Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šarkų mados tendencija – žvyneliai, blizgučiai, metalo spindesys – dieną

Blizgučiai? Žvyneliai? Spalvotas metalo spindesys? Skamba kaip iš devintojo dešimtmečio muilo operos. Toje pačioje kategorijoje – savaitgalių barai ir restoranai Las Vegase, pilni žvyneliuotomis mini suknelėmis apsitempusių mergvakarininkių priklijuotomis blakstienomis ir su saldžių kokteilių taurėmis rankose. Dar – naujametiniai vakarėliai su juodomis blizgančiomis sukniomis ir ašaras braukiančios grožio konkursų misės. Nė nemanau ironizuoti – dėl šių asociacijų blizgučiai sunkiai skynėsi kelią į modernų kasdienį garderobą. Tačiau šiuolaikinės mados tendencijas diktuoja gatvė, o gatvei taisyklės ir senos asociacijos negalioja.
Gatvės stilius
Gatvės stilius / Vida Press nuotr.

Ir būtent gatvėje ėmus šmėžuoti skoningiems deriniams su įprastai vakariniais laikomais drabužiais – žvyneliuotais, blizgančiais, dizaineriai šią (genialią) idėją pavertė tendencija. Nes kas nori blizgantį sijoną, apsivilktą vos vieną kartą, nustumti į tolimiausią spintos kampą laukti kito vakarėlio?

Nors ir kaip norėčiau sakyti „ribų nėra“ (visas stilistų bandomas diktuoti ribas visada nutrina gatvė), tačiau, bent pradžiai, ypač jei prieš tai saugiu atstumu apeidavote viską, kas blizga, keli patarimai, kaip ir su kuo derinti blizgančius drabužius.

Vida Press nuotr./Leandra Medine
Vida Press nuotr./Leandra Medine

Kontrastas. Įprastai laikyti vakariniais drabužiais, blizgantys daiktai dažniausiai derinami su kitais puošniais drabužiais. Kaip tik to nedarykite, jei siekiate tą blizgantį daiktą padaryti universalesniu: blizgančią palaidinę derinkite su džinsais, žvyneliuotas kelnes – su dideliu džemperiu, spindinčius batelius – su raštuotomis kojinaitėmis, liurekso kojines – su docmartensais ir panašiai.

Vida Press nuotr./Gatvės stilius
Vida Press nuotr./Gatvės stilius

Kelių rūšių blizgesiai. Negalima? Aišku galima. Tik tegu jie būna skirtingų tekstūrų ir skirtingų proporcijų – pavyzdžiui, žvyneliuota palaidinė ir prislopinto, nutrinto metalo spindesio bateliai. Tegu jie nebūna vienas šalia kito ir turi kompanijoje daiktų ramesne faktūra, pavyzdžiui, militaristinio stiliaus parka, tvido bleizeris, džinsai.

Vida Press nuotr./Gatvės stilius
Vida Press nuotr./Gatvės stilius

Vieno dominuojančio daikto principas... yra toks pat atsibodęs, kaip ir daugelis kitų taisyklių. Svarbiau, ne kas dominuoja, o bendra derinio harmonija – spalvų, faktūrų, proporcijų. Drąsiai derinkite blizgančius drabužius su raštuotais, kutuotais ir kitomis faktūromis bei raštais. Atsiminkite – metalo spindesys (aukso, sidabro, vario ir panašiai) yra laikomas neutraliu, žvyneliai – faktūra. Visai kas kita – spalvoti blizgesiai. Tada teks kreipti dėmesį į spalvą ir kas su ja dera.

Vida Press nuotr./Gatvės stilius
Vida Press nuotr./Gatvės stilius

Current mood???? #sequins #sneakers #outfitinspiration #pinterest #pinterestinspired #fashion #street

A photo posted by Malina Radu (CONFASHION.RO) (@malinaradu) on

Su juoda viskas tinka...? Gal ir taip, tačiau kasdieniškiau, stilingiau (ir jauniau) atrodysite derindama su spalvomis, taip pat ir neutraliomis: chaki, smėline, pilka, balta, ruda, tamsiai mėlyna.

Vida Press nuotr./Jenna Lyons
Vida Press nuotr./Jenna Lyons

Vienos spalvos taisyklė. Gatvės madistų sutryptas mitas (vienas iš daugelio) – nesusiderinti nuo galvos iki kojų viena spalva. Viena iš naujų tendencijų yra vienspalviai deriniai, kurie gali būti išsigelbėjimas sunkiai derinantiems spalvas, tačiau yra kelios smulkmenos: 1. Vienos spalvos deriniai skoningiausiai atrodo, skirtingų faktūrų (blizgučiai faktūra, pamenate?), kad būtų išvengta pernelyg plokščio vaizdo: pavyzdžiui, renkatės melsvą moheros paltą, su šviesiais denimo marškiniais, melsvomis kelnėmis, melsvais blizgančiais bateliais, melsva zomšine rankine ir panašiai; 2. Nors ir vienos spalvos, tokie deriniai dažniausiai yra ekstravagantiški – spalvos kiekiu. Turima omeny identiškas ar beveik identiškas spalvas, ne neutralius atspalvius ar juodą/pilką/rudą.

Vida Press nuotr./Caroline Issa
Vida Press nuotr./Caroline Issa

Modelis svarbiau nei audinys. Žvyneliuotą prigludusią suknelę priderinti dienai gali būti misija neįmanoma, o štai žvyneliuota sportiška striukė, paprasti marškinėliai gali tapti einamiausiais drabužiais nuo ryto (su džinsais, bleizeriais, paltais, sportiniais bateliais) iki vakaro (su atlaso kelnėmis, aksomo sijonais, šilkinėmis palaidinėmis ir aukštakulniais).

Sequins ???? #fashion #fashionaddict #streetstyle #streetfashion #ootd #outfitoftheday #sequins #mystyle #myoutfit #sequintop

A photo posted by The Egotistical (@the_egotistical) on

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius