Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Stereotipus laužanti fotosesija: laiminga nuotaka nelygu S dydžio suknelei

Nestandartinis – L ir didesnis – vestuvinės suknelės dydis nereiškia mažiau laimės nuotakos širdyje. Priešingai, kai kurios galbūt gerokai laimingesnės už tas, kurios gali pasigirti vapsvos liemeniu. Kai kalbama apie ypatingą šventę, vietos stereotipams nelieka. Nebūtina numesti svorio, kad būtumėte graži. Pakanka akcentuoti pranašumus ir mylėti save tokią, kokia esate.
Sigita Mackevičienė įsiamžino nestandartinėje fotosesijoje
Sigita Mackevičienė įsiamžino nestandartinėje fotosesijoje / Victor Morozov nuotr.

„Į mane nuolat kreipiasi įvairaus amžiaus būsimos nuotakos. Pastaruoju metu pastebiu, kad beveik visos jos labai lieknutės ir dažniausiai sutartinai žada iki vestuvių dar numesti svorio. Daug merginų šiandien yra kompleksuotos, nepasitikinčios savimi, nes net būdamos labai lieknos vis tiek bado pirštu į savo neva per storas rankas ar pilvą, galvoja, kaip numesti svorio, prašo jų nė nematuoti. Tai ką tada kalbėti toms, kurios iš tiesų nešioja didesnio dydžio drabužius?“ – retoriškai klausia dizainerė Inga Miltienienė.

Victor Morozov nuotr./Sigita Mackevičienė įsiamžino nestandartinėje fotosesijoje
Victoro Morozovo nuotr./Sigita Mackevičienė įsiamžino nestandartinėje fotosesijoje

Ji pastebi, kad Lietuvoje trūksta didesnių dydžių vestuvinių suknelių – atrodo, kad viskas pritaikyta tik įsispraudžiančioms į S dydį, o rubensiškų formų moterų, kurios leidžiasi į vestuvinės suknelės medžioklę, dažnai laukia didžiulis nusivylimas.

„Jos jau bijo eiti į suknelių salonus, nes juose dažnai sulaukia skaudžios kritikos ar mažų mažiausiai išgirsta, kad jų dydžio suknelių nėra. Keisčiausia, kad tos merginos, kurios neranda savo dydžio nuotakos suknelės, nebeateina ir siūtis. Siunčiasi iš užsienio, daugiausia kinų sukneles“, – sako I.Miltienienė.

Victor Morozov nuotr./Vilūnė Sablevskaitė įsiamžino nestandartinėje fotosesijoje
Victoro Morozovo nuotr./Vilūnė Sablevskaitė įsiamžino nestandartinėje fotosesijoje

Todėl ji ir sumanė fotosesiją, kuria norėjo parodyti, kad visos moterys yra gražios, jei tik sugeba mylėti save ir atskleisti savo pranašumus: „Ir lieknos merginos turi trūkumų. Vis dėlto manau, kad jeigu mergina pasitiki savimi, jei ji laiminga, ji jau yra graži.“

Į madą grįžta rubensiškos formos

„Rubensiškos formos ateina į madą. Šiandien tas merginas vadiname nestandartinėmis, o rytoj galbūt mes, liekni žmonės, būsime tie nestandartai“, – įsitikinęs fotosesijos fotografas Victoras Morozovas.

Jo teigimu, geram fotografui nesvarbu, kokių formų moteris pozuoja prieš jo fotoobjektyvą. Profesionalas mokės padaryti, kad jam pasakius mergina tinkamai atrodys ir stovės prieš fotoaparatą – taip, kad būtų pabrėžti jos pranašumai ir paslėpti trūkumai, ir dar manys, kad visa tai padarė pati.

„Svarbus psichologinis barjeras, pirmiausia modeliai neturi savęs gėdytis. Svarbu, kokios nuotaikos fotografuotis ateina modelis. Svarbi moters nuotaika, jos dalyvavimas ir suvokimas, kad ji tai daro ir jai puikiai pavyksta. Kai žmogus tai supranta, lengva dirbti. Sudėlioti moters rankas, pasukti į kurią nors pusę – tai dar ne viskas. Jeigu ji netiki savo grožiu, vargu, ar ką nors sudomins jos fotografija“, – įsitikinęs profesionalas.

Victor Morozov nuotr./Vilūnė Sablevskaitė
Victoro Morozovo nuotr./Vilūnė Sablevskaitė

Fotosesijai pasirinktos dvi moterys. Viena jų – jau ištekėjusi Sigita Mackevičienė, kita – Vilūnė Sablevskaitė, dar tik besiruošianti vasarą su mylimuoju sumainyti žiedus. Moterims įvaizdį kūrė plaukų stilistė Alina Gai ir visažistė Svajūnė Banuškevičienė.

Didesnis dydis – ne mažiau laimės

„Pagarba Ingai, kad ji tai sumanė. Gerai, kad yra tokių žmonių, kurių dėka galima paslėpti trūkumus. Įsivaizduokite dabar mane, įsispraudusią į S dydžio suknelę. Taip dažnai daro: ateina moteris, kurios 40 dydis, bando ją įsprausti į S dydžio suknelę! Esu tai mačiusi“, – patirtimi dalijasi vestuvinių suknelių modeliu trumpam tapusi S.Mackevičienė.

Kai pamatai, kad suknelė tau puikiai tinka, daugiau nieko ir nereikia.

Pasak jos, svarbiausias darbas puošiant nuotaką tenka būtent dizainerei, o tik paskui fotografui: „Jei būsi įsispraudusi į per mažą suknelę, nepadės joks fotografas. Dizainerė sukuria drabužį, kuris tinka būtent tau, su kuriuo nereikia stovėti įtraukus pilvo, galima laisvai kvėpuoti. Kai pamatai, kad suknelė tau puikiai tinka, daugiau nieko ir nereikia“.

Victor Morozov nuotr./Sigita Mackevičienė įsiamžino nestandartinėje fotosesijoje
Victoro Morozovo nuotr./Sigita Mackevičienė įsiamžino nestandartinėje fotosesijoje

Moteris įsitikinusi, kad gero žmogaus turi būti daug ir didesnis drabužio dydis jokiais būdais laimės nesumažina.

Su tuo sutinka ir Vilūnė Sablevskaitė: „Kad jūs matytumėte, kiek manyje tos laimės. Sako, kad stambesni žmonės – kaip tik laimingesni. Drabužio dydis juk nieko nesprendžia.“

Ji ypač nudžiugo sulaukusi dizainerės pasiūlymo sudalyvauti tokioje fotosesijoje, nes esą žurnaluose šmėžuoja tik standartinės lieknos moterys, į kurias jaunos mergaitės bando lygiuotis.

„Lankiausi beveik visuose salonuose. Jeigu ir radau, tikrai buvo baisu. Aš vis dėlto jaunas žmogus, man norisi sau patikti. Juk tai labai svarbi diena mano gyvenime“, – sako vestuvinių suknelių modeliu vienai dienai tapusi moteris.Jauna moteris prisipažįsta pati patyrusi nemažai vargo, ieškodama vestuvinės suknelės, nes išsirinkti dailų drabužį stambiai jaunai merginai Lietuvoje yra beveik misija neįmanoma.

Jos teigimu, svarbiausias grožio receptas slypi ne drabužyje ir juo labiau ne jo dydyje – svarbiausia džiaugtis gyvenimu ir aplinkiniams spinduliuoti gėrį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius