Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sielvartas Londono mados savaitei tapo dilema: įtraukti duoklę karalienei kolekcijose ar ne

Karalienės Elžbietos II mirtis pastarąją savaitę pakoregavo daugumos britų gyvenimą, įskaitant ir Londono mados savaitės renginius, kurie iš anksto buvo suplanuoti. Didžiausia dilema kūrėjams tapo – įtraukti duoklę karalienei savo kolekcijos pristatyme ar ne.
„JW Anderson“ 2023 m. pavasario ir vasaros kolekcijos modeliai
„JW Anderson“ 2023 m. pavasario ir vasaros kolekcijos modeliai / „Scanpix“/„Ik Aldama“ nuotr.

„Man atrodė, kad svarbu nesustoti, nes dabar toks metas, kai Londonui reikia laikytis drauge, o kai kuriems jauniems šio miesto dizaineriams gresia prarasti savo verslą“, – theguardian.com cituoja dizainerį Jonathaną Andersoną po jo „JW Anderson“ 2023 m. pavasario ir vasaros kolekcijos pristatymo.

Tarp dizainerio kolekcijos modelių – ir ilgi juodi marškinėliai, ant kurių užrašas, skirtas karalienei Elžbietai II atminti: „Jos Didenybė Karalienė 1926–2022, ačiū“.

„Scanpix“/„Ik Aldama“ nuotr./„JW Anderson“ 2023 m. pavasario ir vasaros kolekcijos modelis
„Scanpix“/„Ik Aldama“ nuotr./„JW Anderson“ 2023 m. pavasario ir vasaros kolekcijos modelis

Šių marškinėlių šriftas, kaip sakė pats dizaineris, buvo nukopijuotas nuo „Transport for London“ pagarbos plakatų, kurie karalienės mirties vakarą buvo iškabinti ant autobusų stotelių visoje sostinėje. „Tai primins man, kas iš tikrųjų buvo ši akimirka, kai po 20 metų žiūrėsiu šios kolekcijos nuotraukas“, – sakė J.Andersonas.

Dilema, ar rizikuoti atrodyti banaliai, jei tarp vakarėliams skirtų suknelių įterpiama duoklė karalienei, ar atrodyti nepagarbiai to nedarant, suskaldė Londono mados savaitę, kaip rašo theguardian.com.

Taip jau atsitiko, kad Steveno Stokey-Daley šou buvo apie privilegijas, lytį ir britų aukštesniųjų klasių disfunkciją, bet tai neturėjo nieko bendra su karaliene. Didingame Viktorijos laikų viešbutyje „St Pancras“ aktoriai skaitė ištraukas iš Vitos Sackville-West ir Violetos Trefusis meilės laiškų.

Sekmadienio kolekcijų pristatymuose vyravo santūri nuotaika. Dizainerė Nensi Dojaka vietoj taurės šampano kiekvienam svečiui įteikė po baltos hortenzijos šakelę.

„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./„Nensi Dojaka“ 2023 m. pavasario ir vasaros kolekcijos modelis
„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./„Nensi Dojaka“ 2023 m. pavasario ir vasaros kolekcijos modelis

Tačiau Rejinos Pyo šou pirmose eilėse netrūko garsenybių – jaunosios dizainerės atvyko palaikyti aktorė Sharon Horgan ir dainininkė Jessie Ware.

Naujojo Londono dangoraižio 28 aukšte R.Pyo sakė, kad galvojo apie L.Tolstojaus posakį, jog „šiame pasaulyje galima gyventi nuostabiai, jei žinai, kaip dirbti ir kaip mylėti“, ir apie tai, kad rašydamas šiuos žodžius L.Tolstojus galvojo tik apie vyrus.

R.Pyo, kurios siuviniai ir lengvas švelnumas padarė ją įtakinga mados pasaulyje, sakė, kad norėjo pabrėžti, kaip atrodo moterų gyvenimas, kuriame susilieja darbas ir meilė.

Michaelio Halperno šou prasidėjo tyloje, modeliui vilkint ilgą melsvą apsiaustą su šilkine skarele, parišta po smakru.

AFP/„Scanpix“ nuotr./„Halpern“ 2023 m. pavasario ir vasaros kolekcijos modelis
AFP/„Scanpix“ nuotr./„Halpern“ 2023 m. pavasario ir vasaros kolekcijos modelis

Amerikoje gimęs dizaineris netrukus taps Didžiosios Britanijos piliečiu ir norėjo „tylią akimirką padėkoti šaliai, kuri suteikė jam karjerą, draugystę, visą gyvenimą“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius