-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Stiliaus gidas: retro sugrįžimas

Šiuolaikiškas retro šiandien – ta mados tendencija, už kurios išpopuliarėjimą tikriausiai galime dėkoti plačiai filmo „Didysis Getsbis“ reklamai arba dizaineriams, kurie lyg susitarę kūryboje pasinėrė į šią erą. Kas tas retro, šiandien apsėdęs stilingiausius?
Stiliaus gidas: retro sugrįžimas
Stiliaus gidas: retro sugrįžimas / Fotolia nuotr.
Temos: 1 Mada

 

Norisi išbandyti šią tendenciją ir įpūsti į savo stilių žavaus moteriškumo? Pamirškite senamadiškas sukneles – dizaineriai siūlo gausybę naujų ir smagių stiliaus sprendimų. Nuo ryškių geometrinių raštų ant marškinėlių, menančių Twiggy laikus ir septintą dešimtmetį, bohemiškų hipių įvaizdžių iki maudymosi kostiumėlių aukštu liemeniu, duoklę atiduodančių pin-up erai...

 

Scanpix ir hm.com nuotr. / Hedi Slimane pavasario/vasaros kolekcija vardą pakeitusiems Saint Laurent Paris mados namams. Deainėje: H&M pavasario / vasaros kolekcijos modelis.
Scanpix ir hm.com nuotr. / Hedi Slimane pavasario / vasaros kolekcija vardą pakeitusiems Saint Laurent Paris mados namams. Dešinėje: H&M pavasario / vasaros kolekcijos modelis.
 

Ir visgi kas tas retro?

 

Retro – tai mada, stilius, tendencija, kultūra. Viskas, kas šiandien kvepia praeitimi, tiksliau – laikotarpio nuo Antrojo Pasaulinio karo pabaigos iki 1980-ųjų užuominomis. Odinės nusitrynusios rankinės ir lagaminėliai į darbą, į apačią tarsi varpelis platėjančios kelnių klešnės, dideli akinių stiklai, skrybėlės (ypač fedoros), vintažiniai švarkai... Retro užuominų – tokių pat ar vienaip,  ar kitaip pasikeitusių – šiandien apstu masinėje žiniasklaidoje ir reklamose. Stilistai žaidžia įvaizdžiais: tai pūstų plaukų šukuosenos, į uodegėlę suimti plaukai, ryškiu kontūru pabrėžtos akys ir balti vokai. Kas tarp jų bendra? Visuos juos galite pamatyti senuose filmuose. Visi jie atkeliavę iš retro eros!

 

amctv.com nuotr. / Ypač populiarus aių laikų serialas  ,,Reklamos vilkai (Mad men), kuriame netrūksta retro stiliaus idėjų.
amctv.com nuotr. / Ypač populiarus šių laikų serialas – „Reklamos vilkai“ (Mad men), kuriame netrūksta retro stiliaus idėjų.

 

Keli būdai retro dėvėti šiuolaikiškai

 

♦ Taškučiai

 

Praėjusio amžiaus vidurio namų šeimininkių uniforma galima vadinti smulkiais taškeliais margintas palaidines bei sukneles. Kaip taškučius dėvėti, kad jie atrodytų moderniai? Palikite nuošalyje taškuotus sijonus ir marškinėlius pūstomis rankovėmis  - ieškokite naujų, originalių būdų. Tai gali būti vienspalvių kelnių apačios, margintos taškais, peršviečiamo taškuoto audinio palaidinės arba dalmantino raštais margintas švarkas!

matchesfashion.com nuotr. / Preen avarkas
matchesfashion.com nuotr. / Preen švarkas

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

♦ Ryški ir žaisminga geometrija

 

Drąsiausios gali traukti iš spintos ryškiais stačiakampiais puoštus šortus, tačiau tikrai pakaks ir paprastų nuotaikingų marškinėlių. Išbandykite spalvų derinius, kurie iki šiol neatrado vietos jūsų įprastoje paletėje – oranžinį su rausva, vyšninį ir pilką, citrininį ir tamsų asfalto atspalvius. Prie tokių marškinėlių tiks viskas – šortai aukštu liemeniu, sijonai ir, žinoma, tiesios kelnės.

jcrew.com nuotr. / Nuotaikingi marakinėliai
jcrew.com nuotr. / Nuotaikingi marškinėliai

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

♦ Maudymosi kostiumėlis aukštu liemeniu

 

Turbūt jau pastebėjote nespalvotose nuotraukose – niekas iškalbingiau nesimbolizuoja retro laikotarpio, nei šortukai aukštu liemeniu! Ypač – jei tai maudymosi kostiumėlio kelnaitės. Kad tokia stiliaus kelionė laiku puikiai atrodytų ir šiandien, rinkitės modernesnius raštus, skaitmeninę spaudą ar tiesiog klasikinį nepretenzingą variantą – juodus šortukus.

topshop.com nuotr. / Maudymosi kostiumėlis aukatu liemeniu
topshop.com nuotr. / Maudymosi kostiumėlis aukštu liemeniu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

♦ Dideli akiniai

 

Su per dideliais, pusę veido dengiančiais akiniais dažnai išvysite įžymybes – nuo Olivios Palermo iki Nicole Richie. Kokie šio sezono akiniai? Vadinamieji ,,katės” rėmeliai. Jie tinka vasarai, nes atrodo elegantiškai. Kad ir kokie populiarūs būtų, jie vis nenusibosta – įtariame, dėl to kalti F. Fellini filmai ir italų kino ikonos.

Dideli akiniai
Dideli akiniai

 

 

 

 

 

 

 

 

 

♦ Įžymybės, mėgstančios retro stilių

 

Ar suderinama – Holivudo įžymybės ir uždari, kartais netgi konservatyvūs drabužiai? Žinoma! Pritrūkusios idėjų pačios, pasidairykite į garsenybių asmeninį stilių. Visos jos retro skonį subtiliai pritaiko sau ir atrodo puikiai.

 

Scanpix nuotr. / Ia kairės: britų televizijos vedėja Fearne Cotton, atlikėja Taylor Swift, burleskos atlikėja Dita von Teese ir Stilistė ir dizainerė Rachel Zoe.
Scanpix nuotr. / Iš kairės: britų televizijos vedėja Fearne Cotton, atlikėja Taylor Swift, burleskos atlikėja Dita von Teese ir stilistė bei dizainerė Rachel Zoe.

 

Tekstas Akvilės Lesauskaitės

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius