti prekių ženklais, miestų vardais ar tiesiog... taškeliais. Ir juos kuria ne bet kas, o svarbiausių pasaulio aukcionų sąrašų viršūnėse besipuikuojantys menininkai Takeshi Murakami, Stephenas Sprouse’as ir Yayoi Kusama.

Scanpix ir Louis Vuitton pinterest paskyros nuotr. / Louis Vuitton aksesuarai.
Scanpix ir Louis Vuitton pinterest paskyros nuotr. / Louis Vuitton aksesuarai

 

► Psichodelinis vakarėlis

Pasibaigus Londono mados savaitei praėjusį rugsėjį, internete vis dar populiariausios Burberry kolekcijos nuotraukos. Eilė merginų, pasipuošusių žibančiais ir tviskančiais lietpalčiais, išsirikiavusių spalvų gamos tvarka, traukė žiūrovų akis. „Per ilgai būname rimti. Kodėl gi pavasario nepaįvairinus spalvota metalo folija?“ – duodamas interviu atvirai kalbėjo dizaineris Christopheris Bailey.

Scanpix nuotr. / Burberry Prorsum kolekcijos fragmentas.
Scanpix nuotr. / Burberry Prorsum kolekcijos fragmentas

 

Scanpix nuotr. / Burberry Prorsum pavasaris/vasara 2013 m.
Scanpix nuotr. / Burberry Prorsum pavasaris ir vasara 2013 m.

 

Tekstas Akvilės Lesauskaitės

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius