-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Stiliaus patarimai. Kaip ir su kuo segėti midi sijoną, kad figūra atrodytų proporcingai?

Kiekvieną naują sezoną dizaineriai mados savaičių metu pristato „akimirkos“ tendencijas. Tai, kas visuotinai apsėdo daugumos kūrėjų mintis bei kūrybines vizijas, neretai tampa ir parduotuvių bei greitos mados rato ašimi.
Midi sijonas
Midi sijonas / „Fotolia“ nuotr.
Temos: 2 Sijonas Mada

Šį rudenį nesunku pastebėti, jog mados kūrėjai perkuria, iš naujo atranda ir interpetuoja praeities dešimtmečius, sujungdami gausiai dekoruotus drabužius bei tiulio sijonėlius iš devinto dešimtmečio, o plačiomis kelnėmis, bohemiškais medžiagų raštais ir golfų gausa atiduoda pagarbą aštuntajai dekadai.

Meniška ir griežta, gili ir paviršutiniška – šio rudens mada labai dvilypė, tačiau tuo pačiu ir žavinga. Jei reikėtų nusakyti sezoną penkiais elementais, nedvejodami pristatytume jums odą, sijonų klostes, kutus, kailį bei laisvalaikio aprangą. Tačiau šiandien pakalbėkim apie vieną jų – klostuotus ir ne – midi sijonus.

„Fotolia“ nuotr./Midi sijonas
„Fotolia“ nuotr./Midi sijonas

Kaip išsirinkti sijono ilgį?

Drabužių ilgis labai svarbus, ypač sijonų, kadangi tinkamai parinktas jis pabrėš nuostabią figūrą bei siluetą, o neatidžiai pritaikytas – sudarkys figūros vientisumą.

  • Žemaūgėms merginoms bei moterims tinkamiausias midi ilgis – užsibaigiantis vos žemiau kelių.
  • Kojas optiškai pailgins basutės su plonu dirželiu, bet, kaip žinia, su tokiomis rudenį Lietuvoje progų išeiti, galima sakyti, nėra, tad suraskime atitinkamą rudenišką variantą – batelius su prakirpu priekyje, atidengiančius čiurnos kauliuką – ploniausią kojos dalį.

Itin aukštoms merginoms ir moterims rekomenduojame midi sijonus, užsibaigiančius ties blauzdų viduriu (tokių galite atrasti dizainerių kūryboje paieškojusios angliško termino mid-calf).

Elegantiška ir moteriška

Nėriniai – jeigu tik jie neatrodo pigiai ir vulgariai – puikus būdas atrodyti elegantiškai. Pasitelkite juos, kol oras dar ne per daug atvėsęs, o po perregimu audiniu pasirūpinkite, kad būtų gražiai krintantis drobės pasijonis. Dar viena alternatyva – amžinai žydinčios gėlės.

Džemperis – įdomiam kontrastui

Kasdieniškumo ir žemiškumo jūsų įvaizdžiui suteiks... džemperis! Tai puiki alternatyva toms, kurios purkštauja, jog midi sijonas tinkamas tik „princesės įvaizdžio“ gerbėjoms.

Taip pat skaitykite: Rudeninis pasiūlymas: 5 madingiausi paltai

Rinkitės standžią medvilnę, ne per ilgą kirpimą (kad nesibaigtų ties klubų linija), na, o jei džemperis neįtiks, išbandykite neutralių, kasdieniškų tonų plono kašmyro golfus ar megztukus. Tiks netgi medvilniniai marškinėliai. Pilka – tinkamiausias variantas, atsvaros suteiksiantis net rožiniam midi sijonui!

Rėkiančios spalvos: vengti ar prisijaukinti?

Nebijokite spalvų – ryškus sijonas tikrai neliks nepastebėtas, pakels nuotaiką ir jums, ir aplinkiniams. Be to, tai – drąsus sprendimas, parodysiantis, kad nebijote eksperimentuoti ir žaisti su savo stiliumi.

Jei ryškaus sijono nesinori, pasičiupkite kokį ryškų aksesuarą, pavyzdžiui, nedidelę per petį permetamą garstyčių spalvos rankinę.

Tiulis: išteisinti ar nuteisti?

Jei mada jums – tolimų ir ekscentriškų dizainerių išmonė, o tiulis – tik mergvakarių atributas, kasdieniam variantui neabejotinai rinkitės kitas medžiagas. Tačiau jei perregimos audinio klostės ir mergaitiškas stilius kaskart jums suspurdina širdį, kodėl gi stilius negali būti pasilinksminimas ir žaidimas? Juolab kad ir būdų, kaip pritaikyti tiulį, yra išties nemažai.

Klostės, klostės...

Plisuoti sijonai – kažkas, ką nesunkiai galima ir įsimylėti. Juokaujame, žinoma, tačiau kažką magiško jie turi – klostuotas audinys, dažniausiai plonytis ir elegantiškai besidraikantis aplink kojas, pamėgtas tiek ir konservatyvių bei senamadiškų mokytojų, tiek ir mados tendencijas diktuojančių paryžiečių.

Matote, koks universalus? Viskas priklauso tik nuo medžiagos, atspalvio bei ilgio – ir šį rudenį mes siūlome išbandyti tamsios pudros, lapės kailio ir slyvų ar burgundiško vyno tonus.

Džinsinis midi

Jei jau prakalbome apie medžiagas, tai kodėl gi neišbandžius ir... džinso? Džinsinis midi sijonas – tikrai ne tas atributas, kurį kasdien išvysite gatvėse, nors garantuojame, kad jis ir universalus, ir patogus, ir praktiškas! O jei jis dar ir su dirželiu? Puiku!

Taip pat skaitykite: Spintos revizija pagal stilistę Agnę Gilytę: drabužių deriniai kiekvienam figūros tipui

Jei midi sijoną renkatės pirmą kartą, atkreipkite dėmesį į pagrindinį jo privalumą: nepriekaištingai pasiūtas midi akcentuoja dailiausią moters linkį – taliją.

Odinis pieštuko siluetas

Kartais masyvūs, daug vietos užimantys drabužiai – būtent tai, ko reikia. Tačiau kitomis dienomis, būna, norisi kuo mažiau erdvės okupuojančių medžiagų bei siluetų. O galbūt netgi seksualiai aptemptų kūno formų?

Siūlome pasimatuoti pieštuko siluetą, sijoną, pasiūtą iš dirbtinės odos. Jei jos sudėtyje bus elastano, nepatogumų ir suvaržytų judesių išvengsite ir net nepajusite, kaip netyčia toks drabužis pamažėle taps jūsų uniforma.

Kad neatrodytumėte vulgariai, dairykitės nuosaikesnių atspalvių – juodos, tamsiai žalios, samanų, rudų – ir kuo mažiau dirbtinai blizgančio drabužio. Blizgesys nepatinka? Ką gi, yra ir dar vienas variantas – versta oda, arba zomšas!

A photo posted by @choisis on

Patogu ir stilinga

Turite patogų sijoną, bet nežinote, su kuo jį derinti, kad darbo susitikimų metu atrodytumėte profesionaliai? Pamėginkite paprasčiausius baltus marškinėlius, šiuos sukišusi į sijoną, ir priderinkite švarką. Arba baltus marškinius bei klasikinio kirpimo ilgą paltą. Ne per griežtas, bet įtikinantis business chic įvaizdis sukurtas!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius