Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Renkatės drabužius? Nedarykite 5 esminių klaidų!

Per išpardavimą ar šiaip apėmus pirkimo manijai iš parduotuvių grįžtame su pilnais maišais drabužėlių. O tik pradėjusios juos traukti iš pirkinių maišų, pamatome, kad nusipirkome tai, kas mums dėl įvairiausių priežasčių visai netinka.
Pirkiniai
Pirkiniai / Fotolia nuotr.
Temos: 1 Mada

Taigi neleiskite, kad jus užvaldytų naujų pirkinių svaigulys ir verčiau pasidomėkite, kokias klaidas darote dažniausiai.

 

1. Apsipirkimui renkatės netinkamą savaitės dieną ir laiką

 

Puiku, jeigu turite galimybę apsipirkti paprastą darbo dieną ir dar ryte. Pasak psichologų, tai pats tinkamiausias laikas išsirinkti teisingai. Savaitgaliais parduotuvėse zuja daugybė žmonių, tad tenka stumdytis eilėje prie persirengimo kabinų, sunku sulaukti konsultančių dėmesio – visa tai paskatina priimti skubotus sprendimus.

 

2. Pamirštate galimybę grąžinti

 

Kad ir kokios atidžios būtume, kartais vis tiek nusiperkame drabužį, kuris, pasirodo, per mažas, negražiai atrodo, suplyšta, prayra... Pasitaiko įvairiausių niuansų. Dauguma mūsų numoja į tai ranka, mat nėra pratusios pasinaudoti galimybe grąžinti daiktą ir atsiimti pinigus. O jeigu drabužis nekokybiškas ir dargi brangus, netinka ar tiesiog nepatinka, tuomet pinigai būna išmesti tarsi į balą. Taigi nebūkite kuklios, ramia sąžine grąžinkite daiktą ir vietoj netinkamo įsigykite naują.

 

3. Nekreipiate dėmesio į kūno pokyčius

 

Tarkime, laukiatės. Ne paslaptis, kad nėštumo metu kūno svoris didėja. Ir kinta ne tik drabužių, bet ir pėdų dydis. Panašūs procesai vyksta priaugus papildomų kilogramų. Tad atsakingai rinkitės tiek drabužius, tiek batus, t. y. nesistenkite įsisprausti į per mažą dydį tikėdamosi, kad tuoj sulieknėsite. Tokiu drabužiu ilgai nesidžiaugsite, be to, ir atrodysite juokingai. Netrukus jis taps dar vienu spintoje dulkančiu daiktu. Renkantis drabužį, galioja paprasta taisyklė: geriau nepirkti nei pirkti dvejojant. Įsigykite tik tokį drabužį, kuris tiesiog prilimpa prie kūno, su kuriuo jaučiatės gražiai, jaukiai ir patogiai. Jei apdaras nepigus ir šiek tiek dvejojate, verčiau dar pagalvokite. Jei tas drabužis jums tikrai labai patiks, būkite tikra – sugrįšite jo. Nesugrįžtate? Tuomet tai nėra TAS DRABUŽIS. Galite ramia sąžine pamiršti jį.

 

4. Trūksta vizijos

 

Nemažai moterų daro vieną didelę klaidą – spontaniškai perka tuos drabužius, kurie joms tą akimirką patinka ar yra parduodami už gerą kainą, neturėdamos vizijos, su kuo juos dėvės. Bet štai grįžus namo, paaiškėja, kad tas naujas žavus pirkinys nedera prie turimų apdarų. Taigi, norint dėvėti jį, papildomai reikėtų įsigyti dar visą komplektą drabužių ir aksesuarų. Taip neradęs „kompanijos“ šis pirkinys atsiduria spintoje ir laukia savo valandos. Tačiau laikas bėga greitai, netrukus jis užmirštamas, tampa nebemadingas ir pan. Išmintinga ir puikų skonį turinti moteris niekada nepirks spontaniškai. Žvelgdama į drabužį, mintyse jį kuria derinius, įvertina, kaip jis derės prie jos jau turimos aprangos. Taip pinigai niekada neišmetami į vėją. Galima turėti visai nedaug drabužių, bet atrodyti puikiai.  O kartais nuo drabužių gali lūžti spintos lentynos, bet moteris vis tiek neturės kuo apsirengti, nes šie apdarai egzistuoja tarsi patys sau ir niekaip nesusijungia į harmoningą  visumą.  Kokius drabužius iš tiesų verta turėti savo spintoje? Skaitykite straipsnį DRABUŽIAI TIE PATYS, O ĮVAIZDIS KITAS

 

5. Neišanalizuojate drabužio priežiūros etiketės

 

Labai dažnai prisiperkame drabužių, kuriuos prižiūrėti neturime nei laiko, nei noro. Arba, nepažvelgusios į etiketės nurodymus, iš skalbyklės ištraukiame į tikrą siaubą pavirtusią suknelę, kurią, pasirodo, valyti galima tik sausuoju būdu... Tuomet belieka tik susiimti už galvos, ypač jei parduotuvėje palikote nemažą pinigų sumelę. Taigi būkite atidžios ir, atsižvelgdamos į savo gyvenimo būdą bei poreikius, rinkitės tokius drabužius, kuriems prižiūrėti reikia kuo mažiau laiko ir jėgų. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius