Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rudens sezono koloritas: 7 spalvos lyderės ir patarimai, kaip jas derinti

Šiltesnės dienos retėja, bet su spalvingais drabužiais atsisveikinti neskubėkime. Pasaulinio žinomumo mados kūrėjai 2020–2021 m. rudens-žiemos sezoną mums žada išskirtinai spalvingą. Tokį spalvingą, kad žaismingi ir pastebimi išliksime netgi intensyvioje darganoje bei žiemos pūgoje. Paletė tokia plati, kokia šiugžda mums po kojomis, žengiant takus padengiančiais medžių lapais. Mada – tai tavo kalba, o kokių septynių spalvų žodžiai šaltojo sezono kalboje bus vartojami dažniausiai?
„Dolce & Gabbana“, „Gucci“ ir „Tod's“ kolekcijų modeliai
„Dolce & Gabbana“, „Gucci“ ir „Tod's“ kolekcijų modeliai / „Scanpix“ nuotr.

Kartais pajuokaujame, kad vasara skirta parodyti, ar netrynėme sofos žiemą. Atšalus prasideda demonstracija to, kokius eksperimentus ir atradimus sugebame atlikti su nuosava drabužių spinta. Joje šio sezono koloritas nuo vasariškojo skirsis nedaug, bet drabužių ilgis ir audiniai sufleruos, kad gamta už lango rimsta, ruošdamasi poilsiui.

1. Metų ir naujų galimybių spalva – klasikinė mėlyna

Keletas skirtingų nepriklausomų namų interjero ir drabužių mados tendencijų formuotojų 2020-uosius paskelbė klasikinės mėlynos ir jos atspalvių metais. Pradedant mėta ar Viduržemio jūros žydruma, kuri kartais balansuoja netgi ties žalios spalvos riba, baigiant laivyno pajėgų uniformos atspalviu. Pastarasis toks gilus, kad, patekęs ant molberto drobėje ir gavęs dar vieną pustonį nuo dailininko teptuko, panašėtų į violetinę.

Tad šaltojo 2020–2021 m. sezono drabužiuose ir oficialiuose aprangos kolekcijų pristatymuose vienais geidžiamiausių tapo mėlyni atspalviai. Pagrindinis privalumas – minimalus įnoringumas derant tiek su neutraliais, tiek su ryškiais atspalviais. Oficialiam verslo susitikimui šį rudenį mėlyną poruojame su juoda. Leisdamiesi į nuotykius – su geltona arba purpurine.

„Scanpix“ nuotr./Brandon Maxwell, „Monse“, „Gucci“, „Balenciaga“
„Scanpix“ nuotr./Brandon Maxwell, „Monse“, „Gucci“, „Balenciaga“

Amerikiečių mados dizaineris Brandonas Maxwellas neabejoja, kad joks šaltasis sezonas nepraeis be mėlynų džinsų. Juos šį rudenį galime dėvėti be jokių skrupulų, tiesa, privengdami siaurėjančių galų. Tik pasižiūrėkite, kokį paprastą, bet stilingą derinį siūlo B.Maxwellas: mėlyni džinsai, rudas švarkas, rankinė ir batai, balti marškinėliai ir pilka kepurė.

Pagrindinis privalumas – minimalus įnoringumas derant tiek su neutraliais, tiek su ryškiais atspalviais.

„Monse“ rudens-žiemos kolekcijos kūrėjai tiki, kad ko jau ko, bet mėlynos spalvos 2020-aisiais aprangoje nebus per daug. Nerta mėlyna suknelė, kaklą nuo vėjo sauganti mova ir platus tokio paties atspalvio paltas, susegtas... žiogeliu! Gal ir neįprasta, bet argi ne puošnu?

Ekstravagantiškojoje „Gucci“ kolekcijoje šviesiai mėlynos spalvos pusilgis sijonas vilkimas su raudonos spalvos palaidine ir perjuosiamas baltu dirželiu. „Balenciaga“ prie žydro palto derina baltą rankinę ir – dėmesio – ilgaaulius rožinius batus!

2. Juoda – klasiškas universalumas

Populiariausių mados tendencijų apžvalga joje pamirštant juodą – tokia ir apžvalga. Visų laikų klasiškiausia spalva yra nesenstantis pasirinkimas, dažniau daromas, tiesa, rudenį ir žiemą. Ir visai nėra skirtumo, kalbame apie aprangą, batus ar aksesuarus. Sodri juoda yra numeris vienas: daugelio mėgstama, „nekolekcionuojanti“ dėmių, deranti praktiškai prie ir su viskuo.

Netgi su... kitu juodu! Tokį klasikinį derinį – ilgą juodą sijoną sulig rokeriškų kerzinių batų aulu – siūlo „Valentino“. „Bottega Veneta“ dar kartą įrodo, kad priešingybės traukia: juodas rudeninis paltas labiau negu dailiai žiūrisi su smėlio spalvos komplektu – akiniais nuo saulės, palaidine aukšta apykakle, ilgomis rankovėmis ir rankine.

„Scanpix“ nuotr./Klasika „Valentino“, „Bottega Veneta“, „Saint Laurent“, „Balenciaga“ kolekcijose
„Scanpix“ nuotr./Klasika „Valentino“, „Bottega Veneta“, „Saint Laurent“, „Balenciaga“ kolekcijose

„Saint Laurent“ generuoja idėjas, kaip rudenišką vakarą pasipuošti ypatingai progai: blizgias odines kelnes velkasi po juodu megztiniu, languotu raudonu švarku, virš baltai juodų aukštakulnių.

Sodri juoda yra numeris vienas: daugelio mėgstama, „nekolekcionuojanti“ dėmių, deranti praktiškai prie ir su viskuo. Netgi su... kitu juodu!

„Balenciaga“ Paryžiaus mados savaitėje dar kartą įrodė, kad ne drabužis puošia žmogų, o žmogus savimi aprangą puošia. Kitaip tariant, nuo galvos iki kojų pirštų juodas komplektas – toli gražu ne nuobodus, o klasiškas.

3. Oranžinė karalienė – drabužiuose, aksesuaruose ir plaukuose

Niekuomet nebuvo ir nesate juodos spalvos šalininkais? Galbūt netgi jaučiate alergiją jai? Tuomet būtent jums pristatome 2020–2021 m. sezono karalienę – spinduliuojančią oranžinę spalvą. Jos didenybė pasistengs, kad bet kuris jūsų spintoje dulkes renkantis vienišas drabužis gautų progą pasirodyti, mat oranžinės pašonėje praktiškai viskas atrodo stilingai.

Įvertinkite patys, puikiai prie oranžinės dera patys netikėčiausi sprendimai. Netgi du oranžinius akcentus galime sutalpinti tame pačiame „karališkame“ įvaizdyje.

Prekės ženklo „Boss“ kūrėjai oranžinį paltą velka ant raudonos suknelės, virš juodų aulinukų. „Gucci“ savo rudens kolekcijoje oranžinį karoliukais puoštą megztinį derina su plačiais, plėšytais mėlynais džinsais.

„Scanpix“ nuotr./„Boss“, „Gucci“, „Kocher/Pucci“, „Tod's“ ir aktorė Alicia Vikander „Louis Vuitton“ kolekcijos pristatyme
„Scanpix“ nuotr./„Boss“, „Gucci“, „Kocher/Pucci“, „Tod's“ ir aktorė Alicia Vikander „Louis Vuitton“ kolekcijos pristatyme

Emilio Pucci ir Christelle Kocher duetas įrodo, kad tinkamai suderinti oranžiniai drabužiai išties gali sukurti karališką įvaizdį. Margaspalvė skarelė, juoda suknelė, akiniai nuo saulės ir pėdkelnės, o „vyšnia ant torto“ – oranžinis paltas bei bateliai.

„Tod's“ primena apie senąjį gerąjį šiltąjį velvetą. Oranžinės velvetinės kelnės, plonas baltas megztinis su kaklą juosiančiu pakabuku, tokios pačios spalvos įsispiriami bateliai – ir atrodote tarsi tik ką nužengusi nuo podiumo. Linkstate arčiau sijonų? Tuomet pažvelkite į nepriekaištingą aktorės Alicios Vikander įvaizdį, atvykus į „Louis Vuitton“ kolekcijos pristatymą Paryžiaus mados savaitėje.

Jos didenybė pasistengs, kad bet kuris jūsų spintoje dulkes renkantis vienišas drabužis gautų progą pasirodyti, mat oranžinės pašonėje praktiškai viskas atrodo stilingai.

Vienas pagrindinių 2020–2021 m. šaltojo sezono tonų – spinduliuojantis oranžinis – vyraus ne vien mūsų aprangoje. Kūrybinės saviraiškos simbolis, kuriantis ypatingą nuotaiką, atsispindės ir mūsų aksesuaruose.

Oranžinė spalva pasirodė tokių mados namų kaip „Boss“, „Louis Vuitton“ ir „Tod's“ rudens-žiemos kolekcijose. Tad jeigu ryškiaspalvių viršutinių drabužių dar neprisijaukinote, pradėkite tai nuo elegantiško akcento – rankinės ar papuošalo prie neutralios aprangos!

„Scanpix“ nuotr./Oranžiniai akcentai „Boss“, „Louis Vuitton“ ir „Tod's“ rudens kolekcijose
„Scanpix“ nuotr./Oranžiniai akcentai „Boss“, „Louis Vuitton“ ir „Tod's“ rudens kolekcijose

Vis dar abejojate oranžinės spalvos geidžiamumu 2020–2021 m. sandūroje? Išgirskite štai ką: ugnines variacijas šį sezoną mes ne tik „dėvėsim“ – su jomis pradėsime rytus ir gulsimės į patalus! Rudenį ir žiemą plaukų sruogomis žais ne vien amžinai madinga natūrali spalva ar dirbtini šviesūs, pilki ar tamsūs tonai.

Pasiruoškite apniukusiomis dienomis gatvėje nuolat prasilenkti su ryškiaspalvių šukuosenų šeimininkėmis. Oranžinį atspalvį pamėgo „Moschino“ ir „Louis Vuitton“.

„Scanpix“ nuotr./„Moschino“ ir „Louis Vuitton“ podiumų šukuosenos
„Scanpix“ nuotr./„Moschino“ ir „Louis Vuitton“ podiumų šukuosenos

4. Sodri raudona – kaip ir rudeniniuose lapuose, taip ir ant mūsų

Įkandin raudona spalva dailininkės gamtos dažomų krentančių medžių lapų, žymiausi pasaulio mados kūrėjai šios spalvos nevengė rinkdamiesi rudens-žiemos kolekcijų tonus. Karšta, ryški tarsi sirena, skatinanti gyvybingumą, aktyvumą, optimizmą, ryžtingumą.

Ryškiai raudona spalva šiame sezone yra mėgstama „Balenciaga“, „Valentino“, „Prada“, „Gucci“ dizainerių. Jeigu norite šiek tiek pritildyti raudoną „sirenos“ balsą, rinkitės pustoniu švelnesnę rožinę.

„Scanpix“ nuotr./„Balenciaga“, „Valentino“, „Prada“, „Gucci“ kolekcijos
„Scanpix“ nuotr./„Balenciaga“, „Valentino“, „Prada“, „Gucci“ kolekcijos

Atsigręžę į raudonus atspalvius, negalime nepaminėti dar vienos šio spalvinio tono variacijos. Mažais elegantiškais ar kiek didesniais raudonais gėlių žiedais šiame sezone marginami moteriški viršutiniai drabužiai.

Gėlių dizainu šiemet Milano mados savaitės metu stebino „Dolce & Gabbana“: ant baltų marškinių, pilko ar juodo švarko, netgi ant tamsaus megztinio ir dermantino rankinės tame pačiame derinyje.

Iš kurios pusės bežiūrėtum, raudonų žiedų madingoje šio sezono aprangoje per daug nebus. Pasigrožėkite: taip žavinga, kad tampa bemaž magiška!...

„Scanpix“ nuotr./„Dolce & Gabbana“ Milano mados savaitėje
„Scanpix“ nuotr./„Dolce & Gabbana“ Milano mados savaitėje

5. 50 pilkų atspalvių – pučiasi, dera ir sluoksniuojasi

Kad jau prabilome apie įspūdingus gėlių žiedus ant klasikinio pilko švarko, pilkųjų atspalvių temą ir pratęskime. Šviesesnė ar tamsesnio tono pilka, kuriai pastaraisiais metais išpopuliarėjo terminas „šlapio asfalto“ – nesenstanti, patikima, tvirta ir kone amžina. Be to, ir šiek tiek vyriška?

Ši spalva šiemet bus panašesnė ne į drovią baikščią pelę, bet į 50 ekscentriškųjų pilkų atspalvių: dviem dydžiais didesni drabužiai, plačios rankovės, pūsti pečiai.

Ne visai: tradiciškai siejamai su vyrų mada, šiemet pilkai buvo suteiktas moteriškesnis įvaizdis.

Ši spalva šiemet bus panašesnė ne į drovią baikščią pelę, bet į 50 ekscentriškųjų pilkų atspalvių: dviem dydžiais didesni drabužiai, plačios rankovės, pūsti pečiai. Pradedant pilkomis „balerinomis“, skirtomis vaikštinėti šiltomis biuro grindimis, baigiant žieminiais pūkiniais paltais. Visa tai dera su juoda, balta, raudona, marga ir languota medžiaga.

Pilki viršutiniai drabužiai taip pat tinkamas pasirinkimas norint sluoksniuoti keletą drabužių, bet nesupanašėti su... išsipūtusiu pingvinu.

Kuriantiems įvaizdį atsispyrimu nuo pilkos, derinių paruošė „Prada“, „Chloe“, „Gucci“ ir „Valentino“.

„Scanpix“ nuotr./Pilki atspalviai „Prada“, „Chloe“, „Gucci“ ir „Valentino“ kolekcijose
„Scanpix“ nuotr./Pilki atspalviai „Prada“, „Chloe“, „Gucci“ ir „Valentino“ kolekcijose

6. Rudens ir žiemos simbolis – žemiškoji ruda

Ši spalva – natūrali, žemiška ir iki negalėjimo artima. Sutinkama žemėje, medžiuose, akmenyje ir... ant visų keturių pasaulio mados sostinių podiumų. 2020–2021 m. šaltuoju sezonu vyrauja smėlio, grietinėlės ar migdolų pieno atspalviai. Kad ir link kurio rudos atspalvio labiau linktume, aišku tai, kad rezultatas bus elegantiškas, subtilus ir rafinuotas.

„Scanpix“ nuotr./„Tod's“, „Bottega Veneta“ ir „Celine“
„Scanpix“ nuotr./„Tod's“, „Bottega Veneta“ ir „Celine“

Ir visai nesvarbu, ar poruosime su panašiais pasteliniais atspalviais, ar kur kas nuožmesniais priešininkais. Jeigu baiminatės atrodymą „rudai“ sutapatinti su „niūriai“, paganykite akis į „Tod's“, „Bottega Veneta“ ir „Celine“ modelius.

Skoningą įvaizdį sustiprinti gali viena kita smulki detalė: odinis paltas, juoda skrybėlė, raudona delninė ar aukso spalvos dirželis, besisukantis aplink liemenį.

7. Nuodėmė nepaminėti: langeliai ir dryželiai

Nors tai ir nėra atskira vientisa paletės spalva, bent kelis sakinius save gerbiantis mados tendencijas apžvelgiantis žmogus tiesiog privalo dedikuoti šiai temai.

Rečiau negu vientisi sodrūs tonai, bet vis tik pakankamai pastebimi pagrindiniuose pasaulio mados renginiuose buvo margieji raštai.

Gepardo odos imitacijos, plonos vertikalios linijos ir simetriški – kvadrato, stačiakampio bei trapecijos formų – žaismingi langeliai. Šiuos raštus „Miu miu“, „Gucci“ ir „Burberry“ derina su vienspalviais tonais, daugiausiai – juoda spalva.

„Scanpix“ nuotr./Margumynai „Miu miu“, „Gucci“ ir „Burberry“ kolekcijose
„Scanpix“ nuotr./Margumynai „Miu miu“, „Gucci“ ir „Burberry“ kolekcijose

Tegu geidžiamiausios 2020 –2021 m. rudens-žiemos sezono spalvos padeda jums atskleisti išskirtinį savo stilių ir asmenybę. Tiesa, pabaigai dar kartą paminėkime pagrindinį visų laikų mados industrijos topą – šypseną bei laimingas švytinčias akis... po oranžiniais akiniais!

Ankstesnius apžvalgų ciklo „Mada – tai tavo kalba“ straipsnius apie 2020–2021 m. rudens-žiemos stiliaus tendencijas rasite čia.

Atsinaujindami savo garderobą, pasinaudokite „Akropolio“ paslauga „Apsipirkimas su Lofficiel stilistu“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius