-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Stiliaus įkvėpimas: stilistė Ieva Trakimavičienė

Įkvepiantį Ievos stilių pastebi daugelis žmonių, bet ne dėl to, kad jis būtų rėksmingas ar šokiruojantis. Tiesiog Ieva itin išradingai naudoja aksesuarus ir savo išvaizda kiekvienąkart pasakoja vis kitą istoriją.
Stilistė Ieva Trakimavičienė
Stilistė Ieva Trakimavičienė / Teodoro Biliūno nuotr.
Temos: 1 Mada

Atpažįstantys Ievą gatvėje ir ne kartą ją matę grožisi, stebisi ir laukia vis naujų, išradingų jos įvaizdžio metamorfozių. Stilistės darbą Ieva dirba gana neseniai, tačiau jos polinkis į estetiką ir madą reiškėsi jau nuo mokyklos laikų. Daugelį aksesuarų ji pasigamina pati. Sulaukusi didelio susižavėjimo ir aibės komplimentų, Ieva savo darbus pradėjo pardavinėti – prekiaujama jais galerijose Kaune ir internete. Jos stilius nuolat įkvepia aplinkinius: vieni iš jų stengiasi atkartoti jį, o kiti tampa drąsesni, išreikšdami save per individualų įvaizdį. Būkite įkvėptos ir jūs!

Stilistė Ieva Trakimavičienė
Teodoro Biliūno nuotr. / Stilistė Ieva Trakimavičienė

 

- Kokia mergaitė buvote vaikystėje?

- Augau tokioje vietoje, kur aplink vien miškas. Tikriausiai, kaip ir daugelis vaikų, mėgau iki vakaro lakstyti lauke su draugais. Buvau aktyvi, sportiška, kiemo vaikas.

 

- Kaip buvote rengiama, kai jus augino? Ar mama ko nors mokė apie aprangą, kokių taisyklių ar pan.?

- Na, mama man pasakė kelis dalykus, pavyzdžiui, kaip derinti spalvas ir pan., bet nieko tokio ypatingo nemokė. Ir augant nerengė manęs išskirtinai, t. y. buvo lauko drabužiai ir išeiginiai. Mano vaikystėje retai kas turėjo išskirtinių drabužių. Šventėms ir išeigai buvo skirtos tokios kiniškos suknelės, o kiemui, kad būtų patogu, paprasčiausi drabužėliai. Vėliau gaudavome siuntinių iš Amerikos, tad ten jau būdavo kuo pasidžiaugti. Nors, atvirai pasakius, mums, vaikams, nelabai ir rūpėjo apranga.

Stilistė Ieva Trakimavičienė
Teodoro Biliūno nuotr. / Stilistė Ieva Trakimavičienė

 

- O pati mama? Kaip ji rengdavosi?

- Mama irgi pernelyg nekreipė dėmesio. Bet močiutė!.. Močiutė 78 metų, o nuolat avi batelius su aukšta paklune. Net namuose! Ji net neturi šlepečių! Visą laiką pasipuošusi, su suknelėmis.

 

- Gal močiutė itin domisi mada?

- Ji tuokdavo poras, tad priprato visuomet būti pasipuošusi ir pasitempusi. Kiekvieną dieną reikėdavo vis naujos suknelės. Estetika močiutei buvo ir yra svarbi kiekviename daikte ir kiekvienoje gyvenimo sferoje. Vėliau, jau kai lankiau mokyklą, nuolatos žiūrėdavau Fashion TV (kartais dėl to ir pamokas praleisdavau). Tėtis prisipažino, kad greičiausiai tai – močiutės genai, ir nuo to nepabėgsi. Jaučiu didelį potraukį madai ir grožiui.

Stilistė Ieva Trakimavičienė
Teodoro Biliūno nuotr. / Stilistė Ieva Trakimavičienė

 

- Kai jūs susitinkate, ar kalbatės apie madą ir grožį?

- Taip, žinoma. Ji visuomet pastebi, kaip esu apsirengusi. Močiutė išplėtė mano požiūrį į grožį. Jis svarbus visur, o ne tik drabužiuose. Turi stengtis gražiai gyventi ir gražiai valgyti – netgi sau maistą pasiserviruoti kaip svečiams. Ji pati ne tik dėmesinga savo aprangai, bet visuomet mankštinasi, sveikai maitinasi ir t. t.

 

- Ar močiutė davė kokių pamokų apie aprangą?

- Ne, ji tik yra pastabi. Visuomet pagiria ir atkreipia dėmesį. Džiaugiasi, kad turiu polinkį į grožį ir estetiką.

Teodoro Biliūno nuotr./Stilistė Ieva Trakimavičienė
Teodoro Biliūno nuotr. / Stilistė Ieva Trakimavičienė

 

- O jums svarbūs kokie nors dalykai aprangoje, asmeniniame ar kito žmogaus stiliuje? Į ką visuomet atkreipiate dėmesį?

- Vientisumas ir subtilumas. Bent jau šiai akimirkai. Svarbu, kad viskas derėtų tarpusavyje.

 

- Ar išskirtinumas jums svarbus?

- Kiekviename gyvenimo tarpsnyje norėjosi vis kitų dalykų. Vienu metu troškau suplyšusių džinsų, daugybės apyrankių ir marškinių, kitu – aukštakulnių ir puošnumo, studijuojant stilius buvo dar kitoks. Buvo tarpsnis, kai buvo svarbūs galvos apdangalai ir aksesuarai. Tuo metu išskirtinumas man buvo pagrindinis dalykas. Dabar norisi saikingesnio stiliaus, minimalizmo ir kokybės. Atskleisti save per mažas detales. Galvos apdangalų liko visai nedaug – tie, kuriuos nešioju, kol kas dar atspindi mano vidų ir yra su manimi susiję. Tačiau dabar galvoju, kad grožis slypi kuklume. Turbūt, bėgant laikui, tobulėju ir požiūrio nebereikia deklaruoti garsiai, moku atskleisti save subtiliau.

 

- Kas atkreipia jūsų dėmesį, kai renkatės drabužį? Kas svarbu jame?

- Įvairiai. Viskas priklauso nuo to, ko tuo metu ieškau, bet siluetas, medžiaga, spalva visuomet turi patikti. Šie dalykai man svarbūs drabužyje. Taip pat patinka neprovokuojamos, neiškart pastebimos detalės. Jas pamažu pastebi žiūrėdamas į žmogų.

Stilistės Ievos Trakimavičienės įvaizdžio detalės
Teodoro Biliūno nuotr. / Stilistės Ievos Trakimavičienės įvaizdžio detalės

 

- Kas jus įkvepia? Kaip sugalvojate įdomius aprangos derinius ar netikėtus aksesuarus?

- Visuomet įkvepia gražūs žmonės. Jų pakylėta ir sukuriu kokią įdomią detalę savo aprangai.

 

- O kinas, muzika, mados kolekcijos? Gal jos irgi įkvėpimo šaltinis?

- Įkvepia grožis. Nesvarbu, iš kurios srities tai ateina. Kartais tai kinas, kartais muzikiniai vaizdo klipai, kartais mados kolekcijos.

Stilistė Ieva Trakimavičienė
Teodoro Biliūno nuotr. / Stilistė Ieva Trakimavičienė

 

- Ar sekate mados tendencijas?

- Žinoma, visada. Anksčiau domėdavausi ne tik esamo sezono tendencijomis, bet ir tomis, kurios ką tik buvo demonstruotos madų savaitėse. Tai padeda apsiperkant. Atidžiai išsirinktas daiktas ilgiau atrodo aktualus ir madingas. Bet dabar pastebiu, jog ryškių skirtumų tarp drabužių nėra, skiriasi tik jų derinimo principai ir bendras moters įvaizdis. Kai tendencijose atsispindi moteriškumas ir romantika, jaučiu, kad ir man norisi atrodyti švelniau, ir atvirkščiai. Tačiau iš esmės dažniausiai išsirenku tai, kas geriausiai atskleidžia mane, iš mažų mozaikos detalių sukuriu savitą individualų stilių.

 

- Ar jaučiate mados pulsavimą ir kitose srityse? Ar pagaunate save, kad mada turi įtakos ir jūsų valgymo įpročiams, ir maisto pasirinkimui, ir kitiems dalykus?

- Man mada – tai gyvenimo būdas. Tai jaučiu visose savo gyvenimo srityse. Netapsiu vegetare ar žaliavalge, jei tai aktualu ir madinga visuomenėje, tačiau jaučiu, kad keičiasi požiūris į tai, kaip maitinuosi, kam skiriu prioritetus. Dabar mėgstu valgyti su šeima kažkur išėjusi, žmonėtis, bendrauti prie stalo, džiaugtis. Anksčiau norėjosi gaminti namuose įvairių šalių patiekalus, kepti visokius skanėstus.

Stilistė Ieva Trakimavičienė
Teodoro Biliūno nuotr. / Stilistė Ieva Trakimavičienė

 

- Ar jus įkvepia skirtingų šalių kultūra, ten vyraujanti apranga ?

- Šiek tiek. Man gražu stebėti, kaip rengiasi skirtingose šalyse gyvenantys žmonės, gražu, kai lietuviai grįžta pakeliavę ir tas vidinis išsilaisvinimas atsispindi ne tik jų aprangoje, bet ir veiduose. Svarbu, kad žmogus jaustųsi harmoningas pats su savimi ir nebijotų save išreikšti. Savirealizacija ir požiūrio išraiška svarbi kiekvienam žmogui. Gera jausti, kad visuomenė pamažu tampa vis tolerantiškesnė skirtingiems požiūriams ir individualizmui.

Tekstas įvaizdžio dizainerės Olesės Kekienės

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius