Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rudeninių paltų ir striukių mados klyksmas: kampuoti XXL pečiai, dirbtinė oda, pūkai ir raudona spalva

Tiksint paskutinėms šiltoms dienoms, atsisveikiname su lengvais švarkeliais ir megztiniais, pečius gaubusiais žvarbesniais vasaros vakarais. Mada – tai tavo kalba, tad dabar pats metas prabilti rudeniškai. Tarpinis variantas tarp šiltojo ir šaltojo sezono – rimtesni švarkai bei kardiganai. Neišvengiamai artėja pelerinų, paltų, kas be ko, ir striukių era.
„Balenciaga“, „Burberry“, „Gucci“ ir „Prada“ modeliai
„Balenciaga“, „Burberry“, „Gucci“ ir „Prada“ modeliai / „Scanpix“ nuotr.

Kas jau kas, bet pastaroji rudens sezone neleis susilieti su šiam metų laikui būdinga pilkuma. Nepaisant to, ką vilkėsime – apdarus ekstravagantiškam socialiniam gyvenimui ar priešingai – klasikinius derinius kasdienai.

Kokį toną pasaulio mados sostinėse – Niujorke, Londone, Milane ir Paryžiuje – uždavė garsiausi pasaulio dizaineriai bei aprangos stilistai? Kokius rudeninius paltus ir striukes rinksimės, kad 2020 ir 2021 m. sandūroje atrodytume nepriekaištingai?

Pečiai peteliai: kuo arčiau Everesto viršukalnės – tuo geriau

Sutinkame, galbūt teiginys skambokas, tačiau mados industrijos mastais realybę jis puikiai iliustruoja. Turbūt daugelis prisimename, kai devintajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje sparčiai išpopuliarėjo padidintų pečių, plačiarankoviai, oversized tipo viršutiniai drabužiai su aukštais kalnieriais ir nėriniais?

Tuomet per kelerius metus iš didžiausio mados atradimo šios detalės aprangoje tapo kone beskonybės ženklu.

Ką gi, prailgintų ir padidintų pečių mada sugrįžo su trenksmu ir ryškiausiais prožektoriais buvo apšviesta ant visų keturių pasaulio mados sostinių podiumų. Vadinasi, norėdami pataikyti į šaltojo sezono mados rėmus, rinkitės plačiapečius švarkus ir paltus.

„Scanpix“ nuotr./„Balenciaga“, „Prada“ ir „Saint Laurent“
„Scanpix“ nuotr./„Balenciaga“, „Prada“ ir „Saint Laurent“

Švarkai apskritai tapo šio sezono topu. Juoda spalva niekada nenuvils, tačiau nesibodėkite išbandyti ką nors drąsesnio – mėlyno ar raudono, kuriuo vilkint būsite dėmesio centre tiek biure, tiek susitikime su bičiuliais pasibaigus darbo valandoms.

Kuo platesniais pečiais, kuo aukštesnėmis jų „keteromis“ – tuo geriau. Žodžiu, artimiausią pusmetį pečiai ir rankovės – XL arba XXL. Patarimas – tiesiai nuo podiumų, kuriais žengė „Prada“, „Balenciaga“ ir „Saint Laurent“ modeliai!

Ant pakabų – „išaugtiniai“ drabužiai

Ne vien pečiai ar rankovės 2020–2021 m. sezone mums bus, švelniai tariant, platoki. Mados industrijos lyderiai aprangos parduotuvių matavimosi kabinose siūlo pasimatuoti vienu ar net keliais dydžiais didesnius viršutinius drabužius.

Įspėjame: greičiausiai patiks, ir namo sugrįšite su nauju pirkiniu. Geroji žinia ta, kad taip pasipuošę taikysitės tiesiai į šio meto stiliaus tendencijas. Pastarąsias diktuoja tokie žinomi mados namai kaip „Balenciaga“ ar „Louis Vuitton“.

„Scanpix“ nuotr./„Balenciaga“ ir „Louis Vuitton“ modeliai
„Scanpix“ nuotr./„Balenciaga“ ir „Louis Vuitton“ modeliai

Kaip ir avalynės madų pasaulyje, taip ir tarp viršutinių drabužių kūrėjų šiemet vyrauja panašūs vėjai: stilingi išliks vyriškomis formomis pasižymintys paltai bei striukės. Netgi primenančios motociklininkų aprangą.

Piligrimų įkvėptos pelerinos

Kaip ir prieš metus, taip ir šiomis dienomis aktualios išlieka iš piligrimų apsiaustų į modernią madą evoliucionavusios pelerinos. Stilingas apdaras taip pat figūravo mados savaitėse visose keturiose sostinėse.

Plačios, berankovės, lengvai gulančios ant kūno ir nerūpestingai plazdančios rudeniniame vėjyje. Susegamos po kaklu, ties pečiais ar krūtine. Arba visai nesusegamos. Variacijų – daugybė.

Pradedant „Celine“ apsiaustais, prisiminimais sugrąžinančiais į filmų scenas mistiniame Hogvartse, baigiant stilingais „Balenciaga“ podiumų grindis šluojančių chalatų ir pelerinų hibridais.

„Scanpix“ nuotr./„Celine“ ir „Balenciaga“ pelerinos
„Scanpix“ nuotr./„Celine“ ir „Balenciaga“ pelerinos

Jos didenybė – dirbtinė sintetinė oda

Kokybiški odiniai drabužiai, avalynė ir aksesuarai visais laikais buvo geidžiami stilingų ponų ir damų garderobuose. Tad visiškai nestebina, kad natūralios ir dirbtinės odos paltai taip pat dominavo žinomiausių pasaulio aprangos kūrėjų rudens-žiemos kolekcijose.

Žinomų vardų mados namai vis dažniau renkasi draugišką gamtai pakaitalą – dirbtinę odą iš poliuretano. Norite atrodyti pritrenkiančiai? Tokiam paltui priderinkite siauro kirpimo kelnes arba mini sijoną.

Mėgstate drąsesnius eksperimentus? Perjuoskite paltą diržu ir jauskitės jame tarsi suknelėje. Tokiam paltui tinkamiausiai dera juodos, pilkos ir mėlynos spalvos drabužiai.

Kad jau prabilome apie spalvas, reikėtų pabrėžti, kad pagrindiniai šiltų viršutinių drabužių atspalviai rudenėjančiose gatvėse bus sodrios šokoladinės, iriso, neoninės mėlynos, žalios ir juodos.

Pasikartosime ir dėl raudonos, tačiau ne be reikalo. Ji tinkama ne vien švarkams – taip pat drąsiai figūruoja tiek paltuose, tiek striukėse. Jūs tik pažvelkite į „Balenciaga“, „Burberry“ ar „Chloe“ spalvų žaismus Londono ir Paryžiaus madų savaitėse!

„Scanpix“ nuotr./„Balenciaga“, „Burberry“ ir „Chloe“ paltai
„Scanpix“ nuotr./„Balenciaga“, „Burberry“ ir „Chloe“ paltai

Šalčiausioms dienoms – „striukės-balionai“ ir senas geras kailis

Nors pastaraisiais metais į Lietuvą nebeužsuka tokios gūdžios žiemos, kokios pasirodydavo prieš keletą dešimtmečių, vis tik nežinia, kokių netikėtumų mums paruošęs artėjantis gruodis, sausis ar vasaris. Tačiau puikiai žinome, ką žvarbiems orams mada besidomintiems suruošė jos kūrėjai.

Šlapdriba, sniegas ir šiauriniai vėjai nepasiruošusių neužklups, jeigu pasirūpinsime dar vienu šio sezono topu – masyviais pusilgiais arba iki čiurnų krentančiais pūkiniais paltais. Ir tokio paties kirpimo striukėmis.

„Scanpix“ nuotr./„Prada“ modeliai
„Scanpix“ nuotr./„Prada“ modeliai

Kaip kad pastarieji, šiame sezone iš mados kol kas neišstumiami ir kiti mūsų palydovai ilgiems rudens bei žiemoms vakarams: vilnos ar sintetinio kailio paltai. Arba vilnoniai paltai su tam tikromis „kailėtomis“ detalėmis, pavyzdžiui, kalnieriais.

Kaip byloja liaudies išmintis, geriau vieną kartą pamatyti, negu dešimt kartų išgirsti, ar ne? Pažvelkite, kaip tai iliustruoja „Tory Burch“, „Prada“ ir „Gucci“.

„Scanpix“ nuotr./„Tory Burch“, „Prada“ ir „Gucci“ kailiai
„Scanpix“ nuotr./„Tory Burch“, „Prada“ ir „Gucci“ kailiai

„Cinkelis“ įvaizdžiui – liemenės, diržai ir langeliai

Veikiausiai pritarsite, kad mados industrija 2020–2021 m. rudens-žiemos sezonui sukūrė išties įspūdingų derinių. Vis tik šaltukui pritaikyta garderobo dalis ne tik šildo, bet ir tampa įrankiu kurti išskirtinį stilių.

Tad jeigu dairotės vieno kito papildomo „cinkelio“ tobulam įvaizdžio išpildymui – štai dar keletas pasiūlymų.

Nenusigręžkite nuo megztų liemenių ir kardiganų, kadangi jų nepamiršo ir savo vardų etiketėmis papuošė įtakingiausių mados šou dalyviai.

Pamenate, jau minėjome diržus, kalbėdami apie odinius paltus? Diržais drąsiai juoskite ir švarkus, ir pūkines striukes, ir kailinius.

„Scanpix“ nuotr./„Prada“, „Chloe“, „Dior“ ir „Burberry“
„Scanpix“ nuotr./„Prada“, „Chloe“, „Dior“ ir „Burberry“

Spalvingai pabaigai – dar šis tas. Nepaisant to, kad nuo podiumų į gatves persikelia daugiausia vienspalviai švarkai, liemenės, kardiganai, pelerinos, paltai bei striukės, neatsisakykite langeliais padailintos medžiagos.

Atsinaujindami savo garderobą, pasinaudokite „Akropolio“ paslauga „Apsipirkimas su Lofficiel stilistu“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius